Pulp Fiction (1994)

Label: MCA

1. Dick Dale en His Del-Tones - Pumpkin and Honey Bunny [Dialogue] / Misirlou (2:27)
  2. Royal with Cheese [Dialogue] (1:42)
  3. Kool & The Gang - Jungle Boogie (3:05)
  4. Al Green - Let's Stay Together (3:15)
  5. The Tornadoes - Bustin' Surfboards (2:26)
  6. Ricky Nelson - Lonesome Town (2:13)
  7. Dusty Springfield - Son of a Preacher Man (2:25)
  8. The Centurians - Zed's Dead Baby [Dialogue] / Bullwinkle Part II (2:39)
  9. Chuck Berry - Jack Rabbit Slims Twist Contest [Dialogue] / You Never Can Tell (3:12)
  10. Urge Overkill - Girl You'll Be a Woman Soon (3:09)
  11. Maria McKee - If Love Is a Red Dress (Hang Me in Rags) (4:55)
  12. The Revels - Bring Out the Gimp [Dialogue] / Comanche (2:10)
  13. The Statler Brothers - Flowers on the Wall (2:23)
  14. Personality Goes a Long Way [Dialogue] (1:00)
  15. The Lively Ones - Surf Rider (3:18)
  16. Ezekiel 25:17 [Dialogue] (0:51)
  17. The Robins - Since I First Met You * (2:20)
  18. Link Wray en His Ray Men - Rumble * (2:25)
  19. The Brothers Johnson - Strawberry Letter 23 * (4:57)
  20. The Marketts - Out of Limits * (2:05)
  21. Interview with Quentin Tarantino * (16:11)
Misirlou moet er inderdaad tussen, sommige tracks staan bestaan op de cd uit een dialoog + een nummer, andere, zoals Royale with Cheese, zijn een aparte track. Op de cd zijn de tracks gewoon genummerd overigens.

Er mankeert wel meer aan deze opsomming trouwens, Bullwinkle Part II van The Centurians, You Never Can Tell, Comanche van The Revels. Het lijkt wel alsof de acteurs belangrijker zijn om te noemen dan de performers van de muziek. Kan een kwestie van voorkeur zijn natuurlijk, maar het zou m.i. correcter zijn om een album toe te voegen aan de hand van de playlist die op het doosje staat. Heb het dus even gecorrigeerd.

avatar van John Doe
Ja dat heb je aardig gedaan, ik dacht al hoe kan je dit het beste invoeren.

avatar van J.Bell
Geweldige film met een geweldige soundtrack

Vooral het nummer van "Urge Overkill" vind ik super. Dat nummer draai ik vaak keihard als ik bezig ben me klaar te maken om te gaan stappen

"Girl you'll be a woman soon", ik geloof dat het orgineel van "Neil Diamond" is. Ook wel lekker, maar ik vind de versie van "Urge Overkill" toch leuker.

avatar van HiLL
Geweldige film met fantastische muziek!
Topper deze cd!

surf rider! super chill nummer, ook girl you will be a woman soon. is heel mooi!!

die Lange
flowers on the wall, echt super, en misirlou is natuurlijk ook geweldig

avatar van Jeanicious
Ik ben deze cd een tijd terug kwijt geraakt maar kon hem toch niet missen in mijn verzameling. Ik heb hem daarom gewoon nog maar een keer gekocht, en tot mijn verrassing stonden daar nog een aantal extra nummers op, en een amusant interview met Quentin Tarrantino.

hele goeie soundtrack's

avatar van Flipman
Als je de dialogen weghaalt, heb je sowieso al tien minuten minder ! Maar heerlijk albumpje, dit ! Zeker dankzij Dick Dale & His Del-Tones. Niet zo geniaal als de film, maar wel heerlijk relaxerend !

avatar van thomzi50
Bij mijn versie staat ook nog een lang interview met Tarantino, maar dat neem ik uiteraard niet mee in mijn beoordeling. Blijven erg fraaie nummers opstaan, vooral de surfnummers, maar evenveel nummers zijn gewoon niet aan mij besteed; daarom is het toch niet helemaal mijn soundtrack

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Niet alleen een interview, nog veel meer tracks, maar ik heb ze even toegevoegd

avatar van doornappel
ERG gave soundtrack...Jungle Boogie!!!!!11111 perfecte muziek voor een super gave film

avatar van orbit
Leuke plaat inderdaad! Heb hem toen redelijk veel gedraaid na de film, en aan mijn moeder gedoneerd, die hem nog wel eens op een feestje opzet. Niks gaat echter boven de opener van Dick Dale!

EVANSHEWSON
De film staat bij mij in mijn top 3 allertijden !

De muziek is door Tarantino zelf gekozen dacht ik, nou, mooi uitgebalanceerd plaatje levert dat op !
De hit van Urge Overkill werd een knaller en is een opsteker voor songschrijver Neil Diamond, die in zijn vroege jaren een gewèldig componist was.
Het enorm swingende Jungle Boogie van Kool & The gang staat hier ook op alsook die maffe surfplaat van Dick Dale !
Topplaat van een nog veel toppiger film ! 4 ****

Dat de film in mijn top 10 staat is een feit. Feit nummer 2 is dat ik de muziek ook absoluut in mijn collectie wilde hebben staan. Inmiddels heb ik mijn oorspronkelijke versie vervangen voor de versie met bonustracks. Ja inderdaad: bonustracks. Ik die daar niks van moet weten heb bij deze een grote uitzondering gemaakt. Ik wilde de extra nummers gewoon hebben. Het interview boeit me dan verder helemaal niks, maar voor de rest blijft het smullen.
Nooit zal ik mijn rit met de camper door Frankrijk vergeten waar deze cd vaak gedraaid werd. Hoe heerlijk is het om de dialogen na te spelen gevolgd door de swingende muziek waar het volume dan steevast voor omhoog ging.
Het zijn van die momenten die ervoor zorgen dat er net even wat meer herinneringen blijven kleven aan cd's.

