Golden Earring - The Devil Made Us Do It (2000)

Alternatieve titel: 35 Years

Label: Universal

1. Please Go (2:57)
  2. That Day (2:28)
  3. If You Leave Me (2:16)
  4. Daddy Buy Me a Girl (2:41)
  5. Don't Run Too Far (2:14)
  6. In My House (3:56)
  7. Sound of the Screaming Day (2:51)
  8. Together We Live, Together We Love (3:09)
  9. I've Just Lost Somebody (3:05)
  10. Dong-Dong-Diki-Digi-Dong (3:01)
  11. Just a Little Bit of Peace in My Heart (5:20)
  12. Where Will I Be (3:52)
  13. Another 45 Miles (4:45)
  14. Back Home (3:52)
  15. Holy Holy Life (3:57)
  16. She Flies on Strange Wings (7:22)
  17. Buddy Joe (3:49)
  18. Stand by Me (4:31)
  19. Radar Love (6:24)
  20. Instant Poetry (4:58)
  21. (Kill Me) Ce Soir (6:16)
  22. Sleepwalkin' (4:59)
  23. To the Hilt * (3:07)
  24. Bombay (3:52)
  25. Just Like Vince Taylor * (4:34)
  26. Movin' Down Life (3:32)
  27. Weekend Love (4:14)
  28. I Do Rock 'N Roll (3:42)
  29. Long Blond Animal (3:37)
  30. No for an Answer * (4:12)
  31. Slow Down * (4:44)
  32. Twilight Zone (7:54)
  33. The Devil Made Me Do It (3:21)
  34. When the Lady Smiles (5:38)
  35. Clear Nite, Moonlight (3:24)
  36. N.E.W.S. * (5:18)
  37. Something Heavy Going Down * (4:35)
  38. Quiet Eyes (4:01)
  39. Why Do I * (4:43)
  40. They Dance * (5:07)
  41. My Killer, My Shadow (4:05)
  42. Turn the World Around (5:31)
  43. Going to the Run (3:56)
  44. Temporary Madness * (3:32)
  45. Pouring My Heart Out Again * (4:00)
  46. I Can't Sleep Without You [Live] * (3:31)
  47. Another 45 Miles [Live] * (3:49)
  48. As Long as the Wind Blows [Live] * (4:32)
  49. Hold Me Now (3:41)
  50. Johnny Make Believe * (4:43)
  51. Angel * (3:41)
  52. This Wheel's on Fire * (4:00)
  53. Burning Stuntman (4:03)
  54. Paradise in Distress (5:44)
  55. Yes! We're on Fire (4:53)
  56. Things Go Better * (2:46)
  57. She Wont't Come to Me * (2:31)
  58. It's Allright But I Admit It Could Be Better * (3:42)
  59. Day & Night (George Kooymans) * (4:12)
  60. Did You Really Mean It? (Barry Hay) * (4:40)
  61. Lucky Number * (5:54)
  62. I Need Love * (6:29)
  63. Hard Bargain (Gerritsen & van Dijk) * (3:58)
  64. Give Me Back My Feelings * (4:52)
  65. Gimme a Break [Rock Version '86] * (3:45)
  66. The Devil Rides Again Tonight (George Kooymans) * (4:25)
  67. My Favourite Spot (Barry Hay) * (6:17)
  68. Time Warp * (4:33)
  69. Don't Stop the Show [Live Acoustic '93] * (2:29)
  70. Murdock 9 6182 [Live] * (3:25)
  71. Yellow and Blue [Live Acoustic '95] * (3:09)
  72. Try a Little Tenderness * (3:54)
  73. Miles Away from Nowhere * (3:26)
  74. Last Blast of the Century [Live] * (4:40)
avatar van snarf349
Ik heb dat meer met de live plaat uit 1977.

snarf349 schreef:
Ik heb dat meer met de live plaat uit 1977.
Ieder zijn meug, zullen we maar zeggen.

avatar van Von Helsing
Nou ja, er staat natuurlijk gewoon ook een hoop troep op, ik vind vanaf nr. 35 het niveau toch wel heel snel dalen.

