Bryan Ferry - The Best Of (2009)

Label: Virgin

1. A Hard Rain's A-Gonna Fall (3:24)
  2. The in Crowd (4:34)
  3. Smoke Gets in Your Eyes (2:53)
  4. You Go to My Head (2:41)
  5. Let's Stick Together (2:59)
  6. Price of Love (3:26)
  7. This Is Tomorrow (3:38)
  8. Tokyo Joe (3:54)
  9. Can't Let Go (5:14)
  10. Slave to Love (4:00)
  11. Don't Stop the Dance (3:57)
  12. Windswept (4:36)
  13. Limbo (4:59)
  14. Kiss and Tell (3:59)
  15. I Put a Spell on You (3:55)
  16. Don't Want to Know (4:08)
  17. The Way You Look Tonight (3:36)
  18. Goddess of Love (3:32)
  19. The Times They Are A-Changin' (3:00)
  20. I Don't Want to Go on Without You (3:23)
  21. A Fool for Love [Alternative Version] (2:52)
avatar van devel-hunt
De zoveelste best of van Bryan, zit hier nog iemand op te wachten?? Het verschil met de vele andere verzamelaars is dat er geen Roxy music nummers tussen staat, zodat het hier slechts om solo nummers gaat. Het is een een aardige doorsnee van zijn solo werk. Om kopers te trekken is er weer één nieuw nummer aan toegevoegd 'I don't want to go on without you'. Blijkbaar alleen uitgebracht deze CD om te profiteren van de koopgolf rond kerst. Bryan kan beter weer eens een reguliere CD uitbrengen, het is alweer sinds Frantic dat deze oude reus een CD met eigen composities heeft uitgebracht.

devel-hunt schreef:
De zoveelste best of van Bryan, zit hier nog iemand op te wachten??

Ja ik zat hier al lang op te wachten...

Maar ik moet toegeven dat ik dit exemplaar heb aangeschaft voor de bonus-dvd die erbij is.Ik vind de videoclips van Bryan Ferry een lust voor het oog om naar te kijken.
Ok de clips uit de jaren zeventig zijn passé maar vanaf de cd 'boys & girls' uit '85 zijn het één voor één stijlvolle filmpjes.

Op de cd staat het knappe 'don't wanna know' van de cd 'mamouna',een nummer dat op geen enkele andere verzamelaar staat,ook niet op Bryan Ferry / Roxy Music - Platinum toch de meest complete 3-dubbelaar tot op heden van deze Britten.

avatar van goldendream
Staat er een nieuw nummer op dit album? Het laatste kan ik niet thuiswijzen.

beaster1256
fantastische verzamelaar , dikke aanrader zeker voor wie niks van de beste man in huis heeft , hoor je dit graag ? beslist alles van roxy music even checken ! supergroep !!!!!

avatar van gaucho
Eén nieuw nummer, inderdaad (een opgepoetste demo van een cover, maar dat deed Ferry natuurlijk wel vaker), plus een 'alternate take' (alleen piano) van A fool for love. En dat maakt 'm eigenlijk niet echt de aanschaf waard. Maar in tegenstelling tot de talloze andere Ferry/Roxy-verzamelaars concentreert deze zich uitsluitend op Ferry's solo-carrière. En wel zodanig dat-ie, voorzover ik kan overzien, keurig alle (nou ja, de meeste) singles op een rijtje zet. Alleen The right stuff mis ik, gek genoeg, evenals de single-only release Is your love strong enough. Don't want to know is alleen als promo uitgegeven.

Vooruit, hij is nu 5 euro bij Amazon. Ik heb 'm toch maar in m'n winkelmandje geplaatst om - in combinatie met een andere CD - boven de 20 euro uit te komen. Dan betaal je nl. geen verzendkosten en heb je 'm per saldo bijna gratis. Ik vermoed trouwens dat het de editie zonder DVD is. Dat is wel jammer, want ik kan me voorstellen dat dat een meerwaarde zou zijn voor deze verzamelaar.

avatar van bikkel2
Voor een zacht prijsje mee nemen natuurlijk!
Bryan Ferry ging al vrij snel op de solotour. Hoewel hij toch als de belangrijkste componist binnen Roxy Music beschouwd kan worden, had hij ook natuurlijk te maken met de anderen.
Ik vermoed dat hij zijn solocarrière tijdens Roxy Music gebruikte om wat stoom af te blazen en hij coverde er vooral lekker op los.
Wel fijne covers overigens, want met een eigen smoelwerk.
Na Roxy's officiële laatste album Avalon bleef Ferry solo in de lijn van dat album soloplaten maken.
Exotische ritmische dancepop, sterk en smaakvol geproduceerd en uiteraard zelf geschreven werk, dat was in de 80's.
Later grijpt hij weer vaker terug naar covers.

Een prima verzamelaar met genietbaar werk.