Aaliyah - Aaliyah (2001)

R&B / Pop
Label: Blackground

1. We Need a Resolution (4:02)

met Timbaland

2. Loose Rap (3:50)

met Static Major

3. Rock the Boat (4:34)
  4. More Than a Woman (3:49)
  5. Never No More (3:58)
  6. I Care 4 U (4:33)
  7. Extra Smooth (3:54)
  8. Read Between the Lines (4:20)
  9. U Got Nerve (3:42)
  10. I Refuse (5:57)
  11. It's Whatever (4:08)
  12. I Can Be (2:59)
  13. Those Were the Days (3:24)
  14. What If (4:20)
  15. Try Again * (4:45)

met Timbaland

16. Messed Up * (3:24)
  17. Miss You * (4:06)
  18. Don't Know What to Tell Ya * (5:02)
  19. Erica Kane * (4:36)
avatar van starbright boy
Try again is ronduit briljant. De rest nogal wisselend.

Perfecte album. Na 4 jaar boeit hij me nog steeds. En het klinkt ook niet verouderd. Nummers zoals We Need A Resolution, Loose Rap, I Care 4 U en What If springen d'r toch uit. Niet dat de rest van de nummers slecht zijn. Dit album is echt voor de R&B-kenners. Hij krijgt van mij 4 sterren.

avatar van Word_Play
En toch 5 sterren geven?

Word_Play schreef:

En toch 5 sterren geven?

Ja, maar ik weet niet meer hoe ik mijn bericht moet wijzigen. En ik kwam 'r later pas achter da'k 4 had getypt.

Music
De perfecte album voor als je net gestresst uit je werk komt..gewoon die cd opzetten
Extra Smooth, I care 4 u(inderdaad die ook)
I refuse en noem ze maar op zijn top..
eigenlijk ken je op deze album helemaal niet je favoriete song zeggen..iemand die een albumlover is ...mag deze beste cd van aaliyah niet ontbreken in hun album-lijst een topper...

Electro_
Ik heb Aaliyah altijd leuk gevonden, ookal ben ik geen Hip-Hop/RnB fan. More Than A Woman en Try Again zijn echt goede nummers. En Rock The Boat, tsjah.. Ik heb die video gedownload en ik vind het zo'n zielige gedachte dat ze een paar dagen na het maken van die video is verongelukt. Als ze nog geleefd had, hadden we nog veel van haar gehoord denk ik.

Marcel²
Na het opnemen van de videoclip Rock The Boat ging het mis met deze geweldige zangeres . Erg mooi album is dit, met een aantal Timbaland producties. Try Again is natuurlijk erg goed.

avatar van Madonna
Zulke relaxte muziek dit, fantastisch! Wat een doodzonde dat deze getalenteerde dame er niet meer is, echt een tragedie. In iedergeval een heerlijk album dit, heel vaak geluisterd heb ik deze. Mooie griet was het ook. Ze blijft altijd jong en mooi......de herinnering blijft.

-4-

avatar van swoon
Dit is echt wel een goed album. Was geinteresseerd geraakt door We need a Resolution en dat vind ik nog steeds het beste nummer, maar er staan zeker nog andere geweldige nummers op zoals more than a woman, I Care 4 u, I Refuse.

Zeker 4*

dollie
try again, i care 4 u, eigenlijk zijn het allemaal toppertjes,
spijtig dat we van deze zangeres niets nieuw meer zullen horen.

Aww, that's my girl! The Queen of R&B, zij is gewoon 1 van de besten... RIP

avatar van Beyoncéfan
Echt fantastisch album! Toen ik Rock The Boat hoorde, was ik erg benieuwd naar het album. Elk nummer is weer anders en elk nummer is goed. Je zou niet zeggen dat dit album alweer 6 jaar oud is, de muziek is nog steeds vernieuwend. Jammer dat ze er niet meer is.
RIP Baby Girl!!!!
Krijgt van mij 5 sterren

Laurora
Beyoncéfan schreef:
RIP Baby Girl!!!!
Krijgt van mij 5 sterren

En dan is Rock the Boat toch een van de minste nummers op dit album, vind ik.

