Golden Earring - The Devil Made Us Do It (2000)

Alternatieve titel: 35 Years

Label: Universal

1. Please Go (2:57)
  2. That Day (2:28)
  3. If You Leave Me (2:16)
  4. Daddy Buy Me a Girl (2:41)
  5. Don't Run Too Far (2:14)
  6. In My House (3:56)
  7. Sound of the Screaming Day (2:51)
  8. Together We Live, Together We Love (3:09)
  9. I've Just Lost Somebody (3:05)
  10. Dong-Dong-Diki-Digi-Dong (3:01)
  11. Just a Little Bit of Peace in My Heart (5:20)
  12. Where Will I Be (3:52)
  13. Another 45 Miles (4:45)
  14. Back Home (3:52)
  15. Holy Holy Life (3:57)
  16. She Flies on Strange Wings (7:22)
  17. Buddy Joe (3:49)
  18. Stand by Me (4:31)
  19. Radar Love (6:24)
  20. Instant Poetry (4:58)
  21. (Kill Me) Ce Soir (6:16)
  22. Sleepwalkin' (4:59)
  23. To the Hilt * (3:07)
  24. Bombay (3:52)
  25. Just Like Vince Taylor * (4:34)
  26. Movin' Down Life (3:32)
  27. Weekend Love (4:14)
  28. I Do Rock 'N Roll (3:42)
  29. Long Blond Animal (3:37)
  30. No for an Answer * (4:12)
  31. Slow Down * (4:44)
  32. Twilight Zone (7:54)
  33. The Devil Made Me Do It (3:21)
  34. When the Lady Smiles (5:38)
  35. Clear Nite, Moonlight (3:24)
  36. N.E.W.S. * (5:18)
  37. Something Heavy Going Down * (4:35)
  38. Quiet Eyes (4:01)
  39. Why Do I * (4:43)
  40. They Dance * (5:07)
  41. My Killer, My Shadow (4:05)
  42. Turn the World Around (5:31)
  43. Going to the Run (3:56)
  44. Temporary Madness * (3:32)
  45. Pouring My Heart Out Again * (4:00)
  46. I Can't Sleep Without You [Live] * (3:31)
  47. Another 45 Miles [Live] * (3:49)
  48. As Long as the Wind Blows [Live] * (4:32)
  49. Hold Me Now (3:41)
  50. Johnny Make Believe * (4:43)
  51. Angel * (3:41)
  52. This Wheel's on Fire * (4:00)
  53. Burning Stuntman (4:03)
  54. Paradise in Distress (5:44)
  55. Yes! We're on Fire (4:53)
  56. Things Go Better * (2:46)
  57. She Wont't Come to Me * (2:31)
  58. It's Allright But I Admit It Could Be Better * (3:42)
  59. Day & Night (George Kooymans) * (4:12)
  60. Did You Really Mean It? (Barry Hay) * (4:40)
  61. Lucky Number * (5:54)
  62. I Need Love * (6:29)
  63. Hard Bargain (Gerritsen & van Dijk) * (3:58)
  64. Give Me Back My Feelings * (4:52)
  65. Gimme a Break [Rock Version '86] * (3:45)
  66. The Devil Rides Again Tonight (George Kooymans) * (4:25)
  67. My Favourite Spot (Barry Hay) * (6:17)
  68. Time Warp * (4:33)
  69. Don't Stop the Show [Live Acoustic '93] * (2:29)
  70. Murdock 9 6182 [Live] * (3:25)
  71. Yellow and Blue [Live Acoustic '95] * (3:09)
  72. Try a Little Tenderness * (3:54)
  73. Miles Away from Nowhere * (3:26)
  74. Last Blast of the Century [Live] * (4:40)
avatar van ricardo
rudiger heb je de live cd uit 1977 wel eens beluisterd dat vindt ik de beste cd van de earrings met een magistrale uitvoering van she flies on strange wings de rest van dat album is ook super maar she flies is het hoogtepunt van live 1977

