The Black Box Revelation - Silver Threats (2010)

Belgiƫ
Label: [PIAS]

1. High on a Wire (3:07)
  2. Where Has All This Mess Begun (4:59)
  3. Run Wild (4:02)
  4. 5 O'clock Turn Back the Time (3:05)
  5. You Better Get in Touch with the Devil (2:39)
  6. Do I Know You (3:16)
  7. Sleep While Moving (3:03)
  8. Our Town Has Changed for Years Now (3:18)
  9. Love Licks (4:10)
  10. You Got Me on My Knees (3:39)
  11. Here Comes the Kick (9:20)
  12. Part of Me * (4:55)
Nian
Een lekker oud rock album zoals het moet zijn. Van hun eerste album was ik geen fan maar bij Silver Threats was ik meteen verkocht. Het is een prachtig album met een aaneenschakeling van zalige nummers (enkel 5 O'clock turn back the time is een behoorlijk zwak nummer naar mijn mening).
De nummers High on a Wire, WHATMB, Run Wild, Do I know you en Love licks zijn echte knallers ..

Aan The Black Box Revelation: doe zo voort, jullie gaan het nog ver schoppen en jullie volgend album ga ik zonder enige twijfel kopen

Ik vond de eerste luisterbeurt wat minder omdat ik de vorige sound van de BBR wat gewoon was maar zodra dat voorbij was kwam ik op een volgende prachtige plaat met meer rauwe muziek dan ik dacht! Ze mogen zeker zo blijven verderdoen en ze zullen het hopelijk nog ver schoppen. Ik ga ze alvast zien de 20ste april in Borgerhout!

jonas-dewaele
Hun debuut wordt hier naar mijn mening ferm overschat, en wordt volgens mij ten onrechte opgehemeld ( een gemiddelde van een eind boven de 4). Maar dit album is wel een meesterwerk. Veel rauwer, een beter geheel, geen fillers. Nu deus wat aan het indommelen is ( hun laatste vantage point was voor mij een zeer zware teleurstelling), kunnen deze jonge snaken misschien de fakkel overnemen en heel de wereld proberen te overtuigen me hun vettige rock.
Beste nummers: High on a Wire, Do I Know You, Love Licks en Here Comes the Kick!! Vooral dat laatste nummer heeft voor mij bewezen wat voor talent er in deze groep zit.

avatar van aerogp1
Het debuut is mij niet bekend, maar deze plaat staat in ieder geval als een huis. De jonge muzikanten kunnen er wat van ...

Vooral Love Licks en Do I Know You vind ik prima nummers. Deze plaat klinkt zoals een rockplaat hoort te klinken. En dit keer geen 1,5 uur muziek van een band die zichzelf te series neemt, maar gewoon 3 kwartier knallen met energieke jongelui.

Dit is mijn tweede Belgische ontdekking sinds 2010, go Belgie ...

avatar van My Addiction
hmm al die positieve commentaar hier. De muziek die hier op staat geeft me niet hetzelfde gevoel als de eerste cd. Zo het gevoel van ROCK N ROLL ALLRIGHT heb ik hier alleen maar bij high on a wire en do i know you en run wild. De rest is levenloos, zonder passie.
En Jan zijn lyrics zijn ongelooflijk slecht, sleep while moving is gewoon een liedje over hoe hectisch hun leven wel niet is. Dan denk ik: Wist ik al lang. BOEIE!
Spijtig maar ik geef maar een 3*
Ik hoop dat het nog stijgt want ik heb zot veel respect voor TBBR en live zijn ze supernice. Raar dat iedereen er zo enthousiast over is. Love Licks vind ik wel nog leuk

