HIM - Screamworks: Love in Theory and Practice (2010)

Finland
Label: Sire

1. In Venere Veritas (3:29)
  2. Scared to Death (4:02)
  3. Heartkiller (3:39)
  4. Dying Song (3:51)
  5. Disarm Me (With Your Loneliness) (4:26)
  6. Love, the Hardest Way (3:21)
  7. Katherine Wheel (3:59)
  8. In the Arms of Rain (4:32)
  9. Ode to Solitude (4:05)
  10. Shatter Me with Hope (3:46)
  11. Acoustic Funeral (For Love in Limbo) (3:42)
  12. Like St. Valentine (2:47)
  13. The Foreboding Sense of Impending Happiness (12:36)
  14. In Venere Veritas [Acoustic] * (2:30)
  15. Scared to Death [Acoustic] * (2:59)
  16. Heartkiller [Acoustic] * (3:10)
  17. Dying Song [Acoustic] * (2:44)
  18. Disarm Me (With Your Loneliness) [Acoustic] * (3:34)
  19. Love, the Hardest Way [Acoustic] * (2:34)
  20. Katherine Wheel [Acoustic] * (3:31)
  21. In the Arms of Rain [Acoustic] * (3:02)
  22. Ode to Solitude [Acoustic] * (3:08)
  23. Shatter Me with Hope [Acoustic] * (2:42)
  24. Acoustic Funeral (For Love in Limbo) [Acoustic] * (3:19)
  25. Like St. Valentine [Acoustic] * (3:04)
  26. The Foreboding Sense of Impending Happiness [Acoustic] * (2:10)
avatar van Gatver
Muzikaal gezien steken de songs goed in elkaar, vind ik. Veel synthesizer, maar daar hou ik wel van.

De teksten zijn zoals we van HIM gewend zijn. Donker/Deprimerend. Hoeft ook geen probleem te zijn, daar heb je psychiaters en pillen voor

Het is alleen de bepaalde manier van zingen, wat het nogal saai maakt, dat kennen we nu wel. Ik vrees, dat dit album bij mij, net als Venus Doom vaak in de kast blijft staan...

avatar van james_cameron
Na het voor HIM-begrippen vrij rauwe en ruige Venus Doom uit 2007 keert de band hier terug naar de gelikte 'love metal' waar het groot mee geworden is. Dat is aan de ene kant best jammer, aangezien ik nog steeds denk dat de band meer in huis heeft, maar aan de andere kant is dit best een leuke plaat geworden, vol makkelijk te verhapstukken en prettig in het gehoor liggende songs. Het wordt gelukkig nergens echt te glad en uptempo songs als Heartkiller en Like St. Valentine zijn meer dan degelijk.