Athlete - Tourist (2005)

3. Tourist (3:59)
  4. Trading Air (4:29)
  5. Wires (4:22)
  6. If I Found Out (5:04)
  7. Yesterday Threw Everything at Me (3:47)
  8. Street Map (4:40)
  9. Modern Mafia (2:47)
  10. Twenty Four Hours (5:03)
  11. I Love (3:49)
  12. Lay Your Head * (4:55)
Beter dan hun vorige. Twente Four Hours mooi nummer! 4*

MarkK
Wat een fijne muziek is dit zeg. Ik heb ze zelf leren kennen door dit nieuwe album van ze; 'Tourist', maar ik heb inmiddels hun debuut ook gehoord, wat ook erg goed is!! Waarom dit nog niet is doorgebroken snap ík dan weer niet. Alhoewel, ik denk dat er gewoon teveel aanbod is van redelijk tot goede muziek. Tenminste, als je wat beter om je heen kijkt en luistert! Dit hoort zo'n beetje in dezelfde categorie als 'Dolorean' thuis, alleen is dit nóg beter. Het is lekkere poprock waar elektronica niet in wordt geschuwd, maar deze wordt op zeer minimale en fijne wijze toegepast. Ook strijkers worden gebruikt en dan heb je mij al snel te pakken. vooral het eerste nummer van het album bevat wel erg fijne strijkers ('Chances') en een nummer waarbij ik zo bij vol zou kunnen schieten is 'Wires'!

Jammer, ik vond het debuutalbum veel leuker. Het speelse van toen is er bijna helemaal af. Af en toe wordt de gekke-geluidjes-doos nog wel even op een kiertje gezet, maar ze zijn nu wel erg "gewoon" gaan klinken. Al is Wires wel een heel mooi liedje natuurlijk

Travisaholic!
3 april in de Melkweg, voor 10 euro..

Hoorde laats een nummer van ze maar wist niet meer hoe die heette dus als jullie weten wat tegenwoordig van hun in is zeg het dan ff!!!
En misschien koop ik hem dan!

Ben het wat dit album betreft wel redelijk met Meadowmeal eens, ware het niet dat de meeste nummers toch wel beginnen te groeien. Het speelse is er weliswaar af, maar er zijn een aantal mooie liedjes voor teruggekomen.

Wires is best mooi, maar wel heel lief en safe, Modern Mafia heeft nog een beetje de gekheid die we op hun eerste album zo vaak konden horen, maar verreweg het mooiste nummer vind ik Twenty Four Hours. Dat nummer trekt het cijfer toch een halfje omhoog, want anders was ik toch echt op 3 sterren uitgekomen..

Ik vind dit in een woord: briljant! Veel mooiere luistermuziek als op het eerste album.

Rellivisit schreef:

Vind ik inmiddels ook. Maar heb ook het eerste album grijs lopen draaien (moest me opwarmen voor het concertje ). Bij beide albums inmiddels een halfje erbij gegroeid.

Quote Uncut: 'for those who find Keane too edgy' Kon het zelf niet beter verwoorden!

Het miniscule scherpe randje dat nog aan Vehicles & Animals zat is er nu afgehaald... mooie geluid en mooie liedjes maar weinig memorabel.

Ik had hun naam nog nooit gehoord, tot ik een tijdje terug op tv de clip 'Wires' zag.
Echt een mooi nummer! Niet heel ingewikkeld oid, maar gewoon lekker om naar te luisteren.

Ik ga er wel even wat meer van downen.

Edit: Hee, zelfde label als Radiohead.

Zo, ik heb alle nummers gedownload. Ik vind het wel mooi, en ik begin het ook wel steeds meer te waarderen.
Trouwens, dat versnelde stukje in het nummer 'Chances' lijkt op zo'n nummers van Keane geloof ik. Ik weet alleen niet welke, want ik ben niet zo bekend met Keane.
'Tourist' is wel 1 van m'n favorieten.

Ik heb net gekeken en deze cd is bijna overal 20 euro! Daar wacht ik dus mooi even mee.

Wat zie ik nu? Komt Athlete op Lowlands?
Maar dat wist ik nog niet!
Die wil ik eigenlijk best wel heel erg graag live zien!

Wordt steeds verleidelijker om in augustus toch te gaan...

(ahum, 3 berichten van mezelf achter elkaar..)

Nubis schreef:

Bij Kroese in Nijmegen heb ik hem een hele tijd voor 10 euro zien liggen. Maar goed, ik weet niet of je daar weleens in de buurt komt..

Ik kom niet vaak in Nijmegen. Misschien over een paar weken, maar dan zal ie wel weg zijn.
Ik kan trouwens wel vragen of iemand m wil kopen, ik ken wel iemand die daar woont.

