Roxy Music - Live (2003)

Rock / Pop
Label: Eagle

1. Remake/ Remodel (4:29)
  2. Street Life (2:28)
  3. Ladytron (5:02)
  4. While My Heart Is Still Beating (4:51)
  5. Out of the Blue (4:21)
  6. A Song for Europe (8:10)
  7. My Only Love (8:25)
  8. In Every Dream Home a Heartache (6:19)
  9. Oh Yeah (4:21)
  10. Both Ends Burning (6:06)
  11. Tara (3:28)
  12. More Than This (3:55)
  13. If There Is Something (5:54)
  14. Mother of Pearl (6:10)
  15. Avalon (4:20)
  16. Dance Away (3:51)
  17. Jealous Guy (5:25)
  18. Editions of You (3:48)
  19. Virginia Plain (3:01)
  20. Love Is the Drug (3:49)
  21. Do the Strand (3:50)
  22. For Your Pleasure (6:43)
avatar van musicboy
Wat een eer als eerste iets te plaatsen bij dit reünieconcert van een schitterende band. Prachtige songlist ook, van alle 8 albums komt minstens 1 nummer aan bod. Toch ontbreken voor mij pareltjes als 'The Thrill of it all'. Subliem op alle vlakken.

avatar van musicboy
Ik ken hier alleen de dvd 'Live At The Apollo' van, maar het betreft hetzelfde concert.
Enkele gepaste lofbetuigingen:
- Ferry blijft op oudere leeftijd even gedreven als altijd
- Manzanera speelt weer de pannen van het dak
- MacKay idem
- De overige bandleden (niet echt Roxy Music, tenzij de oorspronkelijke drummer) spelen heel goed. Schitterende violiste (Out of the Blue), mooie achtergrondzang (Avalon - My Only Love), emotioneel pianospel (A Song for Europe), knappe percussioniste (beetje overbodig, maar oogt mooi)
- Mooie songlist met aandacht voor alle albums
- 'A Song for Europe' is een nummer dat in de top 10 aller tijden past i.p.v. bv 'Bohemian Rhapsody'.

Toch beetje kritiek:
- Op de dvd zijn de nummers 'More Than This' en 'If There Is Something' weggelaten. Als Roxy Music-superfan, betreur ik dit, want het zijn 2 nummers die live niet op video of dvd vastgelegd zijn. Het laatstgenoemde nummer vind ik persoonlijk behorend tot hun top 3. Dus jammer, jammer, jammer. Daarentegen wel weer bv 'Love Is the Drug', op elke video- of dvd-release aanwezig. Hoeveel liveversies moet een mens hebben van één nummer he?
- Paar nummers mochten er nog bij, maar ja, dat zal wel nooit perfect zijn.

Besluit: 4,5 sterren!

bikkel
Een tamelijk onverwacht sterke comback van een band die misschien nooit helemaal het onderste uit de kan haalde.
Maar wat hebben ze sterke dingen gemaakt.
Gelukkig komen er van de begin/midden periode veel kunststukjes aan bod.
Ferry zingt nog heel acceptabel,Manzanera heeft nog altijd dat lyrische gitaarspel en Andy Mackay is en blijft een topblazer.
Ook de originele drummer Paul Thompson(lijkt nu een beetje op een bouwvakker) is weer van de partij.
Voor de rest zijn de veteranen omringd door prima sessielui, die de intentie van de ''Roxy'' sound goed begrijpen.
Geweldige afwisselende setlijst met een prima mix van het oudere
''arty'' spul en de wat serieuzere nette pop van eind 70er/begin 80er jaren.
Ik heb het concert in 2001 gezien in Ahoy, en vond het geweldig.
De dvd van die tour Live At The Apollo, is wellicht een betere optie dan deze overigens voortreffelijke registratie.
Want het is goed om te zien wat een spelplezier en passie er nog is.