Aaliyah heeft voor mijn gevoel altijd tijdloze albums gemaakt, ookal luister ik vrijwel nooit meer, doe deze albums ook nooit weg.

avatar van catdog
Neee,, Rock the Boat is juist de beste vind ik.

avatar van Beyoncéfan
Ik vind Rock The Boat niet het allerbeste nummer, maar toen ik dat nummer hoorde was ik wel benieuwd naar haar andere nummers.
En ik heb er geen spijt van dat ik al haar albums heb gekocht, ik luister ze nog steeds heel vaak.

Wolfgang1975
Een voor het genre uitstekend en origineel album dat de tand des tijds moeiteloos lijkt te doorstaan. Hoogtepunten zijn Loose Rap, Rock The Boat en Try Again. We Need A Resolution had daarbij gehoord als de productie van dit nummer niet zo glad was geweest.

avatar van Reijersen
Fantastische cd en erg jammer dat deze knappe (zowel qua uiterlijk als vocaal) zangeres niet meer onder ons is. De combinatie met Timbaland achter de knoppen werkt perfect, bewijst deze cd. In het R&B genre zeker een voortrekker.

avatar van lauradance
heel lekker album en dat terwijl ik normaliter niet echt fan ben van dit genre. maar het zijn catchy songs en ze had/heeft een heerlijke stem.

avatar van Psycholamp
Voor een R&B-albummetje (hekel aan die term) best te pruimen. De ballads dig ik minder, maar Timbaland levert hier een paar strakke, en toentertijd originele, producties af.

avatar van NewYorkCityLight
Er staan heel veel titels op die mij aanspreken... Ik durf het alleen niet aan vanwege mijn jeugdige hekel aan 'Rock The Boat'

E.Norton
Music schreef:
Extra Smooth, I care 4 u(inderdaad die ook)
I refuse en noem ze maar op zijn top..

Helemaal mee eens !!

SSS
Jammer dat ze er niet meer is, maar gelukkig liet ze wel drie albums achter en acteerwerk. Ik had haar nu wel eens willen horen, qua muziek ongetwijfeld zelfde soort stijl. Of misschien volledig gericht op het acteren en de muziek op een laag pitje.

avatar van royals
Eén van de betere r&b albums ja mede omdat er toch al zo weinig hoogstaande uit komen. Ik vindt alle nummers van hoog nivea maar misschien More Than A Woman wel het beste.

avatar van Ralph 1983
Dit vond ik een goed album van Aaliyah, zij had een erg goede stem en de nummers waren best sterk. More Than A Woman vind ik ook wel goed, ik ben er wel achter gekomen dat Timbaland de melodie heeft gejat van Arabische muziek in dat nummer.

YouTube - Timbaland Steals Arabic music

Het is zonde dat Aaliyah niet meer leeft, zij maakte vroeger wel erg goede muziek. In augustus dit jaar is het 10 jaar geleden dat ze om het leven kwam.

avatar van Arrie
Stelen? Dat heet samplen. Dat wordt volop gedaan in de hip-hop bijvoorbeeld. Delen van andere nummers verwerken in je eigen nummers. En daar is niks mis mee. Of heeft ie het niet vermeld in e credits? Want dan is het natuurlijk wel stelen. Maar verder heeft het absoluut niks met stelen te maken, en wat mij betreft doet Timbaland dat prima, die arabische stukjes verwerken tot sterke R&B/pop-muziek.

avatar van Ralph 1983
De credits staan niet eens vermeld in de inlay en volgens mij heeft hij ook geen toestemming gevraagd aan de originele artiest.

avatar van Arrie
Dan is het inderdaad stelen.

avatar van Psycholamp
Ralph 1983 schreef:

YouTube - Timbaland Steals Arabic music

Is ook gewoon te vinden op deze site. Typ nog maar eens een naam van een artiest in en mischien doe je nog meer "schokkende" ontdekkingen...

avatar van Ralph 1983
Bedankt voor de link, maar ik denk dat dit onderwerp een eigen topic verdient waar we de discussie voort kunnen zetten.

avatar van Arrie
Nee hoor, het is heel simpel. Samplen is iets heel normaals en totaal niet bijzonder, maar als je het niet in de credits vermeldt is het wel stelen. Wat mij betreft maakt Timbaland wel erg goed gebruik van de samples. Zeker We Need a Resolution vind ik erg goed.