Dit is een behoorlijk essentieel punkplaatje geweest, onder andere voor de ontwikkeling van emo (het subgenre dat kort hierna zijn entree zou maken), zo schijnt. Aangezien ik daar erg in geïnteresseerd ben reden genoeg om dit eens te proberen.
En ik ben ontzettend blij dat ik dat gedaan heb! Dit is af en toe je reinste pop, zo pakkend (neem het geweldige Chartered Trips), maar altijd met een scherpe en rauwe (punk)rand. Deze plaat loopt over van de passie en grijpt me echt bij mijn strot, zowel omdat het dus verdomde catchy is, maar ook vanwege de heerlijke vocalen. Snedige riffjes zijn er natuurlijk genoeg te vinden, maar deze energieke punkrock bevat meer: zelfs een volledig akoestische-gitaarnummer (Never Talking to You Again) en piano interludes (Monday Will Never Be the Same en One Step At a Time) komen voor, evenals psychedelica (Hare Krishna). Dan is er natuurlijk nog de lange, ziedende afsluiter, waarin punk ingezet wordt als middel om een heuse trip te creëren, zoals Wipers dat met het nummer Youth of America op een andere manier ook doet.
Een album vol ideeën en passie, dus, waarop bijzonder veel te ontdekken en bovenal genieten valt. Heerlijke ontdekking