The Black Box Revelation - Silver Threats (2010)

Belgiƫ
Label: [PIAS]

1. High on a Wire (3:07)
  2. Where Has All This Mess Begun (4:59)
  3. Run Wild (4:02)
  4. 5 O'clock Turn Back the Time (3:05)
  5. You Better Get in Touch with the Devil (2:39)
  6. Do I Know You (3:16)
  7. Sleep While Moving (3:03)
  8. Our Town Has Changed for Years Now (3:18)
  9. Love Licks (4:10)
  10. You Got Me on My Knees (3:39)
  11. Here Comes the Kick (9:20)
  12. Part of Me * (4:55)
avatar van ni slecht
Do I Know You klinkt weer vettig

avatar van AOVV
En ik weet alweer waaraan m'n geld te spenderen. In navolging van hun eerste plaat, ben ik vastbesloten ook deze in huis te halen.

avatar van barrett
Lijkt idd een leuke manier om je geld eens te besteden ...

avatar van djarend
en ja hoor, 31 januari in Mezz (breda) voor slechts 5 euro op 10 jarig bestaan feest van Velvet Music Breda, samen met Tim Knol en Blue Flamingo (mooie combi, nietwaar )
en een gewedige plaat is dit, beter dan de vorige (die overigens op dit moment niet meer te krijgen is, vreemd genoeg) , echt waar,

avatar van Coudie
De eerste luisterbeurt voorspelt veel goeds. Iets harder dan het debuut en minstens even lekker. Vooral de tweede single 'Do I Know You' is erg sterk. Nu trouwens te beluisteren op de luisterpaal.

Thomasco
Geluisterd op de Luisterpaal.
Do I Know You valt (de tweede keer dat ik het hoor) erg mee.
Ik vond hem in het begin wat te ruig/vettig; zo klinkt het begin van het album voor mij ook iets te. Tegen het einde wordt het nochtans veel beter, maar de eerste vind ik nog altijd een klasse hoger. Misschien dat ik hem toch wat moet gewoon worden...

avatar van bastens
djarend schreef:

Toch wel hoor http://www.play.com/Music/CD/4-/9299562/Set-Your-Head-On-Fire/Product.html

avatar van barrett
Do I Know You en vooral High on a Wire klinken enorm goed...

avatar van Doc
Doc
Ik vind High on a Wire ook een goed nummer.
Zo op het eerste gehoor vind ik deze nog iets beter klinken dan het debuut.
Het rockt weer prima.

avatar van djarend

dat kan, dan hebben ze nog wat in magazijn staan, maar platenmij heeft niets meer en niet bijgemaakt, vreemd genoeg.....
Komt overigens op zelfde dag als deze cd ook een tof boek van ze uit met een live dvd@pukkelpop

JVT
ik koop zelden cd's, maar kan toch echt niet wachten om deze te gaan halen!!! nog nergens gelekt?

avatar van bver
Vanmiddag blind gekocht (nuja blind, ik kende de singles wel) en ben direct overtuigd. Waardige opvolger van een uitstekend debuut...

avatar van bver
nu al gekocht? is ie al uit dan?

Vanaf vandaag geloof ik. De winkel waar ik hem heb gekocht, had hem net binnen....

"Our Town Has Changed for Years Now" en "Love Licks" zijn voorlopige favorieten....

nog nergens gelekt?

Geen idee, wel op de luisterpaal.. Dat maakt ook al veel goed!!

3VOOR12 Speler - 3voor12.vpro.nl

JVT
luisterpaal kende ik nog niet! is wel nice idd!!

vet album weer! ga em maandag zeker halen;

nu al gekocht? is ie al uit dan?

Jazeker, 99 van de 100 nieuwe releases liggen op vrijdag in de winkel, en dat is dan de vrijdag vóór de officiele releasedatum, zeker in NL is dit het geval.

avatar van aerogp1
Wow, dit is wel heel erg rauw!
Die belgen kunnen er wat van. Ik ga gauw de hele plaat beluisteren.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
djarend schreef:
Ter info voor de Vlamingen: de festivaleditie is nergens meer te bespeuren, maar de gewone versie ligt al zeker en masse in de MediaMarkt en de Saturn. Het boek en de dvd zijn bij ons al in december verschenen.

ni slecht schreef:
Do I Know You klinkt weer vettig

lang NI SLECHT.
kabouter wesley is het beste dat me ooit overkomen is

avatar van Mr. Niceguy
Het is niet te zien op de hoesafbeelding hierboven, maar de hoes is bedekt met een wegkraslaagje. Je weet wel, zoals een kraslotje. Bij de minste aanraking komt het los.

Ik weet niet goed of ik dit leuk of irritant moet vinden.

(verwijderd)
Lekker hoor.. dat modder vette geluid kan ik zeker waarderen.. Bij Sleep While Moving moest ik wel heel erg denken aan Oasis..

avatar van stef212
imo beter dan Set Your Head On Fire. Wat een heerlijke nummers staan hier toch op!

