Mercyful Fate - In the Shadows (1993)

Denemarken
Label: Metal Blade

1. Egypt (4:53)
  2. The Bell Witch (4:34)
  3. The Old Oak (8:55)
  4. Shadows (4:43)
  5. A Gruesome Time (4:32)
  6. Thirteen Invitations (5:17)
  7. Room of Golden Air (3:07)
  8. Legend of the Headless Rider (7:43)
  9. Is That You, Melissa (4:41)
  10. Return of the