The Rolling Stones - Live Licks (2004)

Rock / Soul
Label: Virgin

1. Brown Sugar (3:50)
  2. Street Fighting Man (3:43)
  3. Paint It, Black (3:44)
  4. You Can't Always Get What You Want (6:45)
  5. Start Me Up (4:02)
  6. It's Only Rock N' Roll (4:54)
  7. Angie (3:29)
  8. Honky Tonk Women (3:24)

met Sheryl Crow

9. Happy (3:37)
  10. Gimme Shelter (6:50)
  11. (I Can't Get No) Satisfaction (4:56)
  12. Neighbours (3:40)
  13. Monkey Man (3:40)
  14. Rocks Off (3:41)
  15. Can't You Hear Me Knocking (10:02)
  16. That's How Strong My Love Is (4:44)
  17. The Nearness of You (4:34)
  18. Beast of Burden (4:08)
  19. When the Whip Comes Down (4:28)
  20. Rock Me, Baby (3:50)
  21. You Don't Have to Mean It (4:34)
  22. Worried About You (6:00)
  23. Everybody Needs Somebody to Love (6:36)

met Solomon Burke

24. If You Can't Rock Me * (2:48)
avatar van avdj
Die tweede CD met onbekende toppers is werkelijk geniaal!

Dit onbekend?

avatar van avdj
Monkey Man, Rocks Off, Neighbours, Everybody Needs Somebody To Love enz. worden live vrijwel nooit gespeeld. Dat bedoel ik Brown Sugar, Angie, Honkey Tonk Woman staan op meerdere livecd's van de Stones.

avatar van HiLL
Brown Sugar, Paint It, Black, You Can't Always Get What You Want, Start Me Up, Angie, Gimme Shelter, (I Can't Get No) Satisfaction allemaal zeer zeer bekend......maar begrijp wel wat je bedoeld

Nee dat snap ik maar die staan op CD1. En ik zei dus, de tweede is geniaal

HiLL

avatar van marco straaten
can't you hear me knockin is inderdaad zeer geniaal
avdj schreef:
Die tweede CD met onbekende toppers is werkelijk geniaal!

avatar van Thunderball
Vind ik niet, weer een ontzettend teleurstellende officiele live uitgave!

Ze hebben op 3 of 4 nummers na, alles gewoon van de eerder uitgebrachte 4dvd box 4 Flicks gehaald. Dus oude wijn in nieuwe vaten verkopen.

En dan ook nog de meeste nr's gaan inkorten (heel slordig, je hoort soms gewoon de tik waar het is geedit.), terwijl er maar voor respektievelijk 50 en 60 min aan muziek op de schijfjes staat, ik vind dat je vandaag de dag zo wie zo het niet kunt maken zo weinig op een cd schijfje te zetten!

En ze hadden zo veel meer en betere bijzondere nr's er op kunnen zetten!

Ik bedoel: Beast of Burden, When the wip comes down hadden we al live en You don't have to mean it is nou niet bepaald waar je als fan op zat te wachten!

En dan te bedenken dat ze OOK konden kiezen uit nr's als Dance pt 1, Can't turn you loose, Loving Cup, Torn and frayed en de Motown cover Love Train (en zo kan ik er nog wel 10 opnoemen!).

Misschien ben ik wel een te grote fan en heb ik te veel Stonesstuff en worden dit soort plaaten uitgebracht voor het grote publiek die verder niets heeft en dit helemaal te gek vindt, voor mij is het niet meer dan wel aardig!

Het geluid is natuurlijk wel heel goed en eindelijk hebben ze de verleiding weten te weerstaan om niet in de studio er van alles aan toe te gaan zitten voegen (zie Flashpoint!). Op de Japanse versie staat trouwens een nr meer, cd2 eindigt daar bij met If you can't rock me!

