Parov Stelar - Coco (2009)

Oostenrijk

met Lylith

6. Wake Up Sister (2:56)

7. Let's Roll (3:16)

met Blaktroniks

8. Sunny Bunny Blues (3:06)

met Veda 36

met Klaus Hainy

12. Létoile (3:07)

13. You and Me * (3:43)

met Lilja Bloom

14. The Mojo Radio Gang [Radio Version] (2:41)
  15. Ragtime Cat (3:01)

16. Silent Snow (5:12)

17. Libella Swing (4:06)
  18. Catgroove (3:58)
  19. Matilda (3:24)
  20. The Flame (5:33)
  21. Fleur de Lille (5:17)
  22. Hotel Axos (5:36)
  23. Monster [Original Version] (5:15)
  24. Nosferatu [Original Version] (5:58)
  25. Starlight Clubversion (From the Nola Grey Project) (4:58)
  26. The Mojo Radio Gang (Clubversion) (5:07)
Verdient veeel meer aandacht!

Echt een goede cd, ik had het niet echt verwacht maar Ragtime Cat als mijn favoriet en Promises en Catgroove zijn ook echt goed.

avatar van JoBBuS
kwam deze CD toevallig tegen... inderdaad zou veel meer aandacht verdienen! Superswingend en lekker in het gehoor!

avatar van FlyLo
Frisse combinatie tussen electronic, jazz & dance. Jammer dat het niveau niet constant is. Het album zou stukken aangenamer zijn geweest als een paar overbodige tracks werden geschrapt. Niet ondenkbaar ook, gezien de speelduur.
Toppers: Catgroove & Matilda.

avatar van Carolaah
Deze ga ik vandaag maar eens proberen.
Heb alleen Catgroove via via gehoord. Lekker nummer!

avatar van Carolaah
Vind hem leuk! Misschien nog wel leuker dan Shine..

avatar van fabblwaps
Een of andere gast die een leuk dansje doet op Catgroove. Ik vind 't zelf wel een grappig filmpje.

avatar van Carolaah
Ja leuk filmpje is dat! Zo ben ik bij Parov Stelar terecht gekomen..

Moet zeggen dat ik de vocals op dit album veelal niet zo prettig vind..
Instrumentaal klinkt het lekkerder.

avatar van fabblwaps
Ik vind de vocals vaak ook matig inderdaad.

avatar van Manuel
Heb hem sinds een paar dagen op cd. Vind het als plastic aanvoelende kartonhoesje niet zo tof, en er zit ook helemaal geen boekje bij ofzo. Terwijl mijn vader [ =) ] er toch meer dan 15 euro voor betaald heeft.. Maar de muziek is natuurlijk minstens zo belangrijk. En die kende ik al, maar overtuigd opnieuw. Heerlijke cd. Ook de vocalen vind ik persoonlijk erg relaxt.

Misschien een aanrader voor liefhebbers van dit album: Femme Fatale, deze cd van Wolf Myer Orchestra is co-produced by... Parov Stelar. Zelfde stijl, zelfde label, zelfde kwaliteit.

avatar van Noere
Libella Swing, heerlijk. Doet het nog altijd goed op de dansvloer.

Misterfool
Smoothjazz gecombineerd met Dance. Het swingt op momenten best aardig. Het album is helaas net iets te wisselvallig om een echt hoge voldoende te verdienen.

avatar van malariamug
heb afgelopen zomer parov stelar en zijn liveband kunnen meemaken op pukkelpop.
ze zetten zonder moeite een volle tent aan tot dansen. echt dansen. zeer mooie ervaring.
jammer dat de energie en power die ze hebben niet goed overkomt door de vele mindere nummers die er tussen zitten dit haalt het gemiddelde toch omlaag.

avatar van andnino
Hoewel ik de energie en de fijne sound van Parov Stelar zeer waardeer komt het meestal niet echt uit de verf in albumvorm. Coco is wat mij betreft nog het beste product van deze Oostenrijker.

Ten eerste is het niveau op deze algemeen genomen het hoogst, en zitten er geen missers tussen. Dit muzikale recept bewandelt een dunne lijn, de frisse en energieke songs zijn nooit ver af van het irritante springerige, en de downtempo songs kunnen zomaar omslaan van sfeervol naar ronduit saai en jammerig. Op Coco valt dat dus erg mee.

Ten tweede maakt deze plaat het heel duidelijk wat je krijgt. Ben je in de sferen voor de downtempo melancholie, zet dan disc 1 op. Wil je het meer dansbaar, zet dan disc 2 op. Sfeerwisselingen werken voor veel artiesten, maar niet voor Parov Stelar. Een goede keuze dus om dit hier gewoon duidelijk te scheiden.