Queen - Greatest Hits II (1991)

Rock / Pop
Label: Parlophone

1. A Kind of Magic (4:22)
  2. Under Pressure (3:56)

met David Bowie

3. Radio Ga Ga (5:43)
  4. I Want It All (4:01)
  5. I Want to Break Free (4:18)
  6. Innuendo (6:27)
  7. It's a Hard Life (4:09)
  8. Breakthru (4:09)
  9. Who Wants to Live Forever (4:57)
  10. Headlong (4:33)
  11. The Miracle (4:54)
  12. I'm Going Slightly Mad (4:07)
  13. The Invisible Man (3:58)
  14. Hammer to Fall (3:40)
  15. Friends Will Be Friends (4:08)
  16. The Show Must Go On (4:23)
  17. One Vision (4:02)
Als je dit Greatest Hits II in 2013 weer eens draait, dan valt dat toch helemaal niet tegen. Queen was een grote band, als je bedenkt dat hier veel (erg) goede nummers op staan en het ook nog eens een deel II is van hun grootste hits. Verder zie je dat de jaren '80 wel degelijk veel goeds hebben gebracht, al was het anders, soms meer poppy, dan in de jaren '70. Vreemd was dat niet: Queen volgde eigenlijk de muziekstroom die er toen was, maar dan wel op eigen wijze.
Toch staat er nog genoeg sterke rock op: I Want It All, Headlong, Hammer To Fall, Friends Will Be Friends & One Vision bijvoorbeeld. Verder ben ik altijd gecharmeerd geweest van nummers als Under Pressure, Radio Ga Ga (met pracht clip) & It's A Hard Life. Genoeg moois dus ook op dit deel II van hun Greatest Hits.