Pulp Fiction (1994)

Label: MCA

1. Dick Dale en His Del-Tones - Pumpkin and Honey Bunny [Dialogue] / Misirlou (2:27)
  2. Royal with Cheese [Dialogue] (1:42)
  3. Kool & The Gang - Jungle Boogie (3:05)
  4. Al Green - Let's Stay Together (3:15)
  5. The Tornadoes - Bustin' Surfboards (2:26)
  6. Ricky Nelson - Lonesome Town (2:13)
  7. Dusty Springfield - Son of a Preacher Man (2:25)
  8. The Centurians - Zed's Dead Baby [Dialogue] / Bullwinkle Part II (2:39)
  9. Chuck Berry - Jack Rabbit Slims Twist Contest [Dialogue] / You Never Can Tell (3:12)
  10. Urge Overkill - Girl You'll Be a Woman Soon (3:09)
  11. Maria McKee - If Love Is a Red Dress (Hang Me in Rags) (4:55)
  12. The Revels - Bring Out the Gimp [Dialogue] / Comanche (2:10)
  13. The Statler Brothers - Flowers on the Wall (2:23)
  14. Personality Goes a Long Way [Dialogue] (1:00)
  15. The Lively Ones - Surf Rider (3:18)
  16. Ezekiel 25:17 [Dialogue] (0:51)
  17. The Robins - Since I First Met You * (2:20)
  18. Link Wray en His Ray Men - Rumble * (2:25)
  19. The Brothers Johnson - Strawberry Letter 23 * (4:57)
  20. The Marketts - Out of Limits * (2:05)
  21. Interview with Quentin Tarantino * (16:11)
avatar van FisherKing
Een van de beste verzamelaars die ik ken.

Mijn favoriete soundtrack. Vol met leuke nummers die me altijd weer aan de film doen denken. 4,5*

neo
Als dit een filmscore is ben ik gekke henkie...

avatar van John Doe
Deze cd ga ik door het hoge cijfer en m'n liefde voor de film en de muziek erin nu kopen. Wel grappig om te zien dat er zoveel OST albums zijn toegevoegd in verhouding tot het nog kleine totale aantal albums, het filmpubliek is duidelijk bezig .

John Doe schreef:
Wel grappig om te zien dat er zoveel OST albums zijn toegevoegd in verhouding tot het nog kleine totale aantal albums, .

Zo zou het eigenlijk moeten blijven

neo schreef:

Als dit een filmscore is ben ik gekke henkie...

Waarom zou dit geen filmscore zijn?

avatar van brooklyn
Omdat er geen filmcomponist aan te pas is gekomen. Dan is het dus geen score maar een soundtrack

moviefreak#1
brooklyn schreef:

Jaja is voor ook de eerste soundtrack die ik toevoeg
Volgende keer zal ik beter opletten

brooklyn schreef:

Ah oké sorry. My bad.

Op deze cd ontbreekt, naar mijn mening, een geweldig nummer dat wel op de Collector's Edition uitgave staat:

Brothers Johnson - Strawberry Letter #23

avatar van Kos
Kos
Cheiz schreef:

Brothers Johnson - Strawberry Letter #23
Volgens mij komt die van Jackie Brown. Geweldig nummer inderdaad.

Kos schreef:

Volgens mij komt die van Jackie Brown. Geweldig nummer inderdaad.

Klopt, op de originele soundtrack van Jackie Brown staat het nummer ook. In Pulp Fiction hoor je het nummer enkele seconden op de achtergrond op het moment dat Vincent het geven van voetmassage vergelijkt met beffen.

JonnieBrasco
Deze staat in mijn top-10, nog niet uitgelegd waarom. Het is een beetje dit gevoel: ondanks die drukke, avontuurlijke, bizarre, alledaagse belevenissen toch die relaxte sfeer. Dat is zoals het in de film is, en zoals ik het in het echt is. Als ik in de auto ergens naar toe rijd: hup, de Pulp Fiction soundtrack op! Dan sta je voor de stoplichten, ramen open, mee te zingen met the Statler Brothers: "Counting flowers on the wall, that don't bother me at all ...", om dan net zo spastisch je hoofd te bewegen als Bruce Willis dat in de film doet. Dat is pas vrijheid! Ook al heb je net iets ergs beleefd.

