Ten Years After - Undead (1968)

Rock / Blues
Label: Deram

1. I May Be Wrong, But I Won't Be Wrong Always (9:49)
  2. At Woodchopper's Ball (7:38)
  3. Spider in Your Web (7:42)
  4. Summertime / Shantung Cabbage (5:44)
  5. I'm Going Home (6:24)
  6. Rock Your Mama * (3:46)
  7. Spoonful * (6:23)
  8. Standing at the Crossroads * (4:10)
  9. A) I Can't Keep from Crying, Sometimes B) Extension on One Chord C) I Can't Keep from Crying Sometimes * (17:04)
avatar van jorro
Ik ben in het bezit van een uigebreide cd-versie met de volgende tracks:

1 - Rock Your Mama
8a - I Can't Keep from Crying, Sometimes
8b - Extension on One Chord
8c - I Can't Keep from Crying, Sometimes
9 - I'm Going Home

Voorwaar geen slechte uitbreding van dit toch al zeer goede album.

avatar van barbitch
heb de LP
zal hem nooit wegdoen

avatar van Droombolus
jorro schreef:
Voorwaar geen slechte uitbreding van dit toch al zeer goede album.

Psies ! Ik heb m'n oude vinyltje ook nog, maar ik moet zeggen dat de remastered & expanded uitvoering de plaat nog beter maakt dan hij al was ! De tracks zijn ook terug gezet in de volgorde waarin ze gespeeld werden waardoor de flow veel natuurlijker is. Dit is zo'n live registratie waarbij je het gevoel krijgt dat je in de zaal zit en dat zijn de besten !

avatar van Helicon
Fantatische muziek, de drive heerlijk.. Woodchoppers ball wat een nummer, gaat maar door!

avatar van niethie
Lekker swingend en gedreven rockplaatje vol heerlijke gitaarriffs, minpuntje is dat het hier en daar wat eentonig is en sommige nummers me iets te lang duurde.

Offtopic: Wat een geweldig en ondergewaardeerd gitarist is die Alvin Lee overgens.

3,5 sterren

Ik vind dit een van de beste lp/cd van Ten Years After, zeker naar de remaster en toevoeging van tracks in 2002. Het geluid is zeker perfect!

avatar van Helicon
Ik moet altijd zo lachen om het geschreeuw van Lee tijdens Woodchoppers Ball daar spreekt een hoop speelplezier uit!

Stijn_Slayer
Ook niet helemaal mijn TYA plaat. Allemaal een beetje traagjes zonder dat er echt heel veel te beleven valt. 'Summertime / Shantung Cabbage' is dan ook nog eens een saaie, cliché drumsolo. Wel grappig als je deze 'I'm Going Home' naast die van Woodstock en Recorded Live legt. Alvin Lee was hier toch nog een wat mindere gitarist, en dat is nu net waar het hele nummer op leunt.

avatar van Droombolus
Mijn fave TYA plaat en dus gisteravond na het lezen van het overlijden van Alvin Lee op orkaanvolume gedraaid ....... RIP Alvin !

avatar van viking1
Draai de laaste dagen weer veel tya......naat het overlijden van alvin lee.
Heb 3 cd's van hun watt,ssssh en recorded live.

heb n beetje op de positieve berichten van droombolus over dit album deze en ook gelijk maar filmore east live 1970 besteld!
Ze kosten ja haast niets meer tis prachtige muziek.
Horen in mijn collectie.

Ff 'n paar dagen wachten dan zijn ze binnen,dan komt mijn cijfer/waardering..........maar die zal gezien hun bij mij al aanwezige cd's ook wel hoog uitvallen ha.

avatar van jorro
Blijft een fraai album. Niet voor niets op 50 in de 100 Greatest Albums of 1968. Veel te laag (253) in de Best Ever Albuns chart 1968.
Dat het alweer bijna 8 jaar geleden is dat Alvin Lee is overleden. Helaas nooit live zien spelen.
Het album blijft een aanrader voor blues/rock liefhebbers.
4,5* blijft 4.5*