OneRepublic - Waking Up (2009)

Label: Mosley

1. Made for You (4:18)
  2. All the Right Moves (3:58)
  3. Secrets (3:45)
  4. Everybody Loves Me (3:34)
  5. Missing Persons 1 & 2 (4:59)
  6. Good Life (4:13)
  7. All This Time (4:03)
  8. Fear (3:48)
  9. Waking Up (6:09)
  10. Marchin On (4:13)
  11. Lullaby (4:38)
  12. Passenger * (4:00)
  13. It's a Shame * (4:51)
  14. Trap Door * (3:54)
  15. Sucker Punch * (4:26)
avatar van james_cameron
Tegenvaller na het best aardige debuut. De eerste paar songs zijn leuk, maar na track vijf wordt het allemaal erg zeurderig en flauw. Geen enkel nummer springt er echt in positieve zin uit.

Mee eens. Misschien moet Ryan Tedder wat minder nummertjes weggeven en meer voor zichzelf houden.

avatar van Matthijs89
vind ik niet, even goed als hun debuutalbum

avatar van Smog
Goed album, luister na Good Life
naar een zware dag.

avatar van Carolaah
Deze ga ik ook eens proberen..

- m'n aandacht werd getrokken door een nummer wat gebruikt werd in een aflevering van Gossip girl, het bleek Secrets van Onerepublic te zijn..Dus misschien toch deze band maar eens een kans geven, misschien ben ik iets te snel afgeschrikt door de commercie om deze band heen..

Edit: Goed, heb het album net helemaal beluisterd.. Het begin was veelbelovend.. Wat ik vooral kan waarderen zijn de lekkere beats - het drumgebruik erin.. - en het gebruik van de viool. Schitterend, dat instrument zou echt vaker moeten worden gebruikt.. Na de eerste 3 tracks verslapt echter mijn aandacht, en duikt pas weer een beetje op bij het instrumentale deel van Waking up.. Dat stuk vind ik erg fijn. Ook de beats tussendoor van Everybody loves me en Good life gaan er wel goed in.. Alleen de lyrics dan weer wat minder en ja de rest trekt me ook niet echt.. Dan tenslotte komen we aan bij Lullaby, ik was net van plan de cd stop te zetten omdat ik het nu wel een beetje genoeg vond en het wel had gehad met de vocals o.a. - maar ik zag dat dit alweer het laatste nummer was (van het reguliere album dan), dus toch maar even afgeluisterd..

Al met al.. enerzijds verrast, omdat ik het instrumentale deel van deze band wèl kan waarderen, anderzijds toch een beetje tegenvallend omdat ik had gehoopt dat misschien mijn ontwijken door de commercie/hype onterecht was.. Oké oké, nu vind ik dit soort muziek tig keer beter dan menig popartiest/band hedendaags, maar bekoren doet het me in zijn geheel toch niet.

Ik zal nog wel wat luisterbeurten geven, omdat ik niet vind dat een eerste mening altijd de juiste is, daarnaast moet sommige muziek groeien.. Maar ik ben bang dat het vanaf hier alleen maar downhill gaat, omdat het een beetje van die tracks zijn die in het begin vaak lekker inslaan, maar vervolgens is de leukigheid eraf en kunnen ze de prullenbak in.. (en dát is wat ik niet fijn vind aan veel hedendaags commerciële muziek)

3,0 sterren

avatar van hiddeboi23
Good Life, Marchin On en Everybody Loves Me klinken erg lekker! Secrets herken ik uit een reclame, geen idee welke...

4 sterren voor deze plaat...

JanBetonde2e
duidelijke vooruitgang op het al redelijke goede debuut album

JanBetonde2e
dat OneRepublic niet echt leeft in nederland is ook jammer, want ze zijn kwalitatief beter dan menig andere band dat hier wel populair is

avatar van Carolaah
Volgens mij is OneRepublic in Nederland aardig bekend hoor,..

JanBetonde2e
nou dat valt vies tegen of ja: heee dat is toch van dat liedje met timbaland, maar echt bekend zijn ze nou ook niet

Jammer dat de bonus tracks niet op het normale album staan want die vind ik er meer uitspringen dan een aantal anderen die daar wel op staan. Blijf het desondanks een heel erg goed album vinden, die ''zeurderige'' liedjes worden vind ik heel wat minder ''zeurderig'' als je ze vaker luistert

avatar van Frisoboei
Geweldig album. Veel verder ontwikkeld en muzikaler dan het debuut. Ook nemen ze hier denk ik meer risico met een grotere variatie in het soort nummers, niet alleen de "gemakkelijke nummers met Timbaland" nadat ze met hem succes hebben gehad. Ze doen gewoon hun eigen ding en dat levert een aantal mooie nummers op.

"Sleep" (radiohead-achtige stijl) bijvoorbeeld vind ik echt knap gemaakt en laat zien dat ze meer in hun mars hebben dan 1 simpel hitje, maar gewoon echt muziek kunnen maken.