Verder was ik sowieso al voorstander van surfmuziek zoals Dick Dale, the Tornadoes en the Lively Ones dat maken. Maar ook alle andere nummers spreken mij erg aan door de sfeer die ze creeëren en doordat de nummers uitgezocht zijn op kwaliteit: Sommigen mogen dan simpel klinken, ze zitten werkelijk geniaal in elkaar!

Ed
de eerste soundtrack die ik gekocht heb op cd.
alweer een paar jaar geleden,hij is helemaal te gek.
net zoals de film trouwens.

Ed
de eerste soundtrack die ik gekocht heb op cd.
alweer een paar jaar geleden,hij is helemaal te gek.
net zoals de film trouwens.

Tha Flow
Eeen vraagje: in de film als ze Jack Rabbit slims binnenlopen hoor je een heel tof nummer. Deze wordt aangekondigd als zijnde Ricky Nelson maar dat is niet het nummer wat op de soundtrack staat. Welke is dit wel?

Tha Flow schreef:

niemand van de 653 users die het weet?

Chuck Barry dacht ik.

avatar van John Doe
Tha Flow heeft het niet over Jack Rabbit Slims Twist Contest waarbij muziek van Chuck Berry is, jij misschien ook niet maar dan was 'Ook Chuck Barry dacht ik' duidelijker geweest.

neo
Ik denk dat ik voortaan als het over songs gaat maar mijn mond moet houden

het is idd Ricky Nelson

Tha Flow
Het is inderdaad Ricky, maar welk nummer. Ik heb hem nog niet kunnen vinden.

JonnieBrasco

Ik was hier ook wel nieuwsgierig naar en heb het dus even uitgezocht m.b.v. google. Als ik het bij het goede eind heb:
Het nummer heet "Waitin' in school" en is ooit ook wel eens door Ricky Nelson uitgevoerd; de film doet ook voorkomen alsof Ricky Nelson het speelt (is natuurlijk een veel mooiere naam om aan te kondigen), maar wat je hoort is het origineel van Gary Shorelle!
Via kazaa heb ik de versie van Ricky Nelson gedownload, en inderdaad is het dat nummer, maar niet dezelfde (mooie) versie als in Pulp Fiction: Je moet dan denk ik echt de versie van Gary Shorelle hebben.

cool.... ff opzoeken dus

JonnieBrasco
Nog even doorzoeken leverde een bevestiging op van mijn suggestie, klik hier. Wat zal Tha_Flow blij zijn
Het is dus: Gary Shorelle - Waitin' in school

Tha Flow
Ik heb nu ook de versie van Ricky Nelson gedownload en die is inderdaad een stukkie minder dan het nummer uit de film, maar toch ben ik tevreden.

Ik wil JonnieBrasco bedanken voor zijn hulp en nu maar eens kijken of ik ergens die Gary Shorelle kan vinden. Trouwens wel erg raar dat dit nummer niet op de soundtrack staat.

edit: Gary Shorelle speelt trouwens ook in de film als zijnde Ricky Nelson

avatar van John Doe
I found that Gary Shorelle is a Rick Nelson impersonator hired to play "Waiting In School" - Rick Nelson in Pulp Fiction.
En dat is waarschijnlijk ook een rede om 'm niet op de soundtrack voor te laten komen.

avatar van brooklyn
Ik mis misirlou...

JonnieBrasco
...volgens mij is dat de eerste track hoor. De naamgeving van de tracks is af en toe alleen een beetje onlogisch.

avatar van John Doe
Ja de dialoog is bij meer tracks de voorloper van het nummer, maar het nummer + artiest staat er hier dan niet bij. Kan het beste volgende track denk, aangezien er toch geen tracknummers staan.