avatar van Hans Brouwer
bikkel schreef:
Ik heb het concert in 2001 gezien in Ahoy, en vond het geweldig.
Ook ik was bij het concert van Roxy Music in Rotterdam Ahoy . Het concert was op donderdag 13 september 2001, twee dagen na de aanslag van 11 september in New York . Ik was nog even bang dat het Roxy feest daarom niet zou doorgaan . Dat was gelukkig niet het geval. Bryan Ferry en z'n mannen tracteerde het publiek in een uitverkocht Ahoy op een spetterend live concert. De dvd Live at the Apollo (van diezelfde concerttour) had ik al enige tijd in mijn bezit. Deze concertregistratie heb ik nog niet op cd. Snel nog maar even kopen voordat ik twee weken op vakantie ga .

avatar van musicboy
Opvallend hoe een berichtje een sneeuwbaleffect (in miniformaat hier) veroorzaakt. Leuk om te weten dat er nog mensen zijn die de band schitterend vinden.

avatar van Gert P
Mooi live concert dat ik ook op dvd heb en inderdaad jammer dat daar if there is something niet op staat, voor mij hun allermooiste nummer.

beaster1256
ja, kan dit hier alleen allemaal beamen , verrassend sterke dubbel live cd van een zeer grote groep , er staan prachtige songs op en er wordt zeer sterk gemusiceerd , een must voor allen die de stijl van roxy goed vinden

chapeau !

avatar van musician
In aansluiting op iedereen: grandioze live cd, de comeback van Roxy music.

Jammer dat de Neil Young klassieker Like a hurricane niet meer mocht meedoen, vond het altijd aardig gedaan. Liever dan Jealous guy, als er toch moet worden gecovered.

En nu een beetje opschieten met nieuw studio-werk, er wordt al 10 jaar aangekondigd dat er nieuw werk komt. De ene keer wel, de andere keer niet met ENO. Waar wachten we op??

beaster1256
mmmmm nieuw werk met eno, manzanera mc kay en ferry , ook die goeie ouwe drummer in zijn tarzanvel vroeger speelde echt goed , jan daar zou ik aangenaam mee verrast zijn , come on roxy get reunited !!!!

Eén van mijn favoriete live DVD's heb ik nu ook op live CD: dit concert is van een ongekend hoog niveau. Alles is goed, opvallend zijn de sax (natuurlijk), de piano en de achtergrond zang. Op de DVD ook de percussioniste (afbeelding voorop deze cd) en de violiste (goedemorgen!). In één woord: fantastisch!

Zelden heb ik zo veel moeite gehad om 5 favoriete tracks te kiezen: het zijn er veel en veel meer! Nog een eervolle vermelding voor Editions Of You: zet 'm hard aan, zo lekker! Oh ja: What's her name? Virginia Plain....

avatar van Hans Brouwer
Hans Brouwer schreef:
Snel nog maar even kopen voordat ik twee weken op vakantie ga .
Dat snel kopen is er na al die tijd (12 augustus 2008) nog steeds niet van gekomen . Afgelopen zaterdag zag ik "Live (2003)" in een aanbieding liggen bij FRS. Twee voor € 15. Helaas had ik mijn creditcard thuis laten liggen . Vanmiddag tijdens de lunch pauze ga ik dit album van Roxy dan toch eindelijk maar eens kopen. Mooie herinnering aan het weeragloze Roxy Music concert in R'dam Ahoy op 13 september 2001 . Trouwens 2 voor € 15 Vanmiddag nog een tweede Roxy Album aanschaffen . Of wordt het debuutalbum van Queen nu eindelijk eens gekocht Interessante vraag om daar vanmorgen op mijn werk tijdens een niet te willen bijwonen vergadering over na te denken .

Sstttt
Hans Brouwer schreef:
€ 7,50 voor het album Live van Roxy Music is natuurlijk geen cent te veel hoor! Maar om daarnaast nou het debuutalbum van Queen te kopen? Ik zou daar tijdens die kennelijk stierlijk vervelende vergadering van hedenmorgen nog maar eens goed over nadenken. Ik zou inderdaad nog een tweede Roxy album kopen. Suggesties? "The Early Years" of "Siren" of "Viva!" zijn niet te versmaden Roxy Music albums.
Ook ik was bij het legendarische concert van Roxy Music op 13 september 2001 in Rotterdam Ahoy. De aanslag op de twin towers in New York had twee dagen daarvoor plaatsgevonden. Dat is één van de reden dat het concert van Roxy op donderdag de 13e september 2001 in mijn geheugen staat gegrifd. Dit album Live is tijdens deze concerttour van Roxy Music opgenomen. Bryan Ferry en zijn mannen zijn op dit album in topvorm. Hans, kopen dus dat album en dat voor € 7,50...............

