Van Halen - Right Here, Right Now (1993)

Alternatieve titel: Live

Label: Warner Bros.

1. Poundcake (5:29)
  2. Judgement Day (4:52)
  3. When It's Love (5:22)
  4. Spanked (5:09)
  5. Ain't Talkin' 'Bout Love (4:38)
  6. In 'N' Out (6:21)
  7. Dreams (4:49)
  8. Man on a Mission (4:50)
  9. Ultra Bass (5:15)
  10. Pleasure Dome / Drum Solo (9:38)
  11. Panama (6:39)
  12. Love Walks In (5:14)
  13. Runaround (5:22)
  14. Right Now (6:14)
  15. There's Only One Way to Rock (4:59)
  16. Why Can't This Be Love (5:22)
  17. Give to Live (5:39)
  18. Finish What Ya Started (5:51)
  19. Best of Both Worlds (5:01)
  20. 316 (11:37)
  21. You Really Got Me / Cabo Wabo (7:58)
  22. Won't Get Fooled Again (5:42)
  23. Jump (4:27)
  24. Top of the World * (4:59)
avatar van JimmyPage
"Ladies and gentlemen, Michael Anthony and Jack Daniels" Geweldige introductie van Michael Anthony voor een geweldige, meer dan 5 minuten durende bassolo (ik speel zelf bas dus ik ben daar erg blij mee). Verder een heerlijke plaat met strakke uitvoeringen van de studioversies van de nummers. En Won't Get Fooled Again...tja....geweldig met hoofdletter G.

Geweldigenoten
Geweldig album met een perfecte sfeer. Inderdaad de introductie...en daarna ruim 2 uur plezier. Wel jammer dat Eruption er niet opstaat...

beaster1256
nee, ik heb nooit veel van ze gehouden, dit overschatte amerikaanse hardrock groepje , al was hun debuut heel sterk ,

Guardian of Isis
Die breakdown in Panama met "Right... Noooow!" vind ik dan wel weer heerlijk. Het is een amusante luisterbeurt als je er niet te veel diepte in zoekt.

avatar van Metal-D78
Prima live album, maar naar mijn smaak iets te veel nummers van F.U.C.K. Ik ben ook niet zo'n fan van solo's en een bass en drum solo op 1 cd is mij iets te veel van het goede.

avatar van Blokkie
Lekker live album. Niks hoogdravends. Ik ben ook niet zo'n fan van al die solo's maar op een live-album van Van Halen hoort natuurlijk een solo van Eddie.
Ik zou graag een live-album horen uit de David Lee Roth periode.

avatar van vielip
Met Hagar als zanger durfden ze het eindelijk aan om een live album uit te brengen. En terecht! Als je dit album luistert dan hoor je een band in topvorm. De sound die Eddie uit z'n gitaar tovert is hemels en gaat door merg en been! Gelukkig veel nummers van het destijds recente (en geweldige) album FUCK. De solo's horen nu eenmaal bij een VH concert. Ik ben ook geen fan om ze op een cd te hebben maar ja, deze band maakt er in ieder geval nog iets aparts en leuks van. Het solo uitstapje van Sammy middels het akoestische Give to live is trouwens wel geweldig!! Ook top dat ze een nummer als One way to rock van Sammy erop hebben gezet. Heerlijk hoe Sammy en Mikey samen de longen uit hun lijf zingen.
Won't get fooled again had voor mij niet gehoeven. Daarvoor in de plaats hadden ze beter 5150, Mine all mine of Unchained of.....erop kunnen zetten. Ach ja, een kniesoor..;-)

1,0
Zo zo wat positief. Ik ben een groot fan van halen vooral de roth tijd en die is weer terug wat een feest. Niet dat er iets mis is met hager prima zanger puur qua zang een betere dan dave. Maar wat een pokke geluid zeg blikkerig en koud. Ik had hoge verwachtingen van deze cd maar die zijn er in zijn geheel totaal niet uitgekomen wat een tegen valler zeg. Zo erg zelfs dat er waarschijnlijk stof op deze cd ligt al een hele tijd niet meer gedraait. Snel vergeten deze hap. En wachten op de volgende halen schijf duurt trouwens al meer dan 10 jaar. Maar het lijkt erop dat die volgend jaar er toch gaat komen. Teminste als dave het weer eens niet te bond heeft gemaakt he he 1 pingel

iggy schreef:
Zo zo wat positief.

