menu

Anneke van Giersbergen & Agua de Annique - In Your Room (2009)

mijn stem
3,38 (39)
39 stemmen

Nederland
Pop
Label: Jammm

 1. Pearly (3:32)
 2. Hey Okay! (2:35)
 3. I Want (3:15)
 4. Wonder (3:06)
 5. The World (3:53)
 6. Sunny Side Up (2:46)
 7. Physical (3:48)
 8. Home Again (4:38)
 9. Wide Open (3:15)
 10. Longest Day (4:11)
 11. Just Fine (3:28)
 12. Adore (3:58)
totale tijdsduur: 42:25
zoeken in:
avatar van smash016
3,0
Inderdaad een sympathieke reactie. Ik snap nu ook wat je bedoelt.

Het is inderdaad zo dat Anneke relatief veel gebruikmaakt van de halvetooninterval. Dat is ook niet echt de juiste term Kleine secunde heet het volgens Wikipedia. Dit geeft de muziek soms een nogal duistere sound mee, een beetje metal-achtig. Toen ik zelf net gitaar begon te spelen was ik erg into duistere deuntjes en gebruikte ik ook vaak de Am-A#-combinatie, of Em-F-combinatie zoals ik het zag, want de gitaar "begint" nu eenmaal op de E.

Mijn inziens klinkt het bij herhaling overigens wel vrij snel "cheesy." Iedere band die een beetje duister of droevig wil klinken gooit er een hoop kleine secundes tegenaan. Je krijgt nogal snel een overkill-effect dan. Hier lijdt Air ook een beetje aan, naar mijn mening.

Wel leuk om te zien dat je het überhaupt herkent. Toen ik zelf nog geen muziekinstrument bespeelde, hoorde ik helemaal niks in muziek. Nu een paar jaar verder, hoor ik al vanalles. Aan een goed getraind relatief gehoor heb je dan ook veel meer dan een aangeboren absoluut gehoor.

Excuses ook voor mijn ietwat botte reactie, ik snapte wel wat je bedoelde, maar zonder nadere uitleg klonk het toch echt iets té interessant wat je zei.

avatar van Mandylion
4,0
Ik snap het nu ook, ook dat het verstandig is om muziektheoretische opmerkingen niet helemaal in het wilde weg te maken, want dat was het wel een beetje inderdaad.

Jouw nadere uitleg is ook erg interessant trouwens (en niet op de manier van net ). Ik ken het ook vooral van metal, waarin het me inderdaad ook opviel dat het een soort trend is. Blijf het wel een mooie combinatie vinden, vooral als het op vreemde plaatsen gebeurt, maar het is natuurlijk wel jammer als bands altijd dezelfde akkoorden gebruiken. Bij Air stoort dit me niet, want het gebeurt vaak wel op een originele manier vind ik, en in een ander genre dan waarin ik het ken, maar ik snap wel dat dat ook "cheesy" kan overkomen.

Ik heb vooral uit eigen ervaring dat ik steeds meer akkoordencombinaties herken. Dat is ook vaak het eerste dat me opvalt aan een muzieknummer, daarom is een eerste luisterbeurt bij mij ook altijd zo verraderlijk, want pas later kijk ik verder dan die akkoorden. Overigens was het bij In Your Room anders, dat stond me vooral tegen door de wel erg vrolijke en simpele deuntjes en sfeertjes, maar uiteindelijk ben ik daar wel meer in gaan zien en ben ik ze leuk gaan vinden. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

avatar van smash016
3,0
Ja, heb de plaat nu enkele keren geluisterd, en het is wel zo'n plaat die mijn vriendin waarschijnlijk leuker vindt dan ikzelf. Nou kennen jullie mijn vriendin niet, maar het komt erop neer dat het erg catchy is en niet al te veel om het lijf heeft.

Maar dat is niet per sé slecht. De plaat luistert lekkerder weg dan Air. De muziek is minder "stroef" en gekunsteld. Wat ik ook positief vind, is dat de muziek op deze plaat daadwerkelijk iets anders is dan The Gathering. Air klonk toch een beetje als een soort The Gathering Unplugged of iets in die richting.

Waar ik me wel zorgen om maak is de houdbaarheid. Ik kon de liedjes wel heel snel waarderen en meezingen.

Alhoewel de algehele toon wat vrolijker is, bevatten de meeste nummers ook nog wel wat zwaardere momenten. Wat dat betreft is In Your Room meer in evenwicht qua gemoedstoestand.

Al met al vind ik deze plaat objectief gezien volwassener en authentieker klinken dan Air. Dat het lichtzinniger klinkt, catchier is en definitief een afscheid van The Gathering-sound is, kun je betreuren, maar dat is uiteindelijk slechts een kwestie van persoonlijke smaak. Bovendien vind ik dat wanneer een artiest solo gaat, deze ook echt iets anders moet laten horen. Dat doet Anneke met deze plaat wél.

avatar van aERodynamIC
3,5
Moeite met het meer poppy karakter? Nee, niet echt. Een aardig plaatje en meer niet en dat mag soms best. Haar stem blijft geweldig.

avatar van Rinus
4,0
Dit album heeft mij (erg positief) verrast. Anneke doet eens een keertje iets heel anders, dan dat zij normaal doet. Dit is een album met puntige pop/rock nummers. En dat gaat haar bijster goed af. Haar stem past wonderwel goed bij dit genre. Het geheel ligt lekker in het gehoor, en is daarnaast ook nog eens goed uitgevoerd. Bovendien is de productie van het album echt top, de instrumentatie en de mix staat als een huis. Luister het album maar eens op een goede koptelefoon, dan begrijp je precies wat ik bedoel.

avatar van Ronald5150
2,5
"In Your Room" heb ik blind gekocht naar aanleiding van de fantastische plaat "Air" van Agua de Annique, de band van Anneke van Giersbergen na haar vertrek uit The Gathering. En eigenlijk vind ik "In Your Room" een behoorlijke teleurstelling. Dit heeft ongetwijfeld met verwachtingen te maken. Deze verwachtingen had ik gebaseerd op het geluid van The Gathering en Agua de Annique. Dat geluid heeft Anneke helemaal losgelaten op "In Your Room". Ik prijs haar streven naar verandering, maar deze verandering is niet mijn smaak. De stem van Anneke is nog steeds geweldig, maar de liedjes zijn dat niet. Het klinkt mij allemaal te poppy, luchtig en over de top vrolijk. Er staan wel een paar mooie liedjes op deze plaat. Dit zijn met name de nummers die tot het minimale zijn gestript ("Wonder" en "Home Again") en waar de stem van Anneke de hoofdrol opeist. Maar deze momenten zijn te schaars om de rest van de plaat te redden.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:04 uur

geplaatst: vandaag om 20:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.