avatar van ricardo
Op cd 1 begint vanaf track 11 en 12 de muziek een beetje meer de juiste Earrings vorm te krijgen,om vanaf het nummer Another 45 miles(track 13) nog meer de ware sound te vinden die hun eigen is, daarvoor vind ik het toch teveel op The Beatles lijken en weinig Earrings origineel is,alleen jammer dat de verkorte versie van She Flies hier op staat en niet compleet is,jammer.Maar als ik de gehele versie wil horen dan draai ik toch gewoon het live album uit 1977,die nog veel beter is dan de studio versie.Verder natuurlijk nog de overbekende hit Radar Love op cd1.Op cd2 louter nummers vanaf het album To The Hilt(1975).cd2 zit overigens wel vaker in mijn cd speler dan cd1 omdat ik op cd1 de nummers vanaf track 11 pas de moeite waard vind,en de eerste 10 altijd skip,als ik de eerste 10 tracks van cd1 wil beluisteren dan zet ik toch liever een plaat van The Beatles op.

Geweldige verzamelaar van de beste Nederlands ariesten aller tijden.
5* likt me genoeg.

De dubbele ligt nu voor maar €7,50 in de Free Record Shops.

avatar van Gert P
Op de verkoop sites staat She flies on strange wings part one, hoe kan die hier dan ruim 7 minuten duren?

avatar van ricardo
Omdat dit album in een 3 cd albumset en een 2 cd albumset geleverd is.Op de 2 cd albumset staat alleen part 1 en duurt 4.29 minuten.Hierboven staat de 3 cd albumset beschreven en daar staat hij in zijn volle lengte op.Alle hierboven beschreven nummers staan allemaal op het 3 cd albumset,en de nummers waar geen*(sterretje) boven staat staan alleen maar op het 2 cd albumset.

avatar van rudiger
Je kan ook gewoon de live cd Earring live `77 erbij kopen , daar staat She Flies in vol ornaat met 8.10 op.
En je slaat meteen 2 vliegen in 1 klap.
En NO FOR AN ANSWER had op de 2 cd moeten staan want het is `n hit geweest.

avatar van ricardo
Live 1977 heb ik al jaren in mijn bezit, en daar vind ik ook echt de beste uitvoering allertijden opstaan van She Flies.

EVANSHEWSON
rudiger schreef:
En je slaat meteen 2 vliegen in 1 klap.
En NO FOR AN ANSWER had op de 2 cd moeten staan want het is `n hit geweest.

Kijk, af en toe heeft Rudiger best wel wat verstand van muziek hoor!

avatar van LucM
Golden Earring was zonder twijfel de beste en belangrijkste rockband in de Nederlandse popgeschiedenis. Begonnen als het Nederlandse antwoord op the Beatles ("Please go" was de eerste beathit van Nederlandse makelij), nadien uitgegroeid tot een volwassen en veelzijdige rockband die ook live erg sterk was.
Vooral de jaren '70 was de artistieke topperiode van Golden Earring, toen ze tal van popklassiekers brachten : "Back Home", "She Flies on Strange Wings", "Buddy Joe", "Radar Love", "Bombay" en "Weekend Love" om de beste op te noemen.
Kies voor de 4CD-box, daar staan de nummers in hun lange albumuitvoering en op CD4 staan rarities en solonummers.

avatar van Rinus
Prachtige verzamelaar van neerlands oudste rockband (dacht ik zo). Ik heb de 2CD uitvoering, maar die is kwa de hitsingles tot het jaar 2000 compleet.

De vroeger uitgebrachte dubbel CD van Arcade (The very best of 1965 - 1975 en 1976 - 1989) had een paar missers in de verzameling, namlijk daar stonden If you leave me, Don't run too far, Where will I be en Stand by me niet op.

