JURK! - Avondjurk (2010)

4. Sorry (3:15)
  5. Verloren (2:55)
  6. Alle Tijd (2:55)
  7. Lente (4:40)
  8. Ik Raak Je Kwijt (3:30)
  9. Voor Eén Keer (3:45)
  10. Als Je Weet Wat Je Wilt (3:10)
  11. Sporen (2:45)
  12. Verrukkelijke Leven (4:00)
Joy
als ik Jurk was, en albert verlinde zou op tv melden dat hij dit ene goeie plaat zou vinden, zou ik dat zien als een zeer acute reden alle platen zelf op te kopen en het bedrag wat daaraan ' verdiend' is te schenken aan iknoemmaarwat, haiti

avatar van robbrouwer58
0,5
Jasses, jakkes en overslaan, zie verder Thuurke.

avatar van BoordAppel
Wat een prachtige argumentatie, daar heb je zeker lang over na moeten denken?

avatar van okaysjon
robbrouwer58 schreef:
Jasses, jakkes en overslaan, zie verder Thuurke.

Volgens mij bedoeld Rob hier Jasjes, Jacks en overgooiers en zijn het eventuele titels voor het volgende album.
Goed meegedacht Rob,

avatar van gemaster
Heb hier 4 nummertjes van gehoord op werk. In Draadstaal persifleren ze dit soort muziek fantastisch en dan komen ze met dit plaatje. Je zit maar te wachten op de grap, maar die komt niet. Ze menen het echt!

avatar van ForgottenSon
Er staan een aantal prachtige liedjes op dit veel te kort durende album! Bevalt me vele malen beter dan het laatste album van AedM. Jammer dat de theatershow hier in de buurt al is uitverkocht.

Laat je verrassen!

avatar van Oldfart
Laat je verrassen!
....precies wat ik deed, kom,dacht ik nog, je weet maar nooit.........nou..dat had ik beter niet kunnen doen.
Muzikaal een 2, tekstueel een 1.5.
Vanwege stupiditeit naar beneden afgerond: een vette 1,5.

Ieder volk krijgt de humor die het verdient, zei ooit een wijs persoon.
Nou, dan is er hier iets flink mis.........

avatar van Sinnerman
Wás het maar humor, of over de top. Dit vind ik een gemiste kans, die het toch commercieel goed doet.

Van Koningsbrugge en Van der Ven hadden er volgens mij beter aan gedaan als zij meer in de VPRO-hoek hadden blijven zitten en niet óveral hun sympathieke koppies toonden. Jammer, want ik vind ze in principe wel humor hebben.

Joy
ach de houdbaarheid en 'humor' van draadstaal vertoond inmiddels ook flinke scheuren

van de ven is degene die het overend houdt terwijl van koningsburgge in eerste instantie degene was die barstte van het talent

nu zie je zijn typetjes her en der , waar zijn kop op de buis is, terug

magoed, de plaat, gemiste kans, niet serieus , ook geen humor, iets ertussenin

nee dankje

avatar van kanjer
De CD leek een paar goede liedjes te bevatten in het begin. Helaas vervelen die na een paar keer luisteren. Sterker nog, ze worden vervelend. Terug naar 2,5

avatar van Safri
Vrees ook dat dit echt serieus is bedoeld. Tenenkrommend.

whiskeyjack
De eerste paar nummers zijn eigenlijk nog wel vermakelijk, maar na het nummer `verloren` lijkt het als een kaartenhuis in te storten. Pas dan gaan de irritante karamellenverzen opvallen en krijg ik een vies smaakje in mijn mond.

whiskeyjack schreef:

Te vergelijken met welke whiskey?

avatar van pimpamhenk
Safri schreef:
Vrees ook dat dit echt serieus is bedoeld. Tenenkrommend.

Ik denk dat ze nog een tijdje wachten om vervolgens uit de doeken te doen dat het allemaal maar een grap was. Hoe langer men wacht en hoe serieuzer de radiostations en mensen ingaan op deze Nederlandstalige (crap)muziek die duidelijk alle clichés bevat, hoe leuker. Ben over het algemeen geen liefhebber van hun programma's, maar ik vind deze grap vrij uitgekiend, alleen is het nu wel even balen dat nogal wat mensen er in zijn getrapt en we deze muziek in de tussentijd moeten aanhoren op de radio...

laten we het hopen

inmiddels staat/stond het eerste nummer op 1 en gaat men een twitterconcert geven

kassa!

ach het zou mooi zijn, het geeft aan dat het de consument steeds minder intereseert wat men hoort en of het uberhaupt kwaliteit heeft

men holt er och wel achteraan, maar dat bewees ene spijkerman en consorten ook al eens

avatar van Safri
Ik zou een diepe buiging voor hen maken als dit een soort grap/aanklacht zou zijn. Maar voorlopig vrees ik nog steeds het ergste.