Niet zo vreemd hoor. Dit is namelijk een prima live album! Blikkerig geluid? Misschien eens tijd voor een nieuwe installatie?
Dit album klinkt als een klok vind ik! Heerlijk pompende bas, drums lekker vet en de gitaar staat vol in de mix. Het enige nadeel wat ik kan vinden is de fade outs tussen sommige nummers. Voor de rest; dikke prima!!!

avatar van Metalhead99
Van Halen word naar mijn mening door heel wat mensen wat overschat. Van Halen is gewoon een aardig Hard Rock bandje, maar ik heb nooit zo begrepen waarom van de vele soortgelijke bands juist Van Halen zo bekend is geworden. Dat neemt niet weg dat dit gewoon een lekker live plaatje is, die naarmate de plaat vordert, steeds beter lijkt te worden. Ik blijf Jump nog steeds een erg leuk 'feel good' nummertje vinden en de afsluiter Top of the World is ook erg leuk. Vooral voor de die hard fans is dit zeker een aanwinst op de collectie.

avatar van vielip
Het mooie aan deze live versie van Jump is, vind ik, dat ie veel beter is dan de originele album versie. Er zit veel meer gitaar in deze uitvoering, en die maakt het nummer daardoor veel krachtiger.

1,0
ik blijf dit een vreemde plaat vinden. Op het moment komen er maar weinig andere platen aan de beurt dan halen platen. Zoals bijna iedere vrouw haar periode heeft zit ik nu in mijn halen periode. En geloof me deze periode duurt langer dan deze eerder genoemde vrouwen periode. Maar soms is die bijna even pijnlijk of vervelend dan die vrouwen periode. Ik heb niks met deze plaat. Ik mis eigenlijk alles wat mij betreft. Het doet mij geen moment denken aan de echte live Van hager. En ik heb Van hager toch echt twee maal live gezien. Ik vind er geen zak aan

avatar van vielip
Sorry iggy maar je raaskalt
Het enige minpunt aan dit fantastische live document is dat er een aantal fade outs tussen nummers opstaan. En het had natuurlijk een 3 dubbel cd moeten zijn

1,0
Waarom zeg je nu dat ik raaskal dude? Het is gewoon mijn mening/gevoel. Jij weet ook dat ik halen hoog heb zitten.

avatar van vielip
Ik zet er niet voor niks een knipoog bij iggy! Uiteraard was dat dus niet serieus bedoeld. Juist omdat je VH hoog hebt zitten snap ik er geen snars van dat je dit album met 1* beoordeeld.

avatar van Bollieblauw
1 ster vind ik toch ook wel erg laag hoor, ook al heb je weinig met deze plaat. Het zit allemaal erg strak in elkaar, al is het wel erg veel F.U.C.K. wat de klok slaat (moesten nou echt Man On A Mission en In N Out hierop? Waarom inderdaad geen 5150 of Mine All Mine?) en bas en drum solo's zijn live al saai, op de plaat helemaal een skipmoment. Won't Get Fooled Again vind ik weer een fantastische uitvoering, een mooie hommage aan een van Eddie's helden Pete Townsend.

avatar van vielip
Ja die solo's zijn inderdaad een ander minpuntje! Op dvd oké maar op cd?? Totaal overbodig! Had daarvoor in de plaats dan maar 5150 en Mine all mine gezet. In 'n out en Man on a mission mogen van mij absoluut niet ontbreken namelijk!

avatar van Ronald5150
"Live: Right Here, Right Now" is een liveregistratie van Van Halen's "For Unlawful Carnal Knowledge" Tour in het begin van de jaren 90. Logischerwijs komen er dan ook veel nummers van het gelijknamige album voorbij. Voor mij totaal geen bezwaar, want dat is mijn favoriete album uit de Sammy Hagar era. De nummers van "For Unlawful Carnal Knowledge" worden afgewisseld met werk van "5150", "OU812", wat Sammy Hagar solonummers en wat verdwaalde David Lee Roth songs. Alhoewel verdwaald: voor Sammy begrippen best veel, want er komen gewoon vier classic Van Halen songs voorbij: "Ain't Talkin' 'Bout Love", "Panama", "You Really Got Me" en "Jump". Er wordt zowaar een cover van The Who gespeeld. Deze bonte lijst van liedjes wordt door Van Halen bijzonder gedreven en fantastisch gespeeld. De band klinkt strak en speelt de sterren van de hemel. Het basgeluid van Michael Anthony zit prominent in de mix en hij zorgt met zijn pompende bas voor een groovende ritmesectie samen met drummer Alex Van Halen. Sammy Hagar is een ontzettend goede zanger en dat hoor je overduidelijk op "Live: Right Here, Right Now". En dan Eddie Van Halen: hij steekt in supervorm en de licks en riffs vliegen je om de oren en dan natuurlijk die onnavolgbare solo's. "Spanked" klinkt live nog dreigender op die donkerblauwe Ernie Ball Musicman doubleneck. Ook de balladachtige nummers klinken live wat rauwer door het prominentere gitaargeluid van Eddie vergeleken met de studioversies. "Finish What Ya Started" is funky en heerlijk tongue-in-cheek. De interactie tussen de bandleden is bijzonder sterk op "You Really Got Me/Cabo Wabo". De meningen over het geluid op deze plaat zijn nogal verdeeld, maar persoonlijk vind ik het heel fraai klinken. Alle instrumenten goed in de mix en kristalhelder. Niets mis mee wat mij betreft. "Live: Right Here, Right Now" is gewoon een prima liveregistratie van een band op de top van hun kunnen. Helaas liep het na het volgende studioalbum "Balance" niet goed af in deze samenstelling. Deze liveplaat blijft een mooie herinnering aan hoe goed deze gasten muzikaal gezien wel niet waren.