Daarom heb ik ook de 2cd versie. Inderdaad staan er, op een enkeling na veel nummers bij die ik niet eens ken

avatar van ricardo
3 platen van The Earring zijn verplichte kost vind ik. Dit album, en het live album uit 1977, en ook The Naked Truth uit 1992 mag natuurlijk bij niemand in de cd kast ontbreken.

avatar van Von Helsing
Ik vind persoonlijk To The Hilt en Moontan hun beste studio werk.

avatar van ricardo
ik ken verder geen enkel studio album van hun volledig. Ik heb aan studio werk aan de 2 cd album van deze genoeg studio werk van The Earring in huis. Ik vind het vooral een goede live band, zowel plugged als unplugged. Net wat Ad Brouwers zegt, deze moet je minimaal als 2 cd set in huis hebben voor de basiskennis van The Earring in huis te hebben. Ik vind eigenlijk de live platen nog essentieler dan deze dubbelaar.

Daar heb gelijk in, ricardo, "live" klinken deze deze gasten gewoon subliem. Die moet je minimaal 1x in je leven "live" hebben gezien.

ricardo schreef:

Nou nou...

Een paar van die semi-akoustische nummertjes en ik weet het wel weer. Ik hoor ze toch veel liever ècht rocken.

avatar van Gert P
Vindt dit net als collected helaas geen goede verzamelaar.

Father McKenzie
Gert P schreef:
Vindt dit net als collected helaas geen goede verzamelaar.

Leg dan eens uit waarom, en welke songs je erop mist.

Want volgens mij staat bijna alles wat een béétje tijdloos is en wat je echt van de band moet hebben erop.

Ok; enkele betere albumtracks zoals Love is A Rodeo, Nomad of nog méér; Mad Love's Coming, die hadden er van mij ook opgemogen, maar om dit nu een slechte verzamelaar te noemen, no way, José, alle echte en grote hits staan er op en nog véél meer...

avatar van LucM
Golden Earring moest het toch vooral hebben van hun hitsingles die van grote klasse zijn, al hebben ze enkele goede albums uitgebracht. Een vollediger compilatie dan deze 4CD-box bestaat niet.

avatar van Gert P
Father McKenzie schreef:

Leg dan eens uit waarom, en welke songs je erop mist.

Deze songs zijn bijna op alle verzamelaars te vinden en waarom niet echt hun beste nummers.
Wat ik mis oa big tree blue see, yellow and blue, silver ships, Violins, Vanilla queen, are you receiving me, cell 29 moet ik verder gaan!
Live nummers dwars door studio nummers, waarom niet 2 studio en dan 1 live cd?

Kan zo nog wel even doorgaan.

Ik heb alleen the naked serie en Moontan en to the hilt komt er nog een keertje bij.

Het enige voordeel hier van is dat er nu wat nummes zoals she flies on strange wings er helemaal opstaan.

avatar van musician
Er valt niet te ontkennen, dat de Golden earring op deze cd vrijwel hun gehele hitlijsten oeuvre vanaf 1965 keurig op een rijtje hebben gezet. Completer kan haast niet.

Maar daarom is het overzicht ook een beetje saai, ook al wil ik helemaal niets af doen aan de kwaliteiten van 's Neerlands beste rockband aller tijden.

Misschien komt het ook door de keuzes die zijn gemaakt. Ik bedoel, als je inderdaad een chronologisch overzicht van al je uitgebrachte singles wilt uitbrengen, waarom dan gekozen voor deze variant?

Want niet om het één of ander, maar een singlefanaat zit niet te wachten op langdurige versies van Radar love, Twilight zone, Ce soir en She flies on strange wings. De originele, lange nummers haalt hij wel van de studio albums.

Dan heb je een verdedigbaar geheel.

Maar verder is zo'n overzicht gortdroog en alleen maar interessant voor compilatie doeleinden.

Waar zijn de interessante b-kantjes? Dat zou een overzicht al gauw wat spannender maken, ook al stap je dan af van het hitlijsten-principe.

En als je dat dan toch doet, waarom niet wat extra stilgestaan bij de beste periode van de band (ook internationaal), 1969-1976? Nu schieten we er in twaalf nummertjes doorheen (Just a little bit of peace in my heart tot en met Bombay), maar daar doen we we toch echt de genoemde, vooral ook creatieve, jaren mee te kort.