Joy
straks blijkt het plaatje ingezongen te zijn door acda en de munnick, zou zomaar kunnen

iig klinkt van koningsbrugge net als thomas acda op 2:14

YouTube - JURK! - Zou Zo Graag (Officiële albumversie)

probleem is dat het voor een parodie te slecht gedaan is, en voor een serieus bedoelde plaat een te laag niveau heeft

record.ed
Goed gedaan ! Net zoals in de "echte" liefde is er verwarring : '' IS HET SERIEUS OF NIET '' Of het serieus is mag je zelf invullen zoals alles wat een kunstenaar doet . Mijn motto in het leven is : neem niet alles zo serieus : dan blijf je lachen.

avatar van Frisoboei
Het is muziek die helemaal terug naar de basis gaat. Goed uitgevoerd. Ze zijn zeker weten wel erg muzikaal.

Soms een tikje overdreven en dan lijkt het bijna een parodie.

Beetje zoals Tenacious D die echt Rock spelen die ook helemaal terug gaat naar de basis.

Joy
men weet iig acda/munnick dik voorbij te streven , muzikaal en tekstueel

dat nieuwe nummer, niemand, zit meteen in je hoofd en gaat er nie uit

nie zo erg, nog steeds mijn muziek niet maar stoort ook nie echt

tis gewoon heel aardig gedaan, gimmick of niet

avatar van steven
1,0
Frisoboei schreef:

Soms een tikje overdreven en dan lijkt het bijna een parodie.

wat een dooddoener zeg , muziek die terug naar de basis gaat. alsof we het hier hebben over singer-songwriters die emotie in hun spel en liedjes leggen. Het moet niet gekker worden. Dit is veldhuis en kemper , acda en de munnick en is ook schitterend niveau. En dat bedoel ik niet positief. nikszeggende muziek met nikszeggende teksten gemaakt door mensen die ook al een niet al te origineel tv-programma hebben gemaakt. Bij Tenacious D zit er nog wel wat humor verscholen , maar het is deze heren goddomme een serieuze zaak.

Ik kan me gewoon nog steeds opwinden over het feit dat Gorki en Spinvis nog steeds in de marge moeten spelen ten faveure van deze kutkloterij

Joy
nee spinvis, dat is me een talent zeg

Ja, nogal ja. Een willekeurig nummer van Spinvis is beter dan heel Jurk bij elkaar... Om over Gorki nog maar niet te beginnen.

Joy
creatiever wel maar ik vind spinvis een hele berg geleuter waar ik eerder koud dan warm van wordt

avatar van steven
1,0
tja spinvis geleuter ,

iemand die wat te vertellen heeft , songs kan maken als films met woorden, niet vervalt in het geijkte ik hou van jou ik blijf je trouw,

da's dan wel goed geleuter , en als jij daar dan niet warm van wordt
is dat jouw pakkie an

idd

avatar van Carolaah
gemaster schreef:

Nou inderdaad, ik had wel eens van Jurk gehoord, maar had geen idee dat Van Koningsbrugge hierin zat.. Zag ze gister @ Mooi weer de leeuw (of hoe het tegenwoordig ook mag heten).. en ik dacht ook van "Oh krijgen we nu zeker een serieuze performance die inhoudelijk natuurlijk de gek aan steekt", maar nee hoor, het was gewoon echt serieus.. Dat ging er best lastig in, gemengde gevoelens want ik vond het nummer wat ze deden best mooi, maar ik kon het tegelijkertijd ook niet echt bevatten, geheel serieus nemen.

avatar van RestLove
Vind het af en toe best leuk om een nummertje van deze heren te draaien. Het is geen supermuziek, maar beter dan de meeste nummertjes op dat verschrikkelijke TMF (MTV doet tegenwoordig ook een aardige duit in het zakje). Je zet het op, luistert naar de muziek, wordt vrolijk en gaat verder met je dag. Niets aan de hand, zeker geen Spinvis, maar aangenaam.

avatar van pjh1967
Ik vind het verhaal van "Niemand" wel erg lijken op dat van "Jeremy" van Pearl Jam.

Joy
of op nodbody weird like me van de peppers

ver-zoeken, vind je altijd wat