JVT
lekker rauwe plaat! heerlijk!!

mijn favorieten:
High on a wire
Run wild
Do I know you
Where has all this mess begun

avatar van My Addiction
na eerste luisterbeurt exact wat ik verwachte:
Vet, rauw en bluesy

avatar van AOVV
De tweede van Black Box Revelation is er wederom eentje om in te lijsten. Het verschil met hun debuut zit 'm vooral in het feit dat ze hier meer hebben gefocust op een eigen geluid, al komt bij het nummer 'Do I Want To' de naam White Stripes toch weer erg opzetten, en las ik hier ook al ergens de naam Oasis bij het nummer 'Sleep While Moving', wat ik na beluistering dien te bevestigen.

Beginnen doen we met 'High On A Wire'; je wordt meteen wakker geschud door dit energiek nummer, één van de beste nummers op dit album, één van de beste nummers uit hun nog prille discografie. Heel erg aanstekelijk, zowel strofe als reffrein; klasse.

'Where Has All This Mess Begun' beschrijft Jan Pasternoster als het beste nummer dat hij tot nu toe al heeft geschreven. Daarin kan ik hem niet bijtreden, al blijt het uiteraard een erg goed nummer, heel rauw en donker.

Het derde nummer dan, 'Run Wild', een geweldig kick-in-the-facenummer, als ik het zo mag benoemen. Ik kan het niet genoeg herhalen; wat een energie herbergt dit nummer, net een nietsontziende wervelwind door de bossen van Dendermonde (als daar al bossen zijn überhaupt).

'5 o' clock Turn Back The Time' en 'You Better Get In Touch With The Devil' halen het niveau van hun voorgangers dan weer niet; het zijn vrij ordinaire rocksongs, die geen echte meerwaarde geven aan deze plaat.

Dan komen we aan bij 'Do I Know You', het hoogtepunt van razernij, een hoos geweld, bruut lawaai, maar o zo aanstekelijk, en o zo'n sterk nummer. Alles klopt; de strofes, het reffrein, de gitaarsolo, om nog maar te zwijgen van het brilliante drumspel van Dries Van Dijck, die toch over gans het album meer dan een eervolle vermelding verdient.

Als na stilte de storm komt, geldt het tegenovergestelde ook, moeten de heren gedacht hebben, want ‘Sleep While Moving’ is een nummer dat de luisteraar een kans geeft om adem te halen, en de vergelijking met Oasis is niet veraf, dat klopt. Meer dan degelijk nummer.

‘Our Town Has Changed For Years Now’ is ook een vrij rustig nummer, en hell I like it! De heren kunnen dus meer dan alleen raggen op die gitaar en mokeren op die drumvellen. Een aangename verrassing, dit nummer, niets dan lof.

‘Love Licks’ nog zo’n geweldig nummer, het mag allemaal weer wat vettiger, en dat is ook aan de tekst te horen. Paternoster laat zich helemaal gaan, met die rauwe, asgrauwe stem van hem. M’n absolute favoriet na één luisterbeurt, en nu staat ie nog altijd erg hoog aangeschreven.

‘You Got Me On My Knees’, het tiende nummer, is een beetje een voorbode voor wat nog komen moet; het nummer springt er niet uit, maar bezorgt de jongens ook geen schaamrood op de wangen. Ik zou het situeren in de grijze middenmoot. Doch wat er na komt, ‘Here Come The Kick’ is een ander paar mouwen. Ruim 9 minuten lang wordt de luisteraar verwend met allerlei geluiden, ontsproten uit de gitaar van Paternoster, en het wordt hoe verder de song vordert, hoe ongelooflijker, tot de climax bereikt is, waarna stilaan wordt afgebouwd. Ik heb in HUMO gelezen dat het nummer vergeleken wordt met ‘Like A Hurricane’ van Neil Young, maar helaas pindakaas; dat zou teveel eer zijn. Toch blies dit nummer me zowat van m’n sokken, ik had het echt niet verwacht na tien vrij korte nummers (met uitzondering van ‘Where Has All This Mess Begun’, misschien een verborgen indicatie?).

Ik ga dit album niet vergelijken met ‘Set Your Head On Fire’, omdat dat niet eerlijk is, niet tegenover ‘Set Your Head On Fire’, dat als debuut altijd wel één of andere invloed heeft, maar ook niet tegenover ‘Silver Threats’ dat hoge verwachtingen schepte, net door de klasse van het debuut. Wel kan ik zeggen dat dit album nog in de lijn ligt van de voorganger, al zijn er wel degelijk vorderingen geboekt, naar een eigen geluid gestreefd, etc. ik ga dit album dus niet hoger inschatten dan het debuut, maar minder zou ik het zeker niet noemen.

4 sterren

avatar van jeroen1904
Set your head on fire vond ik al een geweldig album. Deze Silver threats vind ik nog beter. Harder, ruwer, meer één geheel. The Blackbox Revelation bevestigt met de moeilijke 2de plaat. Topklasse van deze jonge Belgen.

jeroen1904 schreef:

Ik sluit me hier volledig bij aan!

avatar van hallo!
Geweldig album dat er stevig tegen aangaat. Het zijn allemaal geweldige rocknummers. Enige minder nummer vind ik 5 o' Clock Turn Back The time.

avatar van de1337k1ng!
Ik kom hier moeilijker in dan bij hun eerste plaat. Blijven luisteren dan maar, kaartjes voor hun optreden in Nijmegen zijn in ieder geval besteld.