Paul Weller - Wake Up the Nation (2010)

Label: Island

1. Moonshine (2:09)
  2. Wake Up the Nation (2:19)
  3. No Tears to Cry (2:25)
  4. Fast Car / Slow Traffic (1:58)
  5. Andromeda (1:53)
  6. In Amsterdam (1:28)
  7. She Speaks (2:15)
  8. Find the Torch, Burn the Plans (3:09)
  9. Aim High (3:08)
  10. Trees (4:19)
  11. Grasp & Still Connect (2:16)
  12. Whatever Next (1:38)
  13. 7&3 Is the Strikers Name (3:24)
  14. Up the Dosage (2:40)
  15. Pieces of a Dream (2:26)
  16. Two Fat Ladies (2:39)
  17. Wake Up the Nation [Zinc's the Crackhouse Remix] * (5:10)
  18. Fast Car / Slow Traffic [Erland & the Carnival Carnivalization] * (2:50)
  19. Grasp & Still Connect [The Bees Version] * (2:47)
  20. She Speaks [Tunng Remix] * (3:57)
  21. Andromeda [Richard Hawley Remix] * (3:51)
  22. In Amsterdam [Noonday Underground Remix] * (2:00)
  23. No Tears to Cry [Leo Zero Remix] * (8:03)
  24. Find the Torch, Burn the Plans [Prawns in the Sun Remix by Little Vampire] * (5:18)
  25. Aim High (Aim Higher) * (5:57)
  26. Pieces of a Dream (A Dream in Pieces) * (5:27)
  27. Aim High (The Higher Aim) * (4:57)
  28. Aim High (Like Water Needs a Flower) * (5:05)
  29. Pieces of a Dream [Original Version] * (2:56)
  30. Grasp & Still Connect [Original Version] * (2:22)
avatar van thelion
Hij blijft maar doorgaan met het uitbrengen van albums zit zo op 1 album per 1½ jaar en zeker de laatste 5 zijn van een behoorlijk hoog nivo.

Kijk hier dus zeer rijkhalzend naar uit.

avatar van lowieke
Geweldig! Heeeeeel benieuwd de man is en blijft een legende!

avatar van barrett
De man blijft een idool voor mij ondanks de wisselvallige laatste plaat. Ik ben heel benieuwd naar deze plaat.

avatar van the weaver
er zijn geruchten dat speciale versie van deze cd op de markt komt, zie
Paul Weller News: Paul Weller's 2CD Deluxe Edition Of "Wake Up The Nation" Details! - paulwellernews.blogspot.com
het zijn geruchten dus wijzig de track list niet .
oja 14 mei , 2 de concert melkweg !

beaster1256
ja, er is een versie onderweg met een extra cd , zie cdwow , verder de goeie man kan niet stoppen , geen probleem als het is zoals zijn vorige fruitmand " 22 dreams " dan koop ik hem zeker , prachtig werk altijd van weller !!!

avatar van Philipstown
Via de platenmaatschappij heb ik de 'basisversie' beluisterd (dus zonder de remixes). Eerste indrukken: een haast ouderwetse (en dat bedoel ik positief) rockplaat met zeer korte songs waar de adrenaline uitspat. Het tempo is erg hoog: het lijkt alsof Weller door de duivel op zijn hielen wordt gezeten.
Minder fantasievol en psychedelisch dan '22 dreams', maar vanaf de openingstrack een boeiende trip.

avatar van Mctijn
Stanley Road en Wild Wood zitten in mijn album-top-50. Dit album gaat de top-50 van 2010 niet eens halen vrees ik. Een erg middelmatige album, het lijkt een snel tussendoortje.

nijme255@adsl
Wake Up The Nation? Sorry, kan mijn gedachten er niet bijhouden, inderdaad wat snel in elkaar gekunsteld allemaal. Jammer....

Father McKenzie
Nog niets gehoord, voorlopig, maar MOJO magazine was er wel wild enthousiast over.... 22 Dreams vond ik zéér ok.

avatar van Thuurke
Deze plaat bevalt een stuk beter dan 22 Dreams. Deze rockt ten minste en dat is iets wat je op 22 Dreams miste. Weller zoals we Weller willen horen.

Father McKenzie
Hé, 22 Dreams was behoorlijk... psychedelisch voor Weller's doen, ook een keertje welkom als afwisseling hoor!

avatar van Thuurke
Je hebt gelijk, ik heb mijn vorige reactie gegeven a.h.v. een eerste luisterbeurt. Ik heb hem nu een aantal keer gehoord maar het is een samengeraapt zooitje dat nergens sterk overkomt. Dit is verreweg de slechtste Paul Weller plaat. Helaas Pindakaas.

Father McKenzie
Thuurke, bedoel je nu deze of 22 Dreams die je een samengeraapt zooitje vindt??

