Def Leppard - Vault (1995)

Alternatieve titel: Greatest Hits 1980-1995

Rock / Metal
Label: Mercury

1. Pour Some Sugar on Me (4:53)
  2. Photograph (4:08)
  3. Love Bites (5:47)
  4. Let's Get Rocked (4:56)
  5. Two Steps Behind [Acoustic] (4:19)
  6. Animal (4:04)
  7. Heaven Is (3:33)
  8. Rocket (4:06)
  9. When Love & Hate Collide (4:16)
  10. Action (3:40)
  11. Make Love Like a Man (4:15)
  12. Armageddon It (5:21)
  13. Have You Ever Needed Someone So Bad (5:19)
  14. Rock of Ages (4:08)
  15. Hysteria (5:54)
  16. Bringin' on the Heartbreak (4:32)
  17. Can't Keep Away from the Flame * (2:46)
  18. Let's Get Rocked [Live] * (5:00)
  19. Armageddon It [Live] * (6:13)
  20. Foolin' [Live] * (4:52)
  21. Rocket [Live] * (9:28)
  22. Two Steps Behind [Live] * (5:01)
  23. Pour Some Sugar on Me [Live] * (5:01)
  24. Rock of Ages [Live] * (5:55)
  25. Love Bites [Live] * (7:38)
  26. Photograph [Live] * (7:09)
DutchViking
Fantastische compilatie, waarop de grootste hits van de band staan. Dit is een uitstekend naslagwerk voor de Leppard-fan en ook uitermate geschikt voor mensen die eens kennis met de band willen maken. Alle hits tot 1995 staan erop, hoewel... In de VS had Leppard toen al ruim 20 hits en was ieder album goed voor miljoenenverkopen, daar behoren ze tot de bestverkopende rock-acts aller tijden.

Jammer dat er geen songs van het uitstekende debuut On Through The Night op staan. Overigens is de tracklisting niet helemaal juist. Ik zal 'm aanpassen.

DutchViking
Een nadeel aan Vault vind ik de korte versie van Rocket, een nummer dat ik in 7 verschillende uitvoeringen heb, maar waarvan deze toch een van de mindere is. Van Pour Some Sugar On Me (heb ik in 9 uitvoeringen, remix/live/demo etc.) vind ik de (verkorte) versie op Vault wel een verbetering t.o.v. de versie die bijvoorbeeld op Hysteria te vinden is.

Kijkend naar de hits die de band heeft gescoord, is dit de meest complete Leppard-verzameling die de band op 1cd had kunnen maken, zonder opvullertjes dus. De latere albums zijn ook nog wel de moeite waard, maar de artiestieke en commerciële hoogtijdagen van Leppard waren eigenlijk wel een beetje voorbij in 1995.

avatar van ricardo
Ik heb een verzamelaar van Def Leppard met dezelfde tracklist als deze,maar met een nummer meer genaamd Long Long Way to go(track nummer 11),en het hoesje is dezelfde als de dubbele verzamelaar van 2004 met 35 tracks,maar ik heb dus 17 tracks.Op zijn tijd luistert dit wel lekker weg,maar zal nooit mijn favoriete muziek worden,ik laat het wat Def Leppard betreft daarom geloof ik ook maar bij deze verzamelaar.4* verdient voor de beste nummers van Def Leppard.

avatar van ravenstein
Def Leppard maakt erg leuke nummers! Goedgeluimd word ik ervan!
De absolute hoogtepunten zijn zonder twijfel Pour Some Sugar on Me, Let Get Rocked, Make Love Like a Man en Armageddon It,

avatar van Lamontagne
Dit is een heerlijke plaat, heb ik wat afgedraaid toen hij uitkwam binnenkort maar weer eens opzetten zitten echt super nummers bij

avatar van vielip
Prima verzamelaar ook al komen de eerste 2 albums er bekaaid af! De speciale versies van Poor some sugar on me en Rocket hoorde ik destijds op dit album voor het eerst. Vond het gaaf dat het om andere versies ging dan de bekende, albumversies. Ik heb trouwen de 2cd versie. Dus met de live cd erbij. Erg mooi en sfeervolle registratie!