3 sterren!

avatar van marco straaten
Vind je can't you hear me knocking niet geniaal? Wat vind je van de dvd box four flicks (naar mijn mening een zeer goede Dvd box)
Thunderball schreef:
Vind ik niet, weer een ontzettend teleurstellende officiele live uitgave!

En ze hadden zo veel meer en betere bijzondere nr's er op kunnen zetten!

3 sterren!

avatar van Thunderball
Can't you hear me knockin' is goed maar ook weer slordig geedit en gewoon rechtstreeks vd dvd gehaald.

4 flicks is natuurlijk hartstikke goed alleen zonde dat ze in de concerten hebben zitten knippen. Anders was het nog beter geweest.

Zo heb ik ook op dvd het complete MSG concert en met de 4 nr's die er voor de dvd uit zijn weggeknipt is helemaal niks mis mee, Start me up is bv echt een toffe versie, dus waarom dan er uit halen, zonde!

Briljante 2e cd met de nummers die de Stones in de kleine en middelgrote zalen speelden tijdens hun sublieme Forty Licks tour. Hierna hadden ze natuurlijk wel moeten stoppen. 4,5*

avatar van Janz
Ik vind deze CD's zwaar tegenvallen. Voor wie naar de concerten is geweest is dit misschien een leuk aandenken. Als 'neutrale' muziekliefhebber geef ik de voorkeur aan Flashpoint en No Security. Zelfs Still Life is beter. Het ultieme live-album van de Stones blijft natuurlijk Get Yer Ya-Ya's out. Maar goed, dan praat je ook over een ander tijdperk.

Ja, na een paar keer luisteren ga ik van 4,5* naar 5,0*. Een betere live cd is niet denkbaar dan disc two van deze dubbelaar. Prachtige mix uit de jaren '60, '70, '80 en '90: bijzonder hoor. En Janz, Still Life is ook super, maar Flashpoint en No Security komen toch echt niet in de buurt van deze pure heerlijke (soul-)rock!

avatar van Thunderball
een betere live cd niet mogelijk?? Ik kan er zo twintig opnoemen die ik hier in de kast heb staan.

Hoe kan een cd die ze gewoon gecopieerd hebben van de eerder uitgebrachte dvd box, met slechte editing, nou de beste live plaat zijn?!

Gelukkig zijn de onnozelen!

avatar van gijs van e.
Ons pap heeft m en k heb m nog nooit geluisterd. K weet niet of hij nou wel zo mooi is. K vind de Stones nu zowiezo niet zo mooi meer nu live met al die achtergrondzangers en zangerressen en die saxofoons en zo. Ga m dadelijk luisteren. Na A Quick One van:
THE WHO

EVANSHEWSON
Aan Janz : Still Life is zelfs beter ??????? Dat is net hun allerslechtste plaat ooit, onwaardig om uitgebracht te worden !
Deze live licks verdient zijn plaatsje in beste live albums door de 2de cd. Op de eerste komen alle klappers voorbij die iedereen van buiten meebrult.
Op de tweede plaat zijn de oude knarren wat avontuurlijker door niet voor de hand liggende keuzes; Can't You hear me knocking ? met een schitterende Bobby Keyes bvb, of That's How Strong my Love is.
Puike lIve plaat, al blijft SLADE ALIVE uit 70 of 71 voor mij het allerbeste live album ooit ! Sorry Stones, Sorry Deep Purple ook voor het geweldige Made in Japan !

Thunderball schreef:

Gelukkig zijn de onnozelen!

Je kan het er niet mee eens zijn, maar noem mij dan niet onnozel! Dit klinkt ook wel heel erg arrogant. Ik zal niet terug schelden.
Alleen: als je Voodoo Lounge en A Bigger Bang in je top 10 hebt staan........ zegt dat genoeg.

