Eagles - On the Border (1974)

Rock / Country
Label: Asylum

1. Already Gone (4:13)
  2. You Never Cry Like a Lover (4:02)
  3. Midnight Flyer (3:58)
  4. My Man (3:30)
  5. On the Border (4:28)
  6. James Dean (3:36)
  7. Ol' 55 (4:22)
  8. Is It True (3:14)
  9. Good Day in Hell (4:27)
  10. The Best of My Love (4:35)
avatar van Kondoro0614
Er was altijd een bepaalde reden dat ik dit album liever links liet liggen, en ik ben er eigenlijk wel een beetje achter. Langzamerhand weten de 'Eagles' mij minder te boeien, dit komt zeker door de sterkte van hun songs en de pakkende teksten die ik nu nog wel een beetje mis. Ze gaat wat dat betreft wel weer richting hun debuut album met hun sound, en de zware country klanken zoals we deze kennen van het tweede album (waar je echt het wilde westen gevoel van kreeg) zijn meer en deels toch weg gelaten. Ook zijn de nummers weer wat swingender en leuker. Met een paar leuke nummers, en wederom een fijn zingende Meisner sluit ik het album niet al te negatief af, toch word het zeker niet mijn favoriet.

Voorlopige tussenstand:
01. Eagles
02. Desperado
03. On The Border

avatar van Wandelaar
Dit album van de band ken ik het beste omdat ik het al in 1975 op cassettebandje had opgenomen en helemaal tot kreukels draaide. Midnight Flyer, My Man, Ol '55 kan ik dromen. De ballads, zeg maar. Wat een emotie, vooral in dat laatstgenoemde nummer. Ik houd het met moeite droog. Heerlijk sentiment. En dan natuurlijk The Best of My Love. Als tiener zwijmelde ik hierop. Dat betekent dat ik de steviger rocknummers, met uitzondering van de titeltrack, wat sneller doorspoelde. Daar krijg je kreukelige bandjes van, dat weet ik.
Want tussen al die harmonie werd het duidelijk dat Eagles ook wel wat steviger konden rocken en dat betekende zo langzamerhand een koerswijziging.