Guitars & Wings
Staat me bij dat er een versie was met een live bonus cd. Niet dat deze geweldig klonk maar het was de eerste officiële live plaat van deze boys. Ik snap deze band toch niet. Neem nu Iron Maiden en Rush. Zij brengen live platen uit bij de vleet (te veel eigenlijk) en bij Def Leppard duurt het werkelijk jaaaaaren. Gelukkig is er nog een redelijk bootleg te vinden: the circus comes to town 1993

avatar van vielip
Ik heb die versie met de live cd. Ik vind 'm juist wel goed klinken. Die bootleg die je noemt heb ik ook en is inderdaad ook erg de moeite waard. Is hetzelfde concert trouwens als die bonus cd maar dan in z'n geheel. De laatste jaren maakt Leppard het gemis aan live albums iets goed overigens met de releases van Mirrorball en Viva Hysteria.

avatar van gigage
Hier staan echt teveel ballads op imo. Maar ja, het is dan ook een greatest hits en niet the best of

avatar van Metalhead99
vielip schreef:

Ik heb die tracks en de (Japanse) bonustrack toegevoegd aan de tracklist. Daarnaast ook al het mogelijke bonusmateriaal toegevoegd bij de albums Hysteria t/m Songs from the Sparkle Lounge.

avatar van Pietro
Dit was een van de eerste albums die ik aanschafte, hoewel ik Def Leppard destijds alleen kende van de hit Animal. Deze compilatie was dan ook een goede kennismaking en de beste mogelijkheid om de band wat beter te leren kennen, want wij hadden in 1996 (toen ik deze plaat kocht) nog geen beschikking over internet. Het was de opmaat tot een aardige verzameling, want vanaf dat moment tot ca. 2006/07 ben ik alle door de band uitgebrachte cd’s (en ook dvd’s, boeken en collectors items zoals plectrums en buttons) gaan verzamelen. Je zou daaruit kunnen concluderen dat deze compilatie mij erg goed beviel en dat was inderdaad het geval. Ik heb deze plaat gedurende een jaar of vier, vijf grijsgedraaid en binnen een jaar had ik alle studioplaten in bezit die tot dan toe waren uitgebracht.

Misschien klinkt het vreemd, maar Pour Some Sugar On Me heb ik altijd een wat makkelijke poging van de band gevonden om tienermeisjes aan zich te binden. Het was een grote hit in de VS, maar ik beschouw het nog steeds als een van de mindere nummers van de band. Het speelse Animal vond ik een stuk leuker, maar die andere grote hit Love Bites was net als Pour Some Sugar On Me best wel zoetsappig. Ook geen favoriet van mij. Toch zijn er wel ballads van de band die mij aanspreken, zoals het wat meer ingetogen Two Steps Behind en het meeslepende Hysteria.

De beste songs zijn voor mij de wat meer rockende nummers zoals Rocket, de Sweet-cover Action en Let’s Get Rocked. En dan vergeet ik nog het melodieuze Photograph, waarop de kenmerkende koortjes tot in de perfectie uitgevoerd worden. Dat is samen met White Lightning zo'n beetje mijn favoriete nummer van de band.

Vault is precies op het juiste moment uitgebracht, want met de hierop volgende albums heeft Def Leppard nooit meer het niveau gehaald van de platen ervoor. Variërend van redelijk werk (Slang, Euphoria) tot platen die me erg teleurstelden (X, Songs From the Sparkle Lounge), ben ik wel alle albums blijven verzamelen. In mijn tienerjaren had ik zeker de volle mep gegeven aan Vault, maar ik merk dat ik ‘m nu veel minder vaak draai. Desondanks kan ik de meeste songs nog wel waarderen: 4*.

avatar van vielip
Het grappige is dan weer dat ze Sugar pas op het allerlaatste moment aan de plaat hebben toegevoegd. Het album was eigenlijk al af maar producer Lange bleef maar pushen om het nummer alsnog op te nemen. En, in tegenstelling tot de rest van de songs, namen ze het nummer in amper 2 weken op. Wederom een mooi voorbeeld hoe een 'vlug-vlug' nummer uit weet te groeien tot een klassieker. Ik vind het zelf trouwens, net als heel Hysteria, een fantastisch nummer! De mix zoals ie op hier op Vault staat vind ik misschien nog wel mooier dan de albumversie trouwens.

Zoals Dutch Viking al zei, een fantastische compilatie van de beste hardrockband ter wereld! Geweldige schijf vol met knallers, 5 dikke sterren. Beter wordt het niet. Overigens klopt de tracklist nog steeds niet, heaven is staat er niet op bij mijn versie bv

avatar van Kronos
De tracklist zoals die er nu staat klopt wel: Discogs
Maar afhankelijk van de regio waar de cd is uitgegeven kan de tracklist wat afwijken.

Ok dank