2Pac - R U Still Down? (Remember Me) (1997)

Label: Amaru

1. Redemption (1:48)
  2. Open Fire (2:52)
  3. R U Still Down? (Remember Me) (4:07)
  4. Hellrazor (4:15)

met Val Young

5. Thug Style (4:16)
  6. Where Do We Go from Here (Interlude) (4:31)
  7. I Wonder If Heaven Got a Ghetto (4:21)
  8. Nothing to Lose (3:39)
  9. I'm Gettin Money (3:32)
  10. Lie to Kick It (3:39)

met Richie Rich

11. Fuck All Y'all (4:32)
  12. Let Them Thangs Go (3:33)
  13. Definition of a Thug Nigga (4:09)
  14. Ready 4 Whatever (4:05)

met Big Syke

15. When I Get Free (4:46)
  16. Hold on Be Strong (4:11)
  17. I'm Losin It (3:55)

met Big Syke en Spice 1

18. Fake Ass Bitches (3:10)
  19. Do for Love (4:42)

met Eric Williams

20. Enemies with Me (4:15)

met Dramacydal

21. Nothin' But Love (4:29)

met Dave the Black Angel

22. 16 on Death Row (5:42)
  23. I Wonder If Heaven Got a Ghetto [Hip-Hop Version] (4:40)

met Maxee

24. When I Get Free II (3:22)
  25. Black Starry Night (Interlude) (0:48)
  26. Only Fear of Death (5:09)
Mijn eerste tupac album, moest er aan wennen maar ben er helemaal door meegesleurd op vroege leeftijd al.

avatar van Jordy
Dit eerste postume album van Tupac was nog enigzins te luisteren. Aardige teksten (het bovenste van wat er nog in de kast lag, waarschijnlijk), en een paar goede beats.

Echt 2pac is het echter nergens, je hoort z'n moeder echt achter de draaitafels zitten, om de meest brave overgebleven teksten van d'r zoon uit te zoeken.

avatar van Eddie
Dit is de Enige 2pac plaat die ik ken. Ik kwam hem eens tegen in de winkel en was wel benieuwd naar wat hij nu eigenlijk voor muziek maakte (ik kende hem alleen van die MTV docu's) Ik kan hier niet echt veel mee maar ik geloof best dat het voor rap muziek vrij goed is. Ik bedoel; als ik dit hoor of 50ct of Eminem dan heeft Tupac wel mijn voorkeur.

avatar van Jordy
Eddie schreef:
Ik kwam hem eens tegen in de winkel en was wel benieuwd naar wat hij nu eigenlijk voor muziek maakte.

En dus pak je een album dat niet door hem gemaakt is

avatar van Word_Play
Hellrazor is zo vreselijk goed..de emotie druipt er vanaf.

Marcel²
Open Fire mooi begin

Mijn eerste 2Pac album K was 8 ofzo toen ik deze CD kreeg. Ik wist niet eens waar de 2Pac voor stond. Ik dacht dat ze ermee bedoelden dat er 2 Cd's inzaten Toen ik hem net had vond ik het vooral stoer om te zeggen dat ik fan was van 2Pac maar toen ik laatst de CD weer ging luisteren vond ik em echt goed. R U Still Down, Where We Go From Here(de interlude) en Definition Of A Thug Nigga zijn mn favorieten.

Relax
Do For Love (ik heb album niet, maar wel op TV gehoord dit nummer natuurlijk), vind ik toch een mooi "Remix" nummer.
De beat blifjt maar in me hoofd.

Marcel²
Word_Play schreef:
Hellrazor is zo vreselijk goed..de emotie druipt er vanaf.

Inderdaad een vreselijk goed nummer.
Nothing To Lose en Only Fear Of Death mogen er ook zijn. Het nummer Definition Of A Thug N**ga is volgens mij uit de film, Poetic Justice met Janet Jackson.

avatar van MJ_DA_MAN
aardig album, 1 cd'tje was beter geweest. R U still down, Fuck all yall, When i get free II en Only fear of death behoren tot mijn favorieten

Relax
Goede mix voor na zijn dood, er zijn ook wat mindere nummers.
Bijzondere emotionele nummers staan er zeker, en wat ik iritant vind zijn die zware stem raps... neppe shit.
3.5

avatar van Dielie
ik ging deze destijds aanschaffen alleen al voor "Do For Love", dat is zo een mooi nummer, maar door keuzes bleef hij in de winkel liggen,

jaren later kom ik tot de conclusie dat ik hem nog zou kopen alleen al om die single, maar laat ik het toch maar uitstellen want ik koop al veel te veel

avatar van MJ_DA_MAN
Was dit album al voor zijn dood klaar, want zo klinkt het wel. Als dat niet zo is moet ik een groot compliment geven aan de makers want het lijkt precies op een normaal album dat door Pac is gemaakt toen ie nog leefde..

avatar van snoopy
Do for love blijft gewoon een mooie hit.

Diesel
Do For Love is goed, Hellrazor is dynamiet.

CaliLove
I'm Gettin' Money is toch ook een aardig nummer.
Vooral de tekst dan.

Is dit een fake??

avatar van thomzi50
In welk opzicht?

avatar van sinterklaas
2pac was toch al dood in 1997??

avatar van MJ_DA_MAN
Ja maar dit album is gemaakt voor zijn dood en pas na zijn dood uitgebracht.

Ook die albums erna

avatar van MJ_DA_MAN
Alleen deze en Until The End Of Time dacht ik...

avatar van sinterklaas
En hoe zijn die laatste 2 albums dan gemaakt? Met oude computerstemmen van 2pac??

avatar van MJ_DA_MAN
Oude nummers van Pac zijn gebruikt alleen is er een nieuwe beat onder gezet.

Aha zo dus.

Leuk om nummers te horen van Pac die net niet goed genoeg waren om op zijn albums te plaatsen, de meeste tracks zijn van rond " the me against the world " periode en "strictly for my niggaz".Toch een must have voor een grote 2pac fan.Een 4,5!

beste tupac cd 4.5

avatar van J.M.
zeker niet de best 2Pac cd, maar ik vind dit wel een goed album, 3,5*

Social_Mask
J.M. schreef:
zeker niet de best 2Pac cd, maar ik vind dit wel een goed album, 3,5*

Idd niet zn beste maar wel een goede album.
Die zware stemmen verneuken het wel. Maar Do For Love is toch echt prachtig net als Only Fear Of Death en 16 On Death Row.....

Wordt tog een 4* Zag ff dat ik een aantal goede nrs over het hoofd zag....

hellrazor [wat een kr8!]
r u still down? [wat een kr8!]

RIP

avatar van J.M.
Nog een keer beluisterd, en vind dit een hele goed cd,
Ik vind deze beter dan All Eyez On Me. De teksten en de beats vind ik erg goed.
Vooral de teksten op deze cd vind ik beter dan AYOM
Ik verhooog deze naar vier *