jonas-dewaele
'Silver Threats' is in alle opzichten beter dan zijn voorganger 'Set Your Head on Fire'. Het klinkt deze keer wel als een geheel, de songs zijn rauwer en de gitaarrifs vettiger. Slechte nummers zijn er op deze plaat niet te vinden, en de toppers scheren nog hogere toppen dan op hun debuut. De vooruitgeschoven single 'High on Wire' is zo'n topper. Het is een enorm aanstekelijk nummer, net als het vettige 'Do I Know You'(die gitaarsolo!!!). Maar het beste nummer is wellicht 'Love Licks'. Een geile gitaarrif, een sterk refrein en een wervelende finale, voor mij het beste wat ik al gehoord heb dit jaar. Het pschychedelische 'Here Comes the Kick' duurt ruim 9 minuten en toont aan welke geluiden een gitarist zo allemaal uit zijn gitaar kan halen. Het ongelooflijk grote potentieel van Jan Paternoster wordt hier wel enorm duidelijk. En wat te denken van drummer Van Dijck die zijn drumstel alle hoeken van de kamer laat zien. Ongelooflijk wat voor geluid deze twee jongemannen weten voort te brengen. Ook voor rustigere nummers is er plaats op deze CD. Helaas halen 'Sleep While Moving' en 'Our Town Has Changed For Years' net niet het niveau van een 'Never Alone/Always Together', maar hun plaats op deze CD hebben ze zeker wel verdiend. Het zijn aangename rustpunten tussen al het geweld door. Want ook 'Run Wild' en 'You Got Me On My Knees' zijn knallers van formaat. Stevig rockend en toch catchy, bemerkte ik toen ik opeens de onbedwingbare behoefte had om ze mee te kelen. '5 O'clock Turn Back the Time' en 'You Better Get in Touch with the Devil' zijn wellicht de mindere nummers, maar slecht kun je ze moeilijk noemen. Nog een indicatie dat dit een regelrechte topplaat is! Benieuwd of ze deze nog kunnen overtreffen met hun volgende.

avatar van murena68
heb hem op vinyl aangeschaft, kant 2 is magistraal

avatar van IMPULS
Kan er niet warm voor lopen, had ik meer met het spannender Set Your Head on Fire. Moet er mogelijk nóg meer naar luisteren, maar vind het allemaal vlakjes.

Sven Bersee
In Nederland kennen we sinds vorig jaar The Death Letters, maar al in 2007 baarde een Belgisch bandje opzien door ondanks een zeer jonge leeftijd met volwassen bluesrock te komen. Het duo The Black Box Revelation werd met debuut Set Your Head On Fire al snel in het rijtje White Stripes en Black Keys geplaatst en niet alleen vanwege de bezetting. Een grote belofte was geboren. Een kleine drie jaar na dat debuut kunnen ze die belofte op plaat vooralsnog niet inlossen.

Ook al zijn de nog altijd erg jonge Vlamingen (zanger/gitarist Jan Paternoster is 20, drummer Dries van Dijck 18) naar eigen zeggen flink gegroeid, toch klinkt Silver Threats niet gek veel anders dan zijn voorganger. Kan komen doordat ook dit album is geproduceerd door Mario Goossens, de drummer van Triggerfinger. Het klinkt weer rauw en scherp en qua productie zit het dan ook allemaal wel goed. Maar voor de melodieën zullen ze toch echt zelf moeten zorgen. En laten die nou niet echt geweldig zijn.

The Black Box Revelation heeft duidelijk nog niet de stap gemaakt die ze tussen in de top van het Belgisch rocklandschap plaatst. Live behoren daar wel al toe, bleek wel met het optreden in Paradiso op 1 maart.

Pindahaai

avatar van hallo!
Ik doe er toch nog een halfje af. Na een tijdje beginnen veel nummers toch te vervelen.

avatar van My Addiction
Neen hij heeft me niet overtuigd, ik doe er zelf een halfje af van mijn score, het blijft een medium cd'tje. Hun vorige was fantastisch, het enige nummer op deze cd dat van hetzelfde niveau is van hun vorige cd is voor my high on a wire, de rest is wat oppervlakkig

Nian
Een zeer sterke opvolger van hun debuut Set Your Head on Fire.