Deze dubbelaar heeft wel de album versie van Radar Love en Sleepwalkin", maar de single versie van She flies on strange wings, Twilight Zone en Ce Soir. Maar de lange uitvoeringen van deze nummers heb ik op een andere Golden Earring verzamelaar staan.

bikkel
Voorbeeldige verzamelaar van Neerlands grootste bands ooit.
De 60er jaren waar de groep van beatgroep ineens een band werd met een zwaarder mysterieus geluid en nog even meezeilde in de acidrock,en definitief een geoliede rockband werd.
Afgezien van artistieke ups en downs wist The Earing altijd wel goede singles te maken.
Daarom is deze verzamelaar zo nuttig.De singles, en ook de minder grote hits , zijn altijd acceptabel of gewoon erg goed.

avatar van foxhusky
ricardo schreef:

Dit klopt niet helemaal. Er is een 2CD en 4CD uitvoering. Op de 2CD staat alleen de hits tot het jaar 2000 en heeft korte versies van ieder geval She Flies on Strange Wings. De 4CD versie, die ik heb, zit in een fraaie box, met een uitgebreid boekwerk geschreven door Rinus Gerritsen. Een prachtig document. Op de 4CD box staan de langere versies van de nummers.

Enige minpunt van dit album: ze hebben "Murdock 9 6182" alleen in de live-uitvoering toegevoegd, ik had graag de studioversie in bezit gehad. Verder ben ik alleen maar superblij met dit album.

avatar van ricardo
Ok,ik dacht even dat de uitgebreide versie uit 3 cd's bestond. Ik ken de uitgebreide versie dan ook niet,alleen de 2 cd versie, want die heb ik in mijn bezit. Bij mij draait het voornamelijk om cd 2, hoewel ik de laatste nummers op cd 1 ook erg goed vind.

avatar van musicfriek
Vannacht even wat clips bekeken van deze band en ik moet zeggen dat ze wel respect verdienen. Alhoewel ik ze de laatste 10, 15 jaar niet zo veel meer aan vind, toch een prestatie dat ze al zo lang bestaan. When the Lady Smiles blijft een heerlijk nummer met dito video. Maar ook Dong-Dong-Diki-Diki-Dong kan ik waarderen, prachtig. Deze maar snel aanschaffen

avatar van rudiger
Tot op vandaag de dag spijt gehad dat ik toendertijd de 2cd uitvoering kocht ipv de 4cd box .
Nou is hij niet meer te krijgen.

avatar van ricardo
@musicfriek: Jawel peter, dit is echt een geweldig document voor iedere muziek collectie vind ik. Bij alle van Leest winkels ligt de 2 cd set voor slechts 10 euro. Zag ik laatst bij Plato nog voor 25 euro liggen, let dus op waar je hem haalt want dat kan een hoop schelen. Van Leest en Plato liggen bij ons in Groningen nog geen 500 meter van elkaar vandaan en dan is die 15 euro snel even verdiend natuurlijk.Met vriendelijke luistergroet ricardo.

avatar van rudiger
Als ik MF was ging ik voor The Naked delen ( alle 3 ) .

rudiger schreef:
Als ik MF was ging ik voor The Naked delen ( alle 3 ) .
Waarom? Niet iedereen is even gecharmeerd van live platen.Ik vind The Naked Truth ook een erg goede plaat net als jij dat vind, maar dat hoeft iedereen toch niet te vinden rudiger. Als je van de studio album nummers houd, dan zit je met dit album goed, ja ook met de 2 cd set. Gewoon een goede verzameling van wat The Earring zoal gedaan heeft denk ik, met de beste nummers, en alle hits staan er wel zo ongeveer op volgens mij.

avatar van rudiger
Hier staat wel Instant Poetry op , met dat fantastische begin.
Jammer dat Instant niet op de Naked staat .

avatar van musicfriek
Ik geef in 1e instantie idd voorkeur voor albumversies, ben niet zo'n liefhebber van live-albums op een paar na. Maar als het allemaal goed bevalt (ken veel nrs niet van deze verzamelaar), dan kan ik altijd nog kijken naar een live-album van de heren. Ik zou dan gaan voor Live 77 denk ik, die wordt hier wel heel goed gewaardeerd.