En zo hink je wat op twee gedachten, met dit overzicht. Misschien komt er nog eens wat beters op de markt (in perfecte kwaliteit).

avatar van LucM
Hoewel Golden Earring enkele sterke albums heeft uitgebracht is deze band toch vooral een (hit)singlesband (zie maar hoeveel hits deze band in eigen land heeft gescoord!). Wellicht dat daarom de singles zijn opgenomen (in die zin is het een volledig en representatief overzicht). Wellicht had er een vijfde CD bij gekund met B-kanten en de betere albumtracks.

avatar van B.Robertson
De dubbel-cd eens bij de achterban geleend om Yes! we're on fire. Dat liedje was me niet bekend; de rest wel en ook het meeste materiaal van de luxe-uitvoering geniet bekendheid. De periode Krassenburg is eigenlijk verplichte kost, maar ik ben toch blij wanneer Frans opgekrast is en Barry Hay zijn intrede maakt. Het prachtige She won't come to me staat op de luxe-editie. Uit de korte periode van The Golden Earring zijn Where will I be & Another 45 miles voortreffelijke nummers. Met de komst van Zuiderwijk is de naam definitief Golden Earring. Back home is vanzelf een klassieker van formaat. Buddy Joe in mindere mate.(naar mijn bescheiden mening.) Mooi dat Stand by me erop staat. Instant poetry is ook interessant. Lucky number,b-kant Ce soir, staat terecht op de luxe-uitvoering. Babylon, b-kant Sleepwalkin', is daar helaas niet te vinden. To the hilt wel en dat was ook een single. I need love van de Canadese Mad love's comin'is daar ook te vinden. De gewone cd moet het met alleen Bombay uit de Contraband-tijd doen. Movin'down life is uitstekend en hangt me nooit de keel uit. Weekend love doet dat wel, de losse single I do rock 'n' roll valt meer in smaak. Op de gewone cd krijgt de luisteraar voor de rest veelal de bekende hap voorgeschoteld. De losse nummers My killer,my shadow, Burning stuntman en Yes! we're on fire genieten niet mijn voorkeur. Wat heeft de luxe-uitvoering nog meer te bieden?
Slow down van 2nd live bv. Veel extra jaren 80/90 nummers en meer speciaal materiaal als Things go better, Gimme a break en Time warp. Verder prachtige liveopnamen van Yellow and blue en As long as the wind blows. Een viertal nummers zijn me niet bekend.(het GVD nummer bijv.) Toch eens om een luistersessie bij de achterban vragen. Een rating van 3,5 voor de dubbel-cd.
Breng eens een cd uit met nummers als Tons of time, Jessica, Annie, Can't talk now, You gun my love, Steamroller en wie weet wat nog meer.

avatar van bikkel2
Ik ben bang , dat zeker in deze tijd , een verzamelaar met onbekender werk van The Earring commercieel niet interessant genoeg is voor een maatschappij om uit te brengen .

Zit er maar 1 ding op: Zelf een ijzersterke compilatie maken .
Onze MM vriend musician is daar nogal prat op .

Ik ben het overigens wel met je eens hoor , maar deze compilatie vind ik daarintegen wel aardig compleet .

avatar van B.Robertson
Gewoon genoegen nemen met wat je krijgt. Vier sterren om de vele nummers die niet op studioplaten staan. Een goed vervolg op The complete single collection vol.1&2 uit '92. De luisteraar krijgt hier nummers als Jessica, Babylon, Can't talk now en The song is over te horen. Zelf branden kan mooi zijn op de compact disc digital recorder. En dan inderdaad compilaties maken.

avatar van vielip
Ik had de 2cd ooit eens gekregen maar heb 'm weer doorgegeven aan iemand die niet zo bekend was met de Earring. Ik heb de albums van allemaal in huis die ik goed vind dus dan is een verzamelaar leuk voor in de auto maar geen verplichte kost in mijn ogen.
Als ik de box ergens een keer tegen kom voor een leuk prijsje dan schaf ik 'm misschien wel aan. Daar staan toch de wat interessantere dingen op. Zeker als je, zoals ik, al veel van ze in huis hebt.

