Genesis - Foxtrot (1972)

Label: Charisma

1. Watcher of the Skies (7:19)
  2. Time Table (4:40)
  3. Get 'em Out by Friday (8:35)
  4. Can-Utility and the Coastliners (5:43)
  5. Horizons (1:38)
  6. Supper's Ready (22:58)
avatar van sq
sq
... aan de kust staan ook de 'six saintly shrouded men', met een seventh ernaast met een 'cross held high in hand'

HiLL schreef:
Hahaa sorry Casar! Misschien dat we de 'echte' Genesis freaks maar een uit moeten nodigen.

Ja, vraag mij om een Rush albumhoes te interpreteren en ik schud wellicht nog wel wat meer blabla uit de mouw

sq schreef:

Aan de binnenkant van de hoes, zie je trouwens ook de zusters van de hoes van Nursery Cryme op de achtergrond, heeft dit ook een betekenis?

avatar van sq
sq
Nursery Cryme hoes thema herhaald:

Bij mij is dat op de achterkant. Betekenis weet ik niet, en ik was het ook een beetje vergeten. Ik heb de hoes er nu maar weer eens bij gekpakt. Ik weet nu weer wel dat ik het ooit eens zelf 'ontdekt' had, vlak na de aanschaf van het album. Is alweer even geleden (25 juli 1983).

avatar van Music4ever
Vanmiddag besteld op bol. (geen verzendkosten meer ) Ik heb zoveel lof gehoord over Super's Ready dat ik dit album wel MOEST kopen aangezien ik steeds meer een liefhebber begin te worden van Progressive Rock. Bovendien vind ik Selling England By The Pound erg goed, ben dus erg nieuwsgierig geworden over het andere werk van Genesis.

Marcel²
Music4ever schreef:
Vanmiddag besteld op bol. (geen verzendkosten meer )

Is nieuw dan zeker? Verder kan ik je zeggen dat je een erg goed album heb gekocht.

avatar van HiLL
Is voorlopig dacht ik, vanwege de prijs voor beste online winkel ofzo..

Music4ever goed bezig! Man man als jij Supper's Ready hoort, zet je dit album 10 keer in je top!

avatar van Music4ever
Mooi album zeg van Genesis!
Staan hele mooie nummers op met als hoogtepunt Supper's Ready, wat een geweldig muziekstuk zeg! Zeer,zeer fraai. Deze plaat kan groeien, dat weet ik zeker. Ben namelijk nog niet helemaal overtuigd, maar dat was ik met Selling England By The Pound ook niet, dus da's niet zo gek. Horizons vind ik trouwens klasse gespeelt, heel erg mooi. Een kort liedje maar toch heel mooi dus. voorlopig 4 sterren maar hij kan zeker nog groeien.

Music4ever schreef:

Supper's Ready vind ik ook heel fraai . Voor de rest kan dit album mij eigenlijk niet zo boeien Ik besef dat een heleboel Genesis fans het hier niet mee eens zijn, maar toch.....

Prettig weekend, Hans

avatar van HiLL
Nummer 1,2,3 (en natuurlijk Supper's Ready) behoren allen tot mijn favoriete Genesis nummers. Music4ever enjoy!

HiLL schreef:

Ja Music4ever, veel plezier met Foxtrot.

Groeten, Hans

Dank jullie wel.
Maar HiLL, wat vind jij van Horizons?
Ik persoonlijk vind dat echt een prachtig gitaarstuk.

avatar van Music4ever
Vanmiddag 2 keer gedraaid en hij is ontzettend gegroeid!
Prachtig die tempo wisselingen en die vage/aparte geluidjes in (vooral) de nrs. 1,3,4 en 6. Maar ook nr.2 (prachtige piano en gitaar) en nr. 5 (compositorisch hoogtepunt in de geschiedenis van de korte gitaarnummers ) vind ik geweldig! Stem verhoogt van 4 naar 4,5 ster. Zit erg dicht tegen de 5 aan trouwens.

avatar van Flipper
Supper's ready is het 'Magnus Opus' van Genesis. Inderdaad een steengoed stuk muziek. Maar er staan ook andere nummers op en die worden naar mijn mening wat onderschat.
Watcher of the skies, met een ongeevenaard mellotron intro en mijn favoriete nummer naast Supper's ready is Can-utility and the Coastliners.

Vind je Horizons goed, luister dan ook naar het intro van 'Blood on the rooftops' van Wind and Wuthering of luister naar een van de vele Hackett solo albums. Daar is heel veel subliem gitaarwerk op te vinden.

avatar van Jester
Nog maar eens beluisterd, en de score met een halve ster verhoogd, naar 4. Een album zonder echt mindere nummers, maar wel met een klassieker uit het repertoire van Genesis: Supper's ready, uiteraard. Probleem is eigenlijk alleen dat ik de live versie (Seconds Out) beter ken, en dat die versie mijn referentiekader is (en hem stiekum een ietsiepietsie beter vind).
Overigens heeft Steve Hackett op het album Genesis Revisited een megavette versie van Watcher in the Skies opgenomen: ook erg de moeite waard.

avatar van Flipper
Jester schreef:

Zie ook mijn commentaar bij dat album. Indrukwekkende versie, alleen ben ik niet verzot op de (te) strakke drums van Chester Thompson.

avatar van avdj
Nadat ik gisteren Selling England by the Poung gedraaid heb en niet echt super onder de indruk was heb ik dit album opgezet. Het geluid is grotendeels hetzelfde, de stijl zang ook. Muzikaal is het superieur en het zit goed in elkaar maar ik ben bang dat dit niet echt mijn band is. Voorlopig kom ik niet verder dan 3+*

avdj schreef:

Komt dat omdat Peter Gabriel op dit album de zangpartijen verzorgt? Genesis met Phil Collins achter de microfoon spreekt mij ook meer aan!