avatar van ricardo
Live '77 is inderdaad het allerbeste live album van The Earring, want met de stekkers erin konden ze echt laten zien en horen wat ze konden, en live '77 is volgens mij ook echt het hoogtepunt geweest uit hun carriere. Vanaf track 11 op cd 1 vind ik dit echt top, dit album. Met de eerste 10 nummers op cd 1 heb ik niet zoveel mee, die nummers skip ik altijd. Weet niet wat het is, vind het wat te gedateerd klinken denk ik. Nee Peter, gewoon de 2 cd versie van dit album nemen, en evt live '77 er nog bij en je hebt het allerbeste van deze band wel in huis, alles wat je buiten dit hoort van The Earring is minder goed dan de door mij genoemde 2 albums. Hoewel, als je nog een 3 de album zou willen hebben, dan is The Naked Truth(1992) ook erg goed, en zal je niet tegenvallen denk ik. Veel luisterplezier met The Earring. luistergroet ricardo.

avatar van royh
Dit is een veel beter overzicht dan de onlangs verschenen 3cd-set "Collected". Op deze staan tenminste ook de singles uit 1965 en 1966, welke op Collected ontbreken. Jammer dat Vanilla Queen hier niet opstaat. Conclusie: dit is het meest complete overzicht tot nu toe, dat nogmaals laat zien dat de Earring ontzettend veel kwaliteit in huis heeft. Ik heb zowel de 2cd als de 4cd: wellicht overbodig te zeggen dat beiden zeer zijn aan te raden.

royh schreef:

Ik kan me er anders best in vinden dat sommigen Collected prefereren. De eerste hits zijn, vind ik, niet bepaald briljant. Ik mis ze in elk geval niet. Het meest urgente is zeker gemaakt in de 70's en 80's.

avatar van royh
Ik hoor toch liever Please go of That Day, dan een zooi tipnummeringen zoals daar bijvoorbeeld zijn: Why do I, They Dance, Slow down. Ik ben het overigens met kaztor eens dat het essentiele werk van the Earring voornamelijk in de 70's en 80's is gemaakt. Collected is in ieder geval geen compleet overzicht van de grootste hits ..

avatar van LucM
Dit is ongetwijfeld de beste en meest volledige compilatie ven Golden Earring en de hits in hun beginperiode ("Please go", "That Day") vind ik wel interessant, hoewel de jaren '70 duidelijk de beste periode van Golden Earring zijn (mijn 8 aangevinkte nummers komen ook uit die periode).
In ieder geval veel interessanter dan "Collected" omdat de hits hier op chronologische volgorde staan en je de evolutie van deze band kunt volgen en tevens vanwege een aantal obscure nummers op CD4 en ook het schitterende boekwerk. Op "Collected" staan de hits kriskras door elkaar en ontbreken er een aantal.

beaster1256
niet meer te krijgen , dit is complete waanzin !!!!

waarom niet meer te verkrijgen , ik wil hem wel , nu ga ik voor mijn kop alles kopen van the earring , voila !!!!!!

stront platen firma's of wie ook maar beslist van dit product niet meer op de markt te hebben ,

beaster1256 schreef:
niet meer te krijgen , dit is complete waanzin !!!!

Daar moet ik je gelijk in geven.
Het word er niet gezelliger op in platenland.
Pas geleden weer eens een paar platenzaken bezocht, had namelijk nog wat tegoed-bonnen over, en als je dan ziet wat er nog maar ligt in vergelijking met ongeveer 10-15 jaar geleden dan is het huilen met de pet op.
Dit album zal wel niet al te veel rendement meer opleveren en daarom niet meer verkrijgbaar zijn, en dat is zeker jammer.

Father McKenzie
Ik herbekijk de dvd versie van deze, de clips dus, màn wat mag Nederland trots zijn op een rockband van dit formaat!
Waarvoor hulde!

En de clip van "She Flies On Strange Wings" dat is pure adrenaline tot de oneindige macht.
De beste Nederlandse rocksong ever, zeg dat een Vlaming het gezegd heeft!

En dan nu hulde :

Als brabander, dus eigenlijk halve belg, bedankt voor je leuk geschreven stukkie, FATHER. Eigenlijk zou zou elke liefhebber van nederpop deze cd in zijn kast moeten hebben staan. In één klap heb je dan gelijk alles van de Earring, wat nodig is van de basiskennis van deze groep. Een verplicht vak op school is nét iets teveel gevraagd maar deze verzamelaar is hoort in elke kast van Den Ollander te staan