Sstttt schreef:

bij van leest voor 5 euro.

avatar van bikkel2
De Dvd Live At The Appolo is ook niet duur meer . Ik meen dat ik 'm voor 9.95 heb zien staan . Echt een aanrader . Kippevel bij For Your Pleassure , dat is echt een mooi slot . Dat einde moet je eigenlijk echt zien................meer verklap ik niet .

avatar van musician
bikkel2 schreef:

Ik zal het einde ook niet verraden maar gelijk heb je wel.

avatar van henksluis
jammer van de geluidskwaliteit, dat had beter gekund

groeten van Henk

musician schreef:

Ik zal het einde ook niet verraden maar gelijk heb je wel.

Ja dat einde geweldig! Had de dvd eigelijk gelijk al om dat ik de cd versie nergens zag en de cd eigelijk gekocht voor if there is something, dat vind ik een gemiste kans op de dvd.

kistenkuif
bikkel2 schreef:

Hallo daar, met zo'n cliffhanger over dat mooie slot, ga ik natuurlijk gelijk sniffen op internet. Bijna hele concert te zien en te horen. Voor nop. Grote klasse. Heb gelijk de cd maar besteld. Voor de ontbrekende topnummers. Kost ook weinig. Over de uitstekende band is hierboven al genoeg gepalaverd. Ik wil alleen nog even de altijd bescheiden maar voor Ferry ozo belangrijke Chris Spedding noemen. Ik vind dat een fijne toegewijde gitarist. (Ook op albums van ander muzikanten).

En ja dat slot is inderdaad adembenemend.....

avatar van bikkel2
Chris Spedding doet fraaie dingen, absoluut.

Speelde overigens de laatste jaren niet meer in de line-up.
Ik meen dat ie regelmatig met Jeff Wayne's War Of The Worlds op tour is.

kistenkuif
Dat klinkt eng. Maar Spedding is dan ook een echte beroeps. Harde werker. Ik vind zijn bijdrage aan albums van Jack Bruce en Ferry medebepalend voor de sound. Onopvallend maar duidelijk en vooral goed hoorbaar bij ritme- en akkoordenwisselingen. Ook bij dit concert. Ooit live met zijn eigen band meegemaakt in R'dam. Echt een beest op gitaar maar helaas geen stem. Vandaar zijn dienende rol.

avatar van Tupelo
Het boekje bij de CD vermeldt netjes de data waarop de verschillende nummers zijn opgenomen. Het betreft dus een livecompilatie van de tour, en het is niet het Apolloconcert. Doet aan de kwaliteit van dit album echter niets af - alles loop ook lekker in elkaar over - wat je vreemd genoeg weer niet kunt zeggen van de Live at the Apollo CD, waar nummers afgekapt zijn.

avatar van Tav74
Vandaag nieuw gekocht op vinyl, 3 LP voor 16 euro. En wow, wat een heerlijk live album dit!
Heb al een aantal studioalbums van ze, maar nu luisterend valt het me nog eens extra op hoe ver Roxy Music zijn tijd vooruit was. Vooral in Every dream home a heartache klinkt verbijs echt verbijsterend actueel.

avatar van teus
Een van mijn favo Live albums,als je alleen maar van hun vroege werk houd ,dan vind je deze concerten mss te glad en te perfect
Want perfect klinkt het zeker,maar ook hoor je een band die erg op dreef is en en een geweldig mooi concert neerzet..een schitterend live overzicht van hun meest belangrijke nrs vanaf het eerste album t/m Avalon de laatste....
Aangevinkt ....5,7,10,13en 21