Thanks. (:

avatar van LittleBox
Schitterende plaat. Wires en Half Light gaan volgens mij duidelijk over een geliefde/familielid die in coma (?) in een ziekenhuis ligt. Zwaar thema maar o zo mooi bezongen. Af en toe doet het denken aan Eels en dan weer Coldplay-achtig maar dat is absoluut geen schande. Het album eindigen met het fenomenale I Love is een meesterzet; als je de hele plaat beluisterd blijf je met een moeilijk te duiden gevoel achter. Heel bijzonder.

nicolas
kheb ze gezien op werchter, maar ze konden me niet echt plezieren. ik heb dus voor niets een uur vooraan in de marquee staan wachten. ze lijken een beetje op Feeder, denk ik, hoewel ik Feeder dan weer wel goed vind. geen beoordeling.

Voor mij was dit album een ongelooflijke verrassing! "Vehicles & Animals" vond ik al een knap debuutalbum, maar de stap die ze met dit album zetten is een heel grote stap voorwaarts. Het speelse van hun debuutalbum is er wel wat vanaf, maar in de plaats daarvan krijgen we nu een heel volwassen plaat met stuk voor stuk sterke nummers. Persoonlijke favoriet: "Twenty four hours"

Wat een heerlijk album is dit! Ware artiesten, die de luisteraar gericht met een speciaal gevoel de echte wereld weer in sturen. Vleugjes Eels en inderdaad (vaag) Coldplay (zie reactie Littlebox). Dit album is evenwichtiger qua sound dan het hun debuut. Ik geniet nog even verder.

avatar van Reijersen
Lekker CD-tje. Mooie stem heeft die zanger, de muziek is ook erg goed. Dit trekt me wel. 3,5 ster.

avatar van Nicolage Rico
Net besteld. Al wat nummers kort beluisterd. Klinkt goed.

Xander
Ook nu enkele keren beluisterd. Ik ben heel erg aangenaam verrast. Wat een openingsnummer! 4*

+ Fijne stem
+ Goed verzorgd
+ Wires
+ Het haperende stukje in "Yesterday threw Everything
at me" met vervolgens het geweldige, intrumentale
gedeelte.
+ De (weinige) electronische stukjes.

- Melodieën (welke?)
- Weinig variatie
- Geen échte toppers
- Geen duurzame liedjes.

3,5 *

avatar van Reijersen
Begin deze cd per luisterbeurt steeds beter te vinden. Vooral de nummers Wires en Modern Mafia zijn bij mij zeer in trek. Laat hem wel op 3.5 ster staan.

jah deze is stukken beter dan vehicles and animals,al vond ik electronische invloeden ook niet slecht in dit album die minder uitkomen in tourist! dit album is één van mijn favorieten:zeker weten ze zijn stukken gevoeliger waar het bij mij toch om gaat athlete rulezzzzz me ...

avatar van Nicolage Rico
Voorheen kon ik dit album niet lang achter elkaar draaien, maar ik moet zeggen dat dit cdtje erg leuk is voor tussendoor. Ik draai hem tegenwoordig van begin tot eind. Misschien geef ik deze ooit nog eens 4*.

In Dublin hoorde ik "Traiding Air" opeens in een platenzaak en dacht "dit klinkt eigenlijk best lekker". Snel dit albumpje er weer bij gepakt en "Traiding Air" hoort bij mijn favoriete nummers van deze cd, samen met "Changes", "Wires" en "I Love".

avatar van Hermy
Ik vind hun vorige album toch stukken beter dan deze. Hier staan gewoon té veel ballads op en de electronische invloeden zijn bijna helemaal verdwenen. 'Wires' en 'Modern Mafia' zijn wel erg goed. 3*

Na een paar keer luisteren bestaat de helft van dit album uit een paar juweeltjes, zoals Chances, Tourist, Wires, Street Map & Twenty Four Hours. Score daarom omhoog naar 4,5*

Deze band in 2005 gezien in het voorprogramma van U2, vond het wel een goede band
vorige week het cd'tje gekocht bij fame voor een luttele 5 euri en nog wel een dubbelaar met dvd.
Na een aantal luisterbeurten snap ik niet waarom ik dit album eigenlijk niet eerder heb gekocht.
Muzikaal vind ik de nummers mooi in elkaar zitten.
geen absolute 'gehypte' topband a la Coldplay, maar zeer zeker fijne muziek en niet minder dan menigeen!

avatar van Tommeh
Ze stonden vorige week in het voorprogramma van Keane. Klonk erg aangenaam. De zanger moedigde iedereen aan hun muziek te downloaden, dus dat ga ik zeker doen .