avatar van Madjack71
Voor wie niet veel nood voelt van een aanschaf van verscheidene -goede- Earring albums, kan hier zeker met gemak mee uit de voeten. Wat de London Years voor de Stones zijn, is The Devil Made us Do It voor deze toch wel grootste Rock 'n Roll band die de nederlandse geschiedenis kent.

avatar van kaztor
Net via Marktplaats geboden en 'gewonnen' voor €20,-.
Met de gelijknamige prijs voor Collected in zowat iedere outlet in het achterhoofd toch zeker geen slechte deal.
En je krijgt er ook een compleet boekwerk bij en de rarities disc.

avatar van vielip
Zeker een prima prijs voor deze box! Mocht ik 'm ooit voor die prijs zien liggen dan gaat ie mee!

avatar van BB King
hulde voor deze mannen! Live rocken ze nog steeds! passen daarbij in het rijtje van live-acts als The Rolling Stones en ZZ Top. Misschien weer een nieuwe studioplaat, heren? Ik zie jullie in de Heineken Music Hall, tot dan!

avatar van kaztor
De albums zijn nu spotgoedkoop te krijgen bij zaken als Fame en daarvan wil ik in ieder geval met enige regelmaat de albums vanaf Eight Miles High tot en met zo'n beetje N.E.W.S. aanschaffen. Het essentiële werk dus. Deze box vult mooi de gaatjes met die non-albumsingles en andere rariteiten en daarnaast heb je dan ook het belangrijkere 60's-werk van ze. Buiten dat om is het ook een steengoede verzamelaar.

musician schreef:

Dan heb je een verdedigbaar geheel.

De b-kantjes, daar geef ik je wel gelijk in. De samenstelling van cd 4 is een beetje hap-snap, maar toch is het in muzikaal opzicht interessant.

Dat stilstaan bij een bepaalde periode, daar volg ik je wat minder in. De doelstelling van deze box lijkt me om alle singles op rij te zetten en daarmee gelijk de non-albumsingles in huis te halen. Een soort van anthology-idee, dus. Die lange versies, daar stoor ik me verder helemaal niet aan. Ik heb er een griebushekel aan als er weer eens geknipt meent te moeten worden in een heerlijk rocknummer. Laat ze maar lekker voluit gaan, die nummers zoals She Flies On Strange Wings en Twilight Zone! Daarbij heb je ook het geweldige boekwerkje dat het Earring-verhaal op sympathieke wijze uit de doeken doet.

avatar van The Wep
Instant Poetry, op welk album staat dit eigenlijk ? of te wel , fijn dat dit nummer hier op staat. Waardevolle verzameling dus !

avatar van Guinness1980
De 4e cd had wat mij betreft best vervangen mogen worden door een live cd.
Namelijk de enige cd die ik nooit meer een luisterbeurt gun.

avatar van vielip
Opzich wel mee eens Guinness alleen staan op die cd juist wel een hoop hebbedingetjes die niet of moeilijke te verkrijgen waren tot dan. Daarom is die 4cd box ook echt voor de meer dan gemiddelde Earring fan als ik heel eerlijk ben. De 'oh ja, die hebben best een paar leuke nummers' mensen hebben genoeg aan de 2cd gok ik maar zo

avatar van Guinness1980
Ik vind mezelf wel iets meer dan een die hebben best een paar leuke nummers mens
Maar de 4e cd boeit me gewoon niet.
Heb hem dus al jaren niet meer beluisterd, zal hem binnenkort anders nog wel eens een kans geven

Wordt vervolgt

avatar van paulmccuytney
De samenstelling van deze singles-collection is duidelijk in chronologische volgorde. Voor het echte Earring-werk kun je beter hun reguliere albums kopen, maar indien je genoegen neemt meet alleen maar hun hits dan is dit zeker een aanrader. Uiteraard staan er nogal wat pareltjes tussen, zoals bijv. Radar Love, Twilight zone, Just a little bit of peace in my heart, Another 45 miles en Back home. Maar ook miskleunen, waaronder Stand by me, Instant poetry en de voormalige nr. 1-hit Dong dong diki digi dong. Gelukkig zijn de kwaliteitsnummers in de meerderheid, vandaar mijn 3,5 ster.