Jackson Browne - Late for the Sky (1974)

Label: Asylum

1. Late for the Sky (5:36)
  2. Fountain of Sorrow (6:42)
  3. Farther On (5:17)
  4. The Late Show (5:09)
  5. The Road and the Sky (3:04)
  6. For a Dancer (4:42)
  7. Walking Slow (3:50)
  8. Before the Deluge (6:18)
avatar van fish
Wat een heerlijk volwassen plaat toch. En wat een hartezeer ook.

Jackson weet het hier wel te vertellen, hoe een relatie op kan zijn. De teksten zijn als dit:
looking hard into your eyes
there was nobody I'd ever known
such an empty surprise
to feel so alone

En daar begint het album mee, dat zou tegenwoordig al bijna niet meer kunnen.

De muziek is ingetogen met af en toe een gitaartje die je vertelt waar Mark Knopfler het vandaan heeft.

Ik heb deze pas ontdekt, met dank aan Nick Hornby, en stelt geen seconde teleur. Maar ook al is het muziek die me eerder aan nachtelijke uurtjes doet denken dan aan zonnige dagen, is het verstandig om hem wel overdag te draaien. Beter voor de stemming......

avatar van T.O.
Mooie hoes, gebaseerd op een schilderij van René Magritte meen ik

avatar van Zachary Glass
Dat dacht ik ook

avatar van fish
Daar is ie zeker op gebaseerd.

Late for the sky draaien ze toch ook in Taxi Driver als robert de niro naar de tv zit te kijken.

avatar van Zachary Glass
Ah, nu snap ik de Margritte-link in de hoes eindelijk

Onlangs was ik op een feestje, iemand had het over de lucht die "leek alsof we in dat schilderij van Margritte stonden".

Ik bedacht meteen: maar dan zijn we hier helemaal niet (ik had nochtans niets op ).

En nu luister ik opnieuw: I was taken by a photograph of you
There were one or two I know that you would have liked a little more
But they didn’t show your spirit quite as true

de Aha-erlebnis

avatar van musicfriek
1974 blijkt een bijzonder muziekjaar. Had ik net Randy Newman's Good Old Boys ontdekt en nu deze Jackson Browne. Het is voor mij bijna niet uit te leggen wat deze muziek met me doet. Men moet het zelf beleven vind ik. Het moet gek lopen als dit album binnenkort geen 5 sterren van me krijgt. De hoes, de sfeer, de muziek en vooral de zang van Jackson Browne kloppen gewoon.

Titelnummer Late for the Sky is een van de mooiste nummers ooit.

EVANSHEWSON
Musicfriek, je hebt dat ideaal verwoord, ik zou het niet beter hebben gekund!
Dénk er KREK hetzelfde over en je vergelijking met Good Old Boys is meesterlijk juist! Dàt zijn twee klassiekers van ongehoorde klasse! Doe er voor mij ook nog There Goes Rhymin' Simon bij en het klasje is kompleet!
4.5 sterren, ongetwijfeld!
****1/2

avatar van indana
Een duidelijke verbetering ten op zichte van de voorganger For Everyman. Browne is hier goed op dreef met zijn prettig in gehoor liggende melancholieke stem. Al krijgt de muziek soms een wat erg hoog Eagles gehalte toch blijven een paar sterke sterke staaltjes over, met name Late for the Sky maar meer nog Before the Deluge. De laatste is voor mij het hoogetepunt van het album,
enne die Margritte waar ken ik die toch van?

beaster1256
ja, beter dan for everyman , maar ook dit vind ik niet zijn beste , er staan inderdaad 4 prachtnummers op , late for , fountain , for a dancer en het magistrale before the deluge , maar de rest vind ik niet vet ,

the pretender , maar die was toen nog niet uit

avatar van Gert P
OOk een mooie plaat, of het zijn beste is weet ik niet.
Bezit ze niet allemaal ma in iedergeval staan hier al 4 juweeltjes op.

Before the deluge mijn favo van deze cd.

avatar van farther_on
'Late for the Sky', 'For a Dancer', 'Before the Deluge' en
'Fountain of Sorrow' prachtige platen.

Maar we mogen 'FARTHER ON' absoluut niet vergeten.

Wat een cd !! een van z'n beste ooit.

De muziek, de zang / piano van Browne en de prachtige beroering van snaren door David Lindley. ongelooflijk goed !!!

avatar van farther_on
Na langer luisteren staat het gegarendeerd vast. !!!

z'n beste ooit. wat een plaat. niet alleen late for the sky, for a dancer, fountain of sorrow, before the deluge en farther on zijn goed. maar the late show en walking slow horen er ook bij.

natuurlijk zijn de eerst genoemde veel beter, maar toch.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Geweldig album van Jackson Browne, vrij recent digitally remastered aangeschaft.
Prachtig ingetogen plaat, het titelnummer is een geweldige opener, tezamen met For A Dancer & Before The Deluge het absolute hoogtepunt.
Prachtige teksten en een fraaie hoes!!

avatar van Rodolfo
Jackson Browne is onverslijtbaar, getuige zijn meest recente CD, maar de mooiste muziek maakte hij toch echt in de jaren 70, naar mijn idee. Met Late for the Sky als allermooiste.