Social_Mask
Leuke soundtrack, niet zo goed als de film. Toch nog goed voor 3,5*.

Royal with Cheese Maar dat nummer van Al Green is zo mooi.

Jules: What does Marcellus Wallace look like?
Brett: What?
Jules: What country you from?
Brett: What?
Jules: What ain't no country I ever heard of! They speak English in What?
Brett: What?
Jules: ENGLISH, MOTHERFUCKER! DO-YOU-SPEAK-IT?
Brett: Yes!
Jules: Then you know what I'm saying!
Brett: Yes!
Jules: Describe what Marcellus Wallace looks like!
Brett: What, I-?
Jules: [pointing his gun] Say what again. SAY WHAT AGAIN. I dare you, I double dare you, motherfucker. Say what one more goddamn time.
Brett: He's b-b-black...
Jules: Go on.
Brett: He's bald...
Jules: Does he look like a bitch?
[Jules shoots Brett in shoulder]
Jules: DOES HE LOOK LIKE A BITCH?
Brett: No!
Jules: Then why you try to fuck him like a bitch, Brett?
Brett: I didn't.
Jules: Yes you did. Yes you did, Brett. You tried to fuck him. And Marcellus Wallace don't like to be fucked by anybody, except Mrs. Wallace

Sorry, maar dit moest eruit.

VINCENT: But you know what they put on french fries in Holland instead of ketchup?

JULES: What?

VINCENT: Mayonnaise.

JULES: Goddamn!

VINCENT: I seen ´em do it man, they fuckin´ drown ´em in it.

JULES: Uuccch!

Geweldige film, en geweldige soundtrack, en ik ben blij dat deze conversatie terug te vinden is op deze cd.

Social_Mask
Het leuke aan die dialoog was, dat ik toen samen met een paar vrienden ook echt een patatje met mayo zat te eten We moesten toen ook echt hard lachen tijdens dat stukje

avatar van ricardo
ik vind deze soundtrack op cd niet zoveel aan,maar ik vind de film een van de beste allertijden,dan komt de muziek echt super uit de verf,als ik de muziek wil luisteren kijk ik de film wel,maar ben bang dat deze cd er over 5 jaar nog ligt zonder dat ik hem weer gedraait heb,heb hem overigens 2 keer gedraait,mijn stem voor de cd is 2*

avatar van ricardo
Deze toch maar weer eens gedraait,maar wat een ............. cd ,gewoon rommel eigenlijk en de moeite van het beluisteren niet echt waard vind ik,op cd doen de nummers mij helemaal niets.Geef mij de film maar,want de muziek in combinatie met de film is wel goed,maar daar gaat het op een muzieksite nu eenmaal niet om.

ricardo schreef:
mijn stem voor de cd is 2*

Je hebt anders niet gestemd hoor .

ricardo schreef:

Ik kan me moeilijk voorstellen dat je alle nummers rotzooi vindt. Er staat nogal wat diverse muziek op.

avatar van wouter8
De dialogen zijn echt geniaal. De soundtrack in combinatie met de film ook, maar net zoals Ricardo zegt doet de soundtrack op zich me vrij weinig

MichelDumoulin schreef:

Als soundtrack op cd vind ik het gewoon een rommelpot,dialogen en zeer verschillende nummers staan gewoon kriskras op de cd,bij de film past het perfect,maar daar heb je dan ook beeld bij.Er staan wel een paar goede losse nummers op hoor dat zeker wel,maar als complete cd soundtrack is hij voor mij dan ook zeker onder de maat ,en vind ik het zeker geen voldoende waard.

Prima onderbouwing!

Mij spreekt de diversiteit van de nummers juist zeer aan. Leuke afwisseling ook (qua dialoog). De gemiddelde kwaliteit van de nummers is m.i. ruim voldoende tot goed, dat is tenslotte waar ik mijn stem op baseer.
Ik heb van de heer Tarantino niet alleen een hoge pet op vanwege zijn regiseerwerk. Ook de man's muziekkeuze spreekt mij zeer aan.

Alleen al het aanschaffen waard vanwege Dick Dale met Misirlou (het ultieme surfnummer) en Urge Overkill met Girl You'll Be a Woman Soon (cover van Neil Diamond).

Als Tarantino op deze site actief zou zijn; dan zou hij waarschijnlijk een hoog gewaardeeerde user zijn geweest, vanwege zijn goede gevarieerde smaak van muziek. Al de soundtracks van zijn films zijn van hoog nivo.

avatar van Leonard91
Prima soundstrack, divers geluid. Voor mij springen de instrumentals er vooral uit met natuurlijk als hoogtepunt de opener!
Alleen de bonus-tracjs vind ik een stuk minder, een 4*.

beaster1256
prachtige soundtrack zoals alle soundtracks bij tarantino's films , dick dale fantastisch gewoon en dusty , prachtig

avatar van Madonna
De film is mijn lievelingsfilm! Dus, ik moest en zou de soundtrack ook hebben.....Heerlijk!!!!

Dat stukje ...dat Bruce (Butch) in die witte Honda zit ("what happen to my Honda??") en mee zit te zingen met dat nummer van de Kangerooo (Flowers on the wall) en dan Marcellus aankijkt op het zebrapad...BRILJANT!!!!!

-4-