Wale - Attention: Deficit (2009)

Label: Interscope

8. Shades (3:56)

met Chrisette Michele

9. Chillin (3:24)

met Lady Gaga

10. TV in the Radio (3:20)

met K'naan

11. Contemplate (3:33)
  12. Diary (4:32)

met Marsha Ambrosius

13. Beautiful Bliss (5:04)

met J. Cole en Melanie Fiona

14. Prescription (3:27)
avatar van Game
Wale is veel meer dan een sell out. Natuurlijk gaat hij de fout in door met Gucci Mane en Lady Gaga samen te werken, maar Wale heeft wel echt liefde voor hiphop. Overigens is Gucci Mane wel te pruimen op Pretty Girls, wat een wonder is.

Ik vind dit een geslaagd debuut album. Wale is een leuke frisse MC die wat te melden heeft. Met o.a. Jazmine Sullivan en Chrisette Michelle die voor leuke refreintjes zorgen en J. Cole en Bun B die voor ijzersterke rap verses gooien. Vooral Bun B laat weer zien waarom hij perfect als gast artiest, voor mij zelfs het beste in 2009.

Maar het leukste van dit album vind ik wel de instrumentaties. Het lijkt allemaal erg alsof ze live in de studio gespeeld, iets waar duidelijk een voorstander van is. Dat was ook te horen op zijn mixtape vorig jaar. Mooi om te zien dat Cool & Dre nog goed kunnen produceren zoals op World Tour, mijn favoriete track. Heerlijke sfeer heeft die track.

3,5* prima debuut van Wale. Ondersteund door leuke refreinen en raps en instrumentaties