Het funcky nummer High on a Wire zet al meteen de toon. Prachtig nummer .. Het moedigt al aan om verder te luisteren. Zeer aanstelijk refrein dat je gewoon wilt meebrullen.

Where Has All This Mess Begun is volgens Jan Paternoster één van de beste nummers van dit album. Hier kan ik hem niet echt gelijk bij geven. Het is een goed nummer and that's it.

Run Wild zet meteen het tempo. Donderende drums, heerlijke gitaarrifs en een krachtige stem zorgen ervoor dat je al snel vergeet dat ze daar maar met z'n getweeën zijn.

5O'Clock Turn Back The Time en You Better Get In Touch With The Devil zijn vrij simpele nummers die helemaal geen meerwaarde geven aan dit album. Simpele rocksongs die gewoon dienen als opvulling.

Nu even tromgeroffel .... Do I Know You is echt een fantastisch nummer. Het is een totaalplaatje: de vettige gitaarrifs, de hevige drums .. alles past perfect. Lekker vettig refrein .. meebrullen verzekerd.

Sleep While Moving is de derde single van deze heren. Liam Gallagher lijkt samen met zijn ex band Oasis het nummer te zingen. Heel goed nummer.

Our Town Has Changed For Years Now is even een rustig moment is deze orkaan van gitaarrifs, hevige drums en de ruige stem van Paternoster. Leuk nummer om even alle adrenaline te laten weglopen.

Het sexnummer Love Licks, opgedragen aan de vriendin van Jan Paternoster is echt de topper van dit album. Het past perfect op de negende plaats na het nummer Our Town Has Changed For Years Now.

You Got Me On My Knees is niet bepaald een nummer dat eruit springt en het heeft ook niet echt een hit potentie maar het valt nog wel te smaken.

Last but not least is het nummerHere Comes The Kick, een negen minuten durende rollercoaster met een prachtige climax om daarna rustig het album te beëindigen.

Het lijkt op de White Stripes enkel wat rauwer en vettiger. Met z'n ruige stem en zijn lekkere blues gitaar doet Jan Paternoster me veel denken aan Jack White. De jonge drummer Dries Van Dijck laat alle ervaren rotten ver achter zich.

PriestMaiden
Geweldige Belgische rockplaat met vette riffs.

avatar van JVT
JVT
net gehoord op StuBru: er komt een nieuwe plaat van the black box revelation. ze gaan deze in LA opnemen in samenwerking met Alain Johannes. Eerste single word verwacht in april, de plaat zou voor ergens in mei zijn!

avatar van AOVV
Dan zou het ineens wel snel gaan met de jongens van The Black Box Revelation, aangezien hun debuut al in 2007 uitkwam, en het daarna zo'n 3 jaar wachten was op deze opvolger. Maar goed, dat zou fantastisch zijn!

Zonder twijfel de beste Belgische groep maar ik vond hun vorig album toch een tikkeltje beter!

avatar van JVT
JVT
Hun nieuwe album komt in oktober, en de nieuwe single komt volgende week uit. Rattle my heart.
hier kan je al een preview beluisteren!
Black Box Revelation kwam langs met nieuwe single | Studio Brussel - stubru.be

avatar van tim-r(-_-)
JVT schreef:
hier kan je al een preview beluisteren!
Black Box Revelation kwam langs met nieuwe single | Studio Brussel - stubru.be

En misschien binnen enkele maanden live in de show van Letterman!

avatar van LucM
Lekkere rauwe garagerock, een beetje schatplichtig aan White Stripes, dat brengt The Black Box Revelation. Origineel is het allerminst en de teksten zijn ook niet hoogstaand maar de vette riffs, het hoog meezinggehalte en het rock'n roll-gevoel maken dit een degelijk album waarvan enkel het noisy slotnummer Here Comes the Kick uit de toon valt.