Animal Collective - Fall Be Kind (2009)

Label: Domino

1. Graze (5:22)
  2. What Would I Want? Sky (6:46)
  3. Bleed (3:29)
  4. On a Highway (4:36)
  5. I Think I Can (7:10)
avatar van midnight boom
Dees wil ik!

avatar van barrett
Idd hier kijk ik ook wel naar uit...

Woutt
Zozo, ik ook.. Is het in de stijl van MPP?

Woutt schreef:
Zozo, ik ook.. Is het in de stijl van MPP?

Blijkbaar zal het wat donkerder (minder zomers) zijn dan MPP. Alle songs zijn al live gespeeld, en klinken gewèldig. Erg benieuwd.

Hier kun je trouwens de 5 tracks live beluisteren:
Klik

Mooi hoesje, aardige titel, en de twee nummers hiervan die ik al live heb gehoord waren ook prima. Ik heb er wel weer zin in

UnknownPleasure
fall be kind woah wat is graze toch gaaf , word gek van dat einde

In What Would I Want zit een sample van Grateful Dead's "Unbroken Chain", lees ik. Ben wel benieuwd, nieuwe AC-materiaal is altijd leuk.

avatar van chicorei
wordt dit een volledig nieuw album of enkel een EP?

Een EP.

avatar van Yamato
Hm, de anticipatie voor deze EP is duidelijk minder dan die voor MPP. Ben wel benieuwd waar de heren nu mee komen, hoewel ik MPP een goede plaat vond hoop ik toch dat ze hier een wat andere stijl aannemen.

avatar van Lennart_M
Yamato schreef:

Waarschijnlijk wel. Tot nu toe hebben ze geen twee releases in de zelfde stijl gemaakt. Ik ben benieuwd.

avatar van Facedown
Wel leuk natuurlijk, een EP van toch wel een volle 30 minuten.
Het blijven natuurlijk wel nummers die ze hebben gemaakt tijdens de opnames van Merriweather, dus een échte stijlverandering zal er niet zijn.
Alhoewel Graze wel veel mensen zal verassen met die plotse ommekeer in het midden van het lied.

*edit: Gelekt!

avatar van Facedown
Nadat ik Merriweather wat vond tegenvallen na alle bootlegs die verschenen, vind ik deze EP geweldig goed.
Enkel 'I Think I Can' had ik nog nooit live gehoord, maar ik kan zeggen dat alle nummers op deze EP beter zijn dan hun liveversies.
Graze is echt geweldig: Na de dromerige strofes van Avey en Panda krijg je dan opeens die ommekeer. Dan de overgang van Graze naar Sky, echt zeer goed gedaan.
Bleed is een mooie rustige tussenpauze tussen Sky en On A Highway.
En I Think I Can is een geweldige verrassing. Heel sterk allemaal.
Op deze EP ook geen 'waterige' of 'stroperige' vocalen als op Merriweather wat ik alleen maar toejuich, want de stemmen van de 2 kerels màken Animal Collective (naar mijn bescheiden mening )

Ik zou er 5* aan willen geven, maar het blijft een EP en geen volwaardig album, dus een 4,5* volstaat.

Een sterk afscheid aan de MPP-periode

!

I think i can I think I can I think I can I think I can iahhh

avatar van KampF
What Would I Want Sky? al 2x live gezien maar de EP versie is nog GENIALER. Die extra Panda Bear vocals zijn om van te smullen. 5* voor Sky, sowieso.

Bij AC heb ik veel tijd nodig om alles -goed- op mij in te laten werken, daarom stem ik liever niet direct.

*edit* I Think I Can is ook tamelijk geniaal.

elrayo
Gelukkig weer stukken leuker dan het tegenvallende Merriweather Post Pavilion. Graze is vanaf de derde minuut echt fantastisch (dat panfluit riedeltje, ongelooflijk!), en ook het laatste nummer is redelijk geniaal.

UnknownPleasure
on a highway is ook geweldgig!!! die gestoorde bas .

What would I want? sky is ook veeel beter dan de live versie , en Bleed is ook erg mooi , die achtergrond stem van Panda Bear vooral.

stem volgt

avatar van Koston
elrayo schreef:

Ik vind dat pamfluitje een beetje te onnozel eigenlijk.
Van zulke AC hou ik niet echt
MPP vond ik geweldig

Deze EP komt met een geweldige timing nu mijn interesse in deze band nieuwe hoogtepunten heeft bereikt. Merriweather is een geweldige plaat, ik hoop dat dit mooi in het verlengde ligt, daar lijkt het wel op gezien de reacties.

'Merriweather Post Pavilion' draai ik nog regelmatig. Prachtige verpakking van de CD ook. Ben zeer benieuwd naar deze EP. Straks eens even luisteren en dan vrees ik dat ik hem origineel ga kopen..

elrayo
Ik doe er nog een halfje bij. Ik vind het derde en vierde nummer net wat minder, maar de andere drie nummers zijn echt fantastisch!

avatar van luc011190
Dit gaat gewoon weer 4,5* of 5* worden

avatar van knots
Ik zeg dit is weer MWPP kwaliteit!
Elk nummer is sterk maar de uitblinker tot nu toe: What Would I Want Sky?

avatar van KampF
Ik doe er maar een halfje bij op. Dit is namelijk de beste EP die ze tot nu toe hebben gemaakt. Water Curses was meer een opstapje naar MPP. Dit is nagenieten van MPP.

What Would I Want? Sky kan ik wel honderd miljoen miljard keer draaien.

elrayo
Ja, dit is inderdaad de beste EP van Animal Collective, al zijn Street Flash en Water Curses natuurlijk ook fantastische nummers.

Honderd miljoen miljard is trouwens wel erg veel.

avatar van IntoMusic
Toen ik de hoes zag, moest ik eigenlijk aan Pink Floyd's Meddle denken

avatar van KampF
Grappig, de liedjes zitten de hele dag vast in mijn hoofd. Meer mensen last van? Met name de "eh'ee'hee's" en "oh'oo'ooh's" van Panda Bear.

Eerste twee nummers zijn heel leuk. Derde en vierde volledig verwaarloosbaar. De afsluiter is aardig maar te lang. Leuk extraatje. That's all it is.