JanBetonde2e
Het is inderdaad een hele verbetering waarbij het eerste album verbleekt, op de eerst 4 nummers na dan, dit album heeft al heel wat minder mindere nummers, gelukkig

avatar van Snoeperd
Goed album, beter dan debuut.
Het verveelt geen moment en Everybody loves me, Marchin on en Good life springen eruit

avatar van 1311811
Beetje een tegenvaller: "Made for You", "Good Life" en "Waking Up" zijn aangenaam om naar te luisteren, de rest klinkt gemiddeld een stuk minder!

88Fabian
Zeker geen verkeerd album dit,vindt momenteel Good Life,Secrets en Lullaby de beste nummers.

avatar van Motivation
Wat een heerlijke plaat, alles blijft boeiend en er zitten echt uitschieters bij, neem bijv. Secrets, Marchin on, Waking up, Lullaby, Good life, wat een topnummers allemaal. Dat is ook de reden waarom ik mijn stem heb verhoogd naar 4,5*.

Ik heb trouwens een versie bemachtigd waar ik 'Shout' en 'Sleep' als bonus nummers heb, ik zie ze hier boven niet bij staan?

avatar van niels94
Als ik ergens geen last van heb bij deze plaat is dat hij op het einde verzwakt. Leuk album, leuke band.

inquiger
Best een goed album.
Secrets is een zeer sterk nummer met goede instrumentatie en het geeft een goed gevoel.
Good Life is ook een feel-good nummer, zeer mooi
Marchin On is ook een van de beter van OneRepublic, zeer leuke basis, ik kan er echt uren naar luisteren.

avatar van CommercialPuss
Prachtig album;
Favo Songs; Everybody loves me, all the right moves, marchin on, waking up, secrets.

avatar van Snowblood
Omdat ik het bekende "All The Right Moves" zo'n goed nummer vond ben ik wat info over OneRepublic gaan opzoeken. Ook hier een goed gemiddelde en moet zeggen dat het geen eendagsvlieg is (wat ik eerst wel dacht) Maar daar is eerdergenoemde track ook te goed voor.

Een hele stevige 8.

avatar van Gloeilamp
Ik vind deze toch wel minder dan Dreaming Out Loud.
De singles zijn wel weer erg goed en hadden niet misstaan op Dreaming Out Loud.
Betere nummers zijn Secrets, All The Right Moves & Everybody Loves Me.

avatar van Gloeilamp
De cover vind ik wel weer mooi

avatar van Style.Girl
Was nooit echt een fan van OneRepublic, op 1 of andere manier haatte ik het (vraag me niet waarom). Maar, ik kan me nog wel herinneren dat ik dit album ooit helemaal heb beluistert en vrij leuk vond. Dat was dan ook velen jaren terug, nu kan ik me er niks meer van herinneren helaas.

Hopelijk ooit een herbeluistering waard.

avatar van tbouwh
Goede plaat weer van OneRepublic, en net een tikkie beter dan hun debuut.

Made For You is een leuke opstap naar All the Right Moves, Tedder´ś grootste hit en het beste nummer van het album. In Made For You zijn al elementen van dit nummer opgenomen, wat het interessant maakt om op het album naar te luisteren. Beethoven inspireerde het mysterieuze Secrets, waarna de plaat vervolgt met het catchy ´Everybody Loves Me´. Met Missing Persons 1&2 heb ik vrij weinig, een beetje een vreemde eend in de bijt. Good Life is dan weer een heerlijk optimistisch, zomers nummer. Fear en met name All this Time zijn redelijke nummers, die echter iets aan inhoud missen waardoor ze echt goed zijn. Na het zeer mooie pianoeinde van Waking Up volgt Marchin On, naar mijn mening een van de lekkerste nummers van het album.
Lullaby is een mooie, rustige afsluiter.
OneRepublic is erin geslaagd een prima popalbum af te leveren met enkele hits, aangevuld met rustigere nummers, prima rock en enkele fijne meezingers. 4*

avatar van Style.Girl
Weet niet waar het bericht van 9 jaar geleden vandaan is gekomen, maar kan me daar niks meer van herinneren haha. En dan nu pas het album helemaal opnieuw geluisterd (al voelde het alsof ik het album voor het eerst hoorde).

Heel veel nummers kende ik al en heb ik sindsdien ook vaak geluisterd. Made For You, All the Right Moves, Marchin On, Good Life en Secrets. Dus veel meer hits dan het vorige album. Alleen daarom vind ik het al een veel beter album. Het eerste album vond ik soms vrij saai.

Je merkt wel dat de eerste 10 nummers het beste zijn! Wat daarna komt zijn middelmatige tot niet zo leuke nummers helaas. Alleen It's A Shame en Trap Door springen er dan nog tussenuit.