avatar van haythijs
Mooie Omschrijving Ronald. Grotendeels kan ik mij in je recensie vinden hoewel ik niet helemaal weg ben van dit geluid, met name de drums vind ik niet lekker klinken. Te hol naar mijn beleving, hoewel het lastig is dat precies te omschrijven. Wat de een weer hol of warm of direct of schel of vol etc vindt klinken, klinkt voor een ander weer anders en omschrijft dat ook anders. Niks mis mee natuurlijk, ieder zijn smaak.
De solo's zijn op een cd misschien net even te, ik kan me voorstellen dat men dit niet boeiend genoeg vindt. Op dvd vind ik het dan wel prima. Ikzelf hou er wel van om tijdens een concert een muzikant zijn kunstje te zien doen, maar op plaat is het mischien toch teveel.
De laatste zin klopt helemaal, een mooi document van een band die destijds in prima vorm en samenstelling in balans was voordat Balance uitkwam

avatar van vielip
Van Halen heeft altijd een 'aparte' drumsound gehad. Een beetje dof, of hol of hoe je het noemen wilt. Heel kenmerkend in ieder geval vind ik. Dus wat dat betreft wordt dat op deze live geweldenaar wel aardig goed weergegeven.

avatar van haythijs
Dat Alex een andere of herkenbare drumsound heeft, dat ben ik wel met je eens. Hoewel dat meer aan de stijl kan liggen, de sound wordt immers mede bepaald door diegene achter de knoppen, de studio en apperatuur etc plus al dan niet in samenwerking met de muzikant(en) zelf.
Echter op deze plaat hoor je toch echt iets totaal anders, wat overeenkomt met de sound op het FUCk album. Logisch ook omdat dit live album een weergave van die toenmalige tour is.Alex gebruikte ook een totaal andere ( en voor zijn doen heel klein) drumkit. Op dit album klinkt het heel erg hol, leeg bijna. Iets minder definitie en punch. Ik vergelijk het een beetje met de drumsound op St. Anger. Dit klinkt nog welw at anderes maar ook hierop een vrij leeg geluid, alsof de heren op holle lege olievaten slaan. Wat overigens ook de bedoeling was van Ullrich destijds om het zo te laten klinken. Of hij zich daarbij liet inspireren op de sound van Alex tijdens deze periode, dat weet ik niet.
Neemt niet weg dat deze plaat qua spel, setlist en registratie een prima plaat is, VH Rocks!

avatar van vielip
Ik hoor het toch anders ben ik bang Ik vind de drumsound op het F.U.C.K. album niet zoveel verschillen met eerdere Van Halen albums om eerlijk te zijn. Je herkend binnen 2 seconden dat het Alex is. Zo ook op dit live album. Sorry maar ik kan er niet meer van maken....
En ook al snap ik je bedoeling; de vergelijking met St. Anger ontgaat me volledig eerlijk gezegd!