Met vriendelijke groet,

avatar van IMPULS
Zie bericht Jester: ook ik vind de Seconds Out-versie van Supper's Ready beter. Levendiger in ieder geval. Deze studio-opname is dan toch wat vlak. Nie-erg hoor, Foxtrot is een evenwichtig album.

avatar van musicfriek
Zo, deze samen met Selling besteld net op bol.com. Zal eens tijd worden, ben echt ontzettend benieuwd. Ken al aantal nummers, kan niet wachten tot ze uit mijn boxen knallen! (en vooral Firth of Fifth )

avatar van Waldo Jeffers
Superalbum, voor mij Genesis allerbeste, alles is perfect aan dit album. 5

avatar van musicfriek
En ook deze vind ik prachtig! Alleen de lengte van Supper's Ready moet ik nog wat aan wennen. Ik kan weleens een groot bewonderaar van deze band gaan worden.. Zeker van plan om achter de andere albums te gaan. Trick of the Tail en Wind and Wuthering worden de volgende, denk ik.

Marcel²
musicfriek schreef:
Trick of the Tail en Wind and Wuthering worden de volgende, denk ik.

mijn 1e kennismaking met de wat oudere genesis

erg goed

kocht plaat, draaide kant b, en dacht, sjee, die lijkt wel erg veel op kant a

nog maar eens draaien, lijkt? sjee, kant a is 2 keer geperst, foutje dus

kocht iets later de lp met naar ik dacht, de goede kant b
plaat zag er goed uit en heb dus niet geluisterd voordat ik um kocht

bleek ook die plaat 2 x kant a

en ik dacht,hoe groot is statistisch gezien de kans dat je 2 maal een plaat koop die alletwee fout geperst zijn

de 3e aankoop bleek de juiste

zon beetje met de platen van genesis uit die tijd, kant a ijzersterk, kant b beduidend minder

bij deze, maar ook bij selling england, en bij trick

maar evengoed, ijzersterke muziek

Joy schreef:

bij deze, maar ook bij selling england, en bij trick

ik was al bang dat ik de enige was die er zo over dacht

avatar van Hans Brouwer
Genesis zonder Gabriel is beduidend beter. Niet van die ellelange nummers waarbij je in slaap valt

Hans Brouwer schreef:

ik ben ook geen fan van Supper's ready, maar Domino slaat wat dat betreft toch wel alles

Casartelli schreef:

avatar van vaas
Casartelli schreef:
En bedankt... uhm... volgens mij zit de thematiek van alle nummers over de hoes verspreid. Dus eh... we hebben een Coastline... en die man in het rode gewaad met vossenkop (door Peter Gabriel ook live uitgebeeld) is een personage uit Supper's Ready. Watcher of the skies, Horizons, naja, need I say more...

Anyway... ik ben erg slecht in artwork, een echte Genesis liefhebber moet mijn huiswerk nog maar eens overdoen.

En daar is die "echte Genesis liefhebber" dan

Het personage met de vossekop en de rode jurk is geen personage uit Supper's Ready maar puur een figuur geïnspireerd op de titel van het album. Gabriel droeg dit kostuum tijdens shows ook niet tijdens Supper's Ready maar tijdens The Musical Box, in elk geval gedurende de Foxtrot tour. Tijdens latere tours verruilde hij voor dit nummer het vossenkostuum voor het bekende masker van "The Old Man". Gabriel droeg tijdens Supper's Ready dus diverse kostuums en gadgets (onder meer flower head, crown of thorns, de "kubus" van Magog) maar niet het vossenkostuum.

Joy schreef:
kocht plaat, draaide kant b, en dacht, sjee, die lijkt wel erg veel op kant a

nog maar eens draaien, lijkt? sjee, kant a is 2 keer geperst, foutje dus

kocht iets later de lp met naar ik dacht, de goede kant b
plaat zag er goed uit en heb dus niet geluisterd voordat ik um kocht

bleek ook die plaat 2 x kant a

Er bestaat inderdaad een grote oplage van dit album met twee keer kant 1. Ik heb wel meerdere verhalen van mensen gehoord die deze mispersing in handen hadden gekregen.

Verder wilde ik nog even kwijt dat Foxtrot één van mijn favoriete Genesis albums is en dat ik vind dat het briljante Get ‘em out by Friday en het wonderschone Horizons (Hackett's interpretatie van Bach) hier veel te weinig aandacht krijgen.

Joy
kant 1 van begin tot eind super!

ueh die foute persing, dat is toch veel waard of niet?

jk :0