JURK! - Avondjurk (2010)

4. Sorry (3:15)
  5. Verloren (2:55)
  6. Alle Tijd (2:55)
  7. Lente (4:40)
  8. Ik Raak Je Kwijt (3:30)
  9. Voor Eén Keer (3:45)
  10. Als Je Weet Wat Je Wilt (3:10)
  11. Sporen (2:45)
  12. Verrukkelijke Leven (4:00)
Ik vindt dit een leuke debuutplaat. Goede popsongs met zo nu en dan een lach, een traan of een andere boodschap. Als Limburger vindt ik 'Verukkelijke Leven' een geweldige nummer. Ik moet bekennen dat ik niet bekend ben met werk van die band van Jeroen, dus vergelijkingen kan ik niet maken, maar wat ik wel weet is dat je deze plaat niet naast de 'Acda en de Munnik/Veldhuis'-meetlat moet leggen; daar heb je niks aan.

avatar van BoyOnHeavenHill
GODVERDOMME!... Goeie kop, ik bedoel CD. Stevige pop, een enkel minder nummer maar voor het grootste gedeelte strakke muziek en boeiende teksten, uitstekend gezongen, soms zelfs zeer ontroerend (zoals op mijn persoonlijke favoriet Verloren, met dat prachtige geluidseffectje dat de muziek éven als van onder water klinkt wanneer de hoofdpersoon daar loopt). Zeer hoge draaibaarheidsfactor ook, maar dat zal ongetwijfeld niet gelden voor de verbazend vele mensen op dit forum die dit album afkraken -- zóveel dat je haast gaat denken dat in vele gevallen het oordeel al geveld is nog voordat het album beluisterd is. (Nee, jíj niet.)

avatar van RvS_009
Gewoon een lekker een aanstekelijk plaatje. Niet meer en niet minder, maar wel lekker om naar te luisteren. En nee natuurlijk is dit geen radiohead, heeft het geen 5 lagen en zit er niet ergens een prachtige instrumentatie... Mara moet je dit dan verwachten? Nee. Gewoon een lekker wegluisterplaatje met hier en daar best goede teksten.
En het laatste leven is echt super. Ik als Limburger kan dat wel waarderen