Ik kocht deze nieuwe vandaag, morgen neem ik copietje mee in de truck, en zal me er dan later wel over uitspreken...

avatar van Thuurke
Deze plaat. Wake Up The Nation en No Tears To Cry zijn wel lekker maar de rest is veel minder.

avatar van Hendrix4live
Ik vind Paul nooit echt zo geweldig maar dit album luistert lekker weg.

avatar van barrett
Hij is er eindelijk ik ga hem zo een gaan zoeken...

avatar van Droombolus
Heel andere koek dan 22 Dreams ............. ik ga er gewoon even lekker de tijd voor nemen om aan deze "andere" Weller te wennen ...

Heb wat berichten over de inmiddels gecorrigeerde tracklisting verwijderd.

Luister dit album nu en het klinkt erg goed. Weller zit duidelijk in een creatieve hausse.

avatar van jeroen1904
Inderdaad, dit album verschilt toch wel tov 22 dreams (wat ik een zeer goede plaat vond). Kortere nummers, minder een geheel dan 22 dreams , maar Mr. Weller levert hier toch weeral een meer dan behoorlijk werkje af. Voorlopig 3,5 , maar kan nog stijgen denk ik. En ik hoop dat het gemiddelde van deze Wake up the nation ook gaat stijgen, want is op dit moment nog vrij laag. Dit album is weer gewoon een zeer degelijk Weller album, geef het zeker een kans.

avatar van barrett
Deze plaat is eigenlijk de grote terugkeer naar de sound van the Jam. Jammer dat deze periode mij heel wat minder interesseerde in het oeuvre van Weller.

Nuja ik merk wel dat het na enkele luisterbeurten toch weer gaat wennen voorlopig hou ik het toch nog op een 2.5.

Father McKenzie
Een echte meevaller vind ik de cd tot nu toe NIET.... de plaat weet me niet echt te pakken... te veel gerotzooi EN te weinig echt pakkende songs, het lijkt of Weller de juiste weg zoekt maar hem hier nergens schijnt te vinden; Hij doet maar wat, hij rommelt er gewoon wat op los, het lijkt wel een oefensessie bij momenten...

Neen, dan veel liever 22 Dreams, die ik erg sterk vond... en voor mij erg belangrijk; er zit structuur in, hetgeen ik hier langs geen kanten terugvind. Paar lichtpuntjes maar over het algemeen toch een tegenvaller, en eigenlijk was die fletse nietszeggende hoes al een goede indicator.....

PS. Eigenlijk echt voor het eerst dat Weller mij teleurstelt.

Aim High is echt een geweldig nummer zeg. Heerlijke 60s soulvibe, mooie strijkarrangementen en James Blond-blazers op de koop toe.

Father McKenzie schreef:
Eigenlijk echt voor het eerst dat Weller mij teleurstelt.

Goeie recensie Father, ik heb het toch ook gezegd.

avatar van barrett
Echt top zal hij zeker niet worden maar ik begin er wel aan te wennen.

Tweede helft van de plaat is toch wel erg sterk... Van mij mag Weller er nog wel zo eentje maken.

Father McKenzie
Humo is hier zéér lyrisch over (****) en ik kan ze voor een keertje totaal niet volgen, het lijkt of we naar een andere plaat hebben zitten luisteren. Blijf het een onverteerbaar rommeltje probeersels en kladjes vinden, of ik snap het plaatje niet, dàt zal het wel wezen; De spuuglelijke hoes zal mij ook al niet helpen dit veel soeps te vinden. maar wie weet.... later in de herkansing, want veel zin om deze opnieuw te beluisteren heb ik niet echt.

avatar van barrett
Humo heeft het ook al vaker verkeerd gehad over platen hoor

avatar van Thuurke
Het probleem met deze plaat start vanaf nummer 4, Fast Car / Slow Traffic, daarna Andromeda, In Amsterdam en She Speaks, 4 nummers die de hele flow uit deze plaat halen en daarna is het niet interessant meer.

Bij Aim High en Trees komt de oude vertrouwde Weller kwaliteit nog even boven. Bij Grasp & Still Connect wordt het weer minder. Whatever Next is echt het absolute dieptepunt. Dit is echt zoals de titel zegt whatever next, ach......doe maar een instrumentale versie van No Tears To Cry en daarna wordt het echt helemaal niks meer met deze plaat.

avatar van blur8
Geinspireerde rockplaat van Weller, met de bekende soul en spychedelische accenten en een overvloed aan korte songs van ieder ruim 2 miniuten.. Ik mis echter een pakkende melodie waardoor de plaat mij niet echt kan boeien. Hij is goed beluisterbaar, maar maakt nergens iets los. positieve uitschieter: no tears to cry.

avatar van jokerman
WUTN komt bij de eerste paar luisterbeurten inderdaad over als een samengeraapt zootje maar na Wellers optreden in de Effenaar e´hoven afgelopen zaterdag viel het kwartje. In bijna elke track hoor je wel wat interresants of gewoon een mooie melodie. Like pieces of a dream...

Favorieten tracks, Aim high, Fast car slow traffic, Two fat ladies!!!