Emancipator - Safe in the Steep Cliffs (2010)

Electronic / Hip-Hop
Label: 1320

1. Greenland (3:11)
  2. Black Lake (3:38)
  3. Jet Stream (4:01)
  4. Kamakura (4:21)
  5. All Through the Night (4:33)
  6. Old Devil (4:01)
  7. Nevergreen (3:35)
  8. Ares (4:28)
  9. Rattlesnakes (4:10)
  10. Bury Them Bones (4:37)
  11. Vines (4:38)
  12. Hill Sighed (3:36)
  13. Siren (3:40)
  14. Safe in the Steep Cliffs (4:48)
avatar van Silky & Smooth
Waarom weet ik niet, maar dit album blijft totaal niet hangen bij mij. Waar ik bij Soon it Will Be Cold Enough elke overgang, elke nieuwe laag die wordt toegevoegd, elk geluidje inmiddels uit mijn hoofd ken en mee kan neuriën, verdwijnt vrijwel elk nummer gelijk weer uit mijn hoofd. Jammer, want het blijft gewoon prachtige muziek. Toch maar blijven proberen!

avatar van Silky & Smooth
Gelukkig laat Emancipator ook op deze plaat weer zien waarom hij een van mijn favoriete producers is en tot de besten ter wereld behoort. Toch kan dit album mij niet zo vasthouden als zijn vorige. Zoals MJ al zegt is dit meer achtergrond muziek, meer om bij weg te dromen. Het is zeker wel meeslepend, maar het blijft niet echt hangen. Daar is het veel te rustig voor. Waar bij Soon it Will Be Cold Enough de voor balans gezorgd wordt door een rustige, maar aanwezige piano of gitaar toe te voegen aan de soms gewelddadige, machinegeweerachtige geluiden, blijft dit album vanaf minuut 1 rustig. Soms gaan zijn nummers, met Kamakura als goed voorbeeld, zelf richting de Hydeout-kant. Misschien wel door de bijdrages van Uyama Hiroto (als het hem is die de saxofoonstukjes speelt). Aan de andere kant zou het ook afbreuk doen aan het thema als het een veel drukker album geweest zou zijn.
Ondanks dat er weinig te merken is van groei tussen beide platen en ik zijn eerste beter vond, blijft dit gewoon heerlijk muziek van een topproducer. Er zijn foutjes in te ontdekken. Dus een dik verdiende 4.5* voor Emancipator!

(O ja, en voor de cover had hij een mooiere foto kunnen gebruiken (en betere nabewerking), want dit is echt niks...)

avatar van T.A.
Iemand een winkel gevonden waar dit album te koop is?

avatar van AOVV
Emancipator verrast me niet met deze plaat, maar stelt ook niet teleur. Het is een lekker plaatje, dat grotendeels te definiëren valt als "aangenaam om naar te luisteren". Emancipator is een goede producer, maar weet m'n aandacht toch niet voldoende vast te houden, dat is een beetje spijtig, maar op zich is het misschien wel de bedoeling van Emancipator om dromerige muziek te maken. Deze plaat maakt wel een soort van nieuwsgierigheid in me wakker naar z'n eerste plaat.

3 sterren

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
De magie is er toch een beetje af vergeleken met Soon It Will Be Cold Enough...

avatar van discipline
Black Lake Wat een geweldig mooi nummer niet normaal!

avatar van thgryda
Na deze een jaartje sporadisch te beluisteren (ik luister meestal gewoon zijn vorige) moet ik toch zeggen dat deze ook wel lekker is. Het is wat minder spannend dan soon it will be cold enough en ik mis de absolute uitschieters die dat album wel had. Toch klinkt elk nummer gewoon goed en kabbelt de cd rustig verder. Het is inderdaad wat minder magisch maar nummers als black lake maken dit voor mij toch net een 4

avatar van T. DiNozzo
Van welk nummer zit er een sample in Vines? Ik kom er maar niet op!

avatar van Luminal
M'n eertse kennismaking met Emancipator was het nummer 'Anthem', wat een heerlijk nummer....hier wilde ik meer van weten....en zo geschiede!

Bij het horen 'Save in the Steep Cliffs' wist ik voor mezelf dat dit iets was wat de moeite waard was na een lange tijd weinig vernieuwing en veel copie-bandjes/producers...meer van hetzelfde om het zo maar te zeggen.

De betoverende en melancholische melodieën en jankende viool-partijen bezorgden me tijdens een LSD trip kippenvel en vele tranen van bewondering, wat een schoonheid!
Het geeft me een beetje het magische gevoel van de film "The Secrets of Kells".

Later...na meer onderzoek weet ik eigenlijk niet of het echt vernieuwende muziek is. Er zijn herkenbare invloeden te horen zoals de hiphop/breakbeat/jazz-achtige ritmes, dat zijn al 3....

Emancipator heeft bestaande ingredienten in z'n toverketel zó bereid dat het heeft geleid tot een nieuw gerecht, een nieuw geluid:)

Ik denk dat Emancipator veel invloed heeft en nieuwe/beginnende muziekanten(uit verschillende hoeken) weet te inspireren.

avatar van El Stepperiño
Ik moet m nog wel enigszins door laten dringen, maar eerste luisterbeurt klonk mij alleraardigst in de oren. Nu de hoog opgegeven debuutplaat nog beluisteren