Strong Arm Steady - In Search of Stoney Jackson (2009)

Label: Stones Throw

1. Best of Times (3:57)

met Phonte

2. Cheeba Cheeba (2:46)
  3. Chittlins and Pepsi (4:21)

met Planet Asia

10. Pressure (3:47)

met Sick Jacken

11. True Champs (4:30)

met Evidence, Montage One, Oh No en Roc C

12. Needle in the Haystack (2:01)

met Guilty Simpson en Roscoe

13. Interlude 2 (0:27)
  14. Ambassadors (3:30)

met Chace Infinite en Planet Asia

15. Chants (1:09)
  16. Bark Like a Dog (3:58)

met Montage One en Phats Bossalini

17. Two Pistols (3:29)
  18. Outro (1:21)
Harco
Geen Mitchy Slick op de cover? Hij heeft de groep toch niet verlaten?

Is deze trouwens ook niet samen met Madlib?

Alles door Madlib idd.

RedLightCityBoy
Paar nummers zijn gelekt... klinken allemaal wel goed.

avatar van Jurrien
Volgens mij is de echte cover.

Cover Stoney Jackson

tuktak
Strong Arm Steady & Madlib collab In Search of Stoney Jackson | Stones Throw Records - stonesthrow.com

hier is de cover anders, de tracklist anders en de titel anders, dus ik vat hem ook niet helemaal...

Harco
Zo is 'ie ook gelekt, tuktak. Ik heb een correctie ingestuurd, in ieder geval.

Overigens inderdaad maar twee tracks met Mitchy Slick, en op de Stones Throw site staat hij ook nog eens aangegeven als feature. Iemand die weet hoe dit zit? Is hij nog een officieel lid, etc etc?

avatar van Rhythm & Poetry
Madlib doet het meer dan verdienstelijk op deze plaat, zijn producties zijn niet van het absolute Madlib-topniveau maar zijn nog altijd vermakelijk en zitten vaak wel sterk in elkaar. De Strong Arm Steady rappers zijn helaas matig, alhoewel Krondon dit keer nog best meevalt. Maar dan nog voegen Phil en Krondon weinig toe en dat het matige rappers zijn wordt pijnlijk duidelijk als gastartiesten zoals Talib Kweli en Phonte hun zegjes komen doen. Zij rappen de heren er namelijk meteen uit en niet zo'n beetje ook. Jammer, met goede rappers was dit echt een sterk project geweest en had ik minimaal een voldoende gegeven, nu ben ik bang dat dit album mij niet ech lang bij zal blijven.

Harco
Deze plaat had gewoon meer Mitchy Slick moeten hebben. Pressure is dik! Overigens zijn dit wel allemaal Madlib beats die ik kan waarderen. Vooral omdat 'ie het simpel heeft gehouden.

tuktak
wat een zeer dikke bijdrage weer van madlib zeg. ontzettend funky/soul swingend. op zijn sterkst met tracks zonder erg aanwezige beats. en dan die track smile! het interesseert me dan ook weinig wie er overheen rappen, ik hoor ze toch amper omdat al mijn aandacht continu naar de beats gaat.

avatar van MJ_DA_MAN
Op de site van Stones Throw is hij dus al digitaal te koop, maar er staat wel ''Advance digital release'' bij. Denk niet dat het uitmaakt, maar wacht voor de zekerheid nog even.

avatar van MJ_DA_MAN
Moet het jaar dan niet gewoon 2009 worden? De plaat is namelijk al te koop, digitaal dan wel, maar bij de nieuwe Blockhead was precies hetzelfde en daar is het jaartal ook gewijzigd.

lijkt mij wel hè.
de ene wel en de ander niet, daar krijg je praat van.

avatar van Arrie
Ik heb het gecorrigeerd.

X-man
Harco schreef:

Mitchy Slick is gewoon een baas!

avatar van Rhythm & Poetry
Zeg dat, zijn bijdrage is nu al het meest verslavende van 2010.

Harco
Maar het is eigenlijk een 2009-release, vriendje Rob!

avatar van Rhythm & Poetry
Ja, alleen omdat MJ haat op 2010.

avatar van MJ_DA_MAN
Nha, ik heb er weinig mee te maken. En over Best of Times ben ik het verder roerend eens.

Rene1979
Oei ik ga zo snel mogelijk luisteren!

avatar van MJ_DA_MAN
Wel een leuke plaat, maar niet geweldig o.i.d. Madlib produceert hier zoals hij eigenlijk altijd moet produceren; niet te abstract en meer met een soort van Dilla-stijl. Helaas worden de beats wat minder tegen het einde aan en voegen de rappers (alhoewel ze niet slecht zijn en af en toe wel vermakelijk) en gastartiesten ook niet veel speciaals toe. Vrij onsamenhangend ook en af en toe wat rommelig.

Rene1979
Heb hem nu 1 keer vluchtig geluisterd. Ben nog niet overtuigd...

raffael77
Wie weet komt er een instrumental versie van deze .

Rene1979
ik stem een 3 het is wel een leuk album maar met betere mc's was dit nog beter geweest.

Wat een heerlijke sound af en toe zeg! Dit heeft me positief verrast, morgen in de trein nog eens even een keertje goed luisteren. 3,5*

avatar van thgryda
Zit halverwege deze cd en aangenaam verrast zeker na de wat matige kritieken hier. Ik vind het tot nog toe erg vermakelijk, maar inderdaad net als de meeste onder jullie stoor ik me ook wel wat aan de mc's. De producties van madlib zijn sowieso een 4 of 4.5 waard maar de mc's trekken het wat omlaag, zal rond de 3.5 gaan liggen. Erg jammer want damn deze beats zijn

avatar van thgryda
Zoals verwacht een 3.5

Erg jammer want dit had zeker een 4.5 kunnen worden met deze producties. Supervette productie van madlib erg soulful, erg chill,... mooi gedaan en zoals MJ al eerder zei doet me wat aan dilla denken. Misschien is dit madlib op zijn best al vind ik toch ook dat zijn hardere, experimentelere beats soms ook echt ongelooflijk goed zijn. Vooral de openingstrack gaf me een jay in japan gevoel (sun in my face ofzoiets heet het nummer dat ik bedoel volgens mij).

Jammer gewoon dat de mc's er niet in slagen het niveau van deze producties te halen. Niet dat ze afschuwelijk slecht zijn anders was het een 3tje (of minder) geworden, maar echt hoogstaand is het allemaal niet wat ze brengen. Gelukkig trekken de guest mc's het album recht. En het zijn er veel! Op 11 van de 18 tracks zijn er guests mcs die beter zijn dan beide heren. Als je rekent dat er nog eens twee interludes en een outro op het album staan dan zit je aan 11 van de 15 en dat is maar goed ook. Phontes bijdrage wordt geroemd maar ik vind ook dat Planet Asia, Fashawn, Roscoe en Evidence erg goed voor de dag komen. Mitchy slick kende ik niet maar dit album maakt wel duidelijk dat hij beter op elke track had gestaan... dus jammer van de mcs maar superstrakke producties en goeie guests... laat een top mc op deze beats een album maken (ik stel voor common, planet asia, ...) en het was een dikke 4 tot 4.5 zelfs want damn de beats zijn smakelijk

Rene1979
Ik ga deze toch weer verhogen. Door de beats van Madlib die een 5 waard zijn.

avatar van Jacktherapper
De beat van New Love is echt geweldig. Die kreten komen straight outta heaven!

P-DawG
Heb de clip van Best of Times erbij gezet. Erg dope nummer trouwens, Phonte doet zijn ding en tjah.. Madlib he.

Ga dit zeker checken binnenkort.