Down_By_Law
Gisteren weer eens geluisterd, en ik krijg er geen genoeg van. Jackson Browne's absolute meesterwerk staat nu in mijn top 10, omdat ik elk nummer briljant vind. 'Walking Slow' is de minste track, maar nog steeds één van mijn favoriete Browne nummers. Alleen maar hoogtepunten. Jammer dat hij het niveau van "Saturate Before Using", "For Everyman" en "Late For The Sky" nooit meer heeft geevenaard, ook al vind ik "The Pretender" en "Running On Empty" nog wel uitstekende opvolgers.

Father McKenzie
Zal ik van mijn 4.5 ook maar voluit voor de ***** gaan? Ik dacht van wel. Dit is een ronduit schitterende plaat vol doorleefde liedjes. In het genre "singer-songwriter" een absoluut niet te missen plaat.
Topniveau, in iedere song.

sublieme hoes , maar waar kan je de geremasterde versie kopen ,aub

ik heb de de gewone versie maar die klinkt zeer zwak , daar ik de plaat wel heel goed vind zou ik liever de geremasterde versie kopen

en dan graag met de teksten erbij !!!

beaster1256 schreef:
sublieme hoes , maar waar kan je de geremasterde versie kopen ,aub

en dan graag met de teksten erbij !!!
'

Ik heb 2 remasters. Een gewone remaster zonder teksten en een een wel heel lullig boekje en de DCC 24 Karat Gold Disc remaster, deze echter met teksten. Ik zou even op Amazon kijken welke versies ze hebben.

Prachtplaat !

avatar van c-moon
Wat een geweldig album is dit toch zeg. Meesterlijk album, dit meesterwerkje van Jackson Browne...

Alleen al omwille van 'Late For The Sky', 'Fountain of Sorrow' en 'Before The Deluge' verdient dit album het absolute maximum of zelfs meer van de stemmen!

Het album opent met misschien wel één van de mooiste liedjes/ teksten ooit! Het nummer 'Late For The Sky' is zo bloedmooi en intriest tegelijkertijd. Het grijpt je meteen naar de keel en doet je even slikken. De tekst in combinatie met de prachtige melodie en de nodige dramatiek waarmee het gebracht wordt. Klasse...

'Fountain of Sorrow' is ook énorm sterk en wat te denken van het bijzonder knappe 'Farther On': zeker ook de combinatie van Jacksons stemgeluid, het gitaarwerk (David Lindley!!) en die pianopartijen...

Maar op dit album blijft het gewoon hoogtepunten regenen, want jawel: ook 'The Late Show' is enorm knap, 'de sublieme lekker wegrockende The Road And The Sky' ! en een der publieksfavorieten "For A Dancer" niet te vergeten!!

De finale wordt ingezet met "Walking Slow" en dan wordt met - weerom - een hoogtepunt om U tegen te zeggen afgesloten.

Een klassebak!!!!!

Heb niet alle Brownealbums in mijn bezit (maar daar wordt aan gewerkt) maar van de albums die ik kén van de man, moet dit toch écht wel het allerbeste zijn....

Stijn_Slayer
Vanmiddag draaide ik het schitterende Running on Empty waar ik al geen genoeg van kon krijgen. Deze is al net zo mooi als dat pareltje. Alles klopt aan deze plaat: de stem, de teksten, de sfeer, de melodieën, de fraaie albumhoes, de emotie. Dit is er één om te koesteren, zo worden ze helaas te weinig gemaakt.

Social_Mask
Idd, een erg mooi album. Mooie stem, sfeer.. allemaal erg overtuigend. Het prachtige titelnummers is samen met For a Dancer het hoogtepunt.

Stijn_Slayer schreef:
het schitterende Running on Empty .

Zeker

avatar van De Daniël
Wauw, wat een hoes. Net These Days ontdekt, mooi nummer. En zie nu dat dit album eigenlijk tot het neusje van de zalm behoort uit het totale aanbod van de man. Weer wat te ontdekken

avatar van De Daniël
Nou, dit valt me toch wel een beetje rauw op mijn dak. Het is eigenlijk best wel anders dan These Days bijvoorbeeld. Weet niet of ik dit zo mooi vind, op het eerste gehoor gaat het allemaal een beetje langs me heen.

De Daniël schreef:

Paar keer draaien. Dit is een tijdloze superplaat maar je moet er wel voor in de stemming zijn.

avatar van De Daniël
Oke, dit zet me even aan tot doorzetten

beaster1256
quelle grandeur et quelle tristesse , gewoon een plaat die je pakt en nooit meer loslaat , een klassieker en net als wijn altijd maar beter wordt zelfs nu geniet ik er nog meer van dan in het prille 1974 , amai , we zijn 2010 , we worden oud maar deze plaat is een briljant !

en een dikke pluim voor de heer Lindley , heb ook de nieuwe dubbele live van deheren Browne en Lindley samen live gekocht , super !!!

Father McKenzie
deze twijfelaar heeft van zijn 4.5 ook maar ineens 5 gemaakt, want zulke parels worden haast niet meer gemaakt...

avatar van Poeha
Deze nog maar eens gaan beluisteren.

Erg jammer dat Father McKenzie zich weer heeft uitgeschreven