avatar van haythijs
Iedereen hoort en ervaart het anders, dus weer svp niet bang!
Ik herken Alex er ook wel uit, maar dat heeft te maken met de speelstijl. In feite kan je een drummer zals hij is ( waarmee ik bedoel dat hij een muziekant is met herkenbare stijl) op elke plaat maar vooral achter elke drumkit herkennen. Zijn stijl, timing, breaks en fills zijn hem eigen uiteraard.
Waar ik op doel, is de sound, dus de manier waarop het in de mix is gezet, de productie. Niet de wijze dus waarop de breaks en de grooves geslagen worden. De manier waarop de troms, de vellen de microfoons etc zijn afgesteld, zijn stijl dus wordt weergegegeven. Dit heeft te maken o.a met de studio, de opname apperatuur, de producer maar ook hoe de drummer gehoord wil worden.
Los van bepaalde trends en de ontwikkeling en smaak die een muziekant doormaakt ( wisselende voorkeuren) plus het gegeven dat een drummerk je kan sponsoren en je dan soms bepaalde gadgets te leen krijgt, denk bij dat laatste maar eens aan Zuiderwijk
Het drumwerk op St. Anger klinkt idd wel wat anders dan deze plaat, maar ook hier hoor je een hele andere sound, daarin zit dan dus mijn vergelijk. Plus dat ik van Lars een interview waarin hij dat andere geluid ook onderschrijft. Van Alex meen ik ook eens dat gelezen te hebben, maar ik vind dat niet meer terug. Wel lees ik meerdere stukken over het geluid van deze plaat, het wordt wel anders ervaren. Probeer de drumsound van bv OU812 of 5150 maar is naast dit album te leggen, of de opvolger Balance. Ale albums hebben wel een iets andere sound, maar vooral de snare en bassdrum klinken hier echt totaal anders. Dat laatste album is ook een voorbeeld van de inmening vd producer, herkenbare sound van deze man. Op het nummer Crossing over hoor je hoe Alex ook op 2 verschillende kits dit nummer inspeelt en het ook zo is weergegeven, linkerkanaal bevat de ene opname, rechterkanaal de andere.
De wijze waarop de snare, toms en kick zijn ingeregeld, daarop is vooral Fuck totaal anders. En dat vind je ook terug in deze registratie. Het wijkt af van een bepaalde lijn. Het klinkt niet slecht, gewoon anders. Hooguit iets leger of holler dan 'gewend' van hem. Maar dat telt slechts voor mijn gehoor en beleving, dus niks meer of minder dan dat. Hoop het zo een beetje duidelijker te hebben gemaakt, voor wat dat waard is.

avatar van Bollieblauw
Ik meende ergens gelezen te hebben dat zowel Alex en Eddie beiden een drumset bespeelden op Crossing Over, maar 100% zeker weet ik het niet.

Edit: gevonden! The Van Halen Encyclopedia - Entries - Crossing Over - vanhalenencyclopedia.com

avatar van haythijs
Dat is leuk te lezen, zou ook best kunnen natuurlijk aangezien Eddie als drummer is begonnen. Je hoort overduidelijk 2 totaal verschillende takes in de mix per kanaal, dus ook een Crossing over

avatar van frolunda
Uitermate sterk live album (al is het wel een lange zit) van Van Halen,klinkt ook echt naar een concert waar ik wel bij zou zijn willen geweest (Fresno geloof ik).Alle facetten van de band komen voorbij en verder valt me op dat Sammy Hagar zich erg goed kwijt van zijn taak in de vier songs die oorspronkelijk door David Lee Roth gezongen werden.Tot slot nog een compliment voor de prachtige hoes.

avatar van gigage
Ik denk dat maar weinig mensen betwisten dat VH in die tijd een goeie live performance neer kon zetten. Echter, als je het album F.U.C.K. al niet veel aan vindt dan is deze registratie niet aan te bevelen. Op één song na staan ze er namelijk allemaal op. Dat album was dan ook een dikke hit in the US. De roth era hitsongs komen ze waarschijnlijk niet onderuit maar alleen Panama vind ik echt geslaagd. De wereldtournee die volgde bracht de band ook naar Ahoy. Dit album zie ik dan ook als een blijvende souvenir.
Op de abominabel slecht ge-editte dvd staat nog de Hagar song; Where Eagles Fly

avatar van Twinpeaks
Lekkere plaat hoor . Ik ben nooit zo van Van Halen geweest ,maar ik kwam deze tegen voor weinig en heb toch de gok maar gewaagd en het bevalt meer dan prima . De laatste dagen met het mooie weer en werkzaamheden aan de gevel en de tuin voluit gedraaid en heerlijk genoten . Fijne solo's en prima zanger .
Spierballenrock ten overvloed ,maar oh zo goed uitgevoerd . Ik begin op 4 sterren.

avatar van gigage
Grappig om te lezen, ik heb ooit op dit album een tuin aangelegd in de hete zon. zomers abumpje dus.

avatar van Twinpeaks
Misschien een topic van maken ? Platen voor klussen buitenshuis ?