Mijn argumenten daar doe je niets mee. Heb je ze wel gelezen? En er zijn er natuurlijk nog veel meer, bijv. de kwaliteit van de muzikanten (vrij essentieel voor een live cd).
Jouw argument dat dit ook op dvd staat, doet niets, maar dan ook werkelijk helemaal niets af aan de kwaliteit van de cd. Die dvd box is vaak ook erg goed tot briljant.
Ik blijf dus bij 5,0*

Pieter Paal
Ik zag deze cd voor een grijpstuiver bij Aldi in de bak liggen en heb 'm meteen gekocht. Duur zou ik deze dubbelaar niet gekocht hebben.
Er zijn overigens 2 covers van deze cd. De ene is met het meisje met bikini en de andere zonder.
Het live-werk is niet zo slecht gedaan, maar ik blijf toch vasthouden aan 'Get yer ya-ya's out!'.
Op cd 1 zijn bekende Stones-klassiekers aanwezig en op cd 2 de minder voor de hand liggende songs (zoals album-tracks).

avatar van marco straaten
Get yer ya-ya's out is dan ook wel van een uitzonderlijk hoog niveau en is volgens mij totaal niet ge-edit.
toch voor live licks 4*

avatar van ricardo
Deze is wel goed,maar vind ik ietwat rommelig klinken,toch 4*.Get Yer Ya-Ya's out is met een straatlengte verschil beter dan deze,en een van de beste live platen ooit(staat ook in mijn pers top 10)Groet...Ricardo.

avatar van Thunderball
Heb hier gisteren een (denk ik) bootleg 3 dubbel LP van aangeschaft, met nog wat extra nr's. Werkelijk prachtig item.

Voor €5,- meegenomen uit Concerto, mooie prijs.

Goed geluid. Eerste cd is nogal by-the-numbers kwa selectie, maar het is de tweede cd die werkelijk telt. Zeer goed gekozen nummers.
Maar man man... wat klinkt die Keith deze dagen toch hondsberoerd!!

avatar van vin13
De oude Can't you hear me knocking met Mick Taylor is geniaal en deze verbleekt daarbij. Sommige gitaarpartijen klinken erg rommelig en ze, Ron Wood en Keith kunnen bepaalde solo's niet meer goed spelen zoals de solo in Can't you.. en Sympathy for the devil.
De inbreng van soulnummers vind ik een goede zaak en een nummer als The nearness of you is top ook al is het niet al te zuiver.
Vergeleken met livebands van nu staan ze nog steeds hun mannetje maar het is niet meer de top.

avatar van gijs van e.
marco straaten schreef:
toch voor live licks 4*

Niet ge-edit, wel overgedubd in de studio later. In deze link een beschrijving van waar alle overdubs zitten en nog wat meer dingen over ya-ya's

beaster1256
onwaarschijnlijk goeie live dubbel cd van the stones , ze worden beter hoe ouder ze worden , werkelijk prachtig en wat ben ik blij eindelijk eens een live versie van ' can't you hear me knocking ' te horen , subliem nummer ook de afsluiter met soloman burke is zeer goed !

avatar van ricardo
Dit is idd een erg goede live cd van The Stones. 2 heb ik er van The Stones, live cds, deze en Get Yer Ya Yas Out. Kweet ook niet of die andere live albums nog wel iets toevoegen als je deze 2 al hebt. Voor de echte fan wel natuurlijk, maar voor een doorsnee luisteraar als ik ben, zijn die 2 albums wellicht genoeg. Tenminste als het om live albums moet gaan dan van The Stones.

avatar van RollingStone__
Rolling Stones kan live wel beter zijn dan op deze CD , kijk bv naar Get Yer Ya Ya's Out.

avatar van Ducoz
HmmmHmmmm ik vind het allemaal een beetje geforceerd klinken..

Rizz
Vind ik ook, wel leuk om te hebben om zo nu en dan op te zetten, maar zeker niet het beste live album van the Stones.

avatar van Ducoz
Iemand die 6 euro voor dit album over heeft? Dan kan je me een personal message sturen!