Creedence Clearwater Revival - The Concert (1980)

Alternatieve titel: The Royal Albert Hall Concert

Rock / Roots
Label: Fantasy

1. Born on the Bayou (5:15)
  2. Green River (3:24)
  3. Tombstone Shadow (3:42)
  4. Don't Look Now (2:26)
  5. Travelin' Band (2:07)
  6. Who'll Stop the Rain (2:38)
  7. Bad Moon Rising (2:23)
  8. Proud Mary (3:31)
  9. Fortunate Son (2:25)
  10. Commotion (2:36)
  11. The Midnight Special (3:48)
  12. Night Time Is the Right Time (3:26)
  13. Down on the Corner (2:49)
  14. Keep on Chooglin' (9:12)
avatar van BoyOnHeavenHill
Goede live-plaat, niet perfect maar een boeiend document. Ik vind het geluid toch wel aardig, niet zo helder en vol als hun studioalbums maar zeker niet slechter dan veel andere liveregistraties uit deze periode.

avatar van Karma_To_Burn
Creedence Clearwater Revival op het hoogtepunt van hun carrière! Ik zelf heb de originele opname gezien van dit concert, het originele concert stamt af uit 1970.
Het enige wat ik jammer vind is dat het concert maar kort duurde, duurde het echt zo kort of is hier weer in geknipt of is er materiaal verloren gegaan? dat is dan vaak het eerste wat ik mij afvraag.
Veel nummers klinken net zo goed of soms zelfs nog beter(Keep on Chooglin' ) dan op de originele studio opnames.
Mooie song keuzes ook, het had zo een best of kunnen zijn!

Uitschieters zijn vanzelfsprekend zonder twijfel Keep on Chooglin' & wat mij betreft ook zeker Commotion en Proud Mary.

4 sterren voor het concert zelf, alleen vind ik het echt jammer dat dit concert niet langer duurde..
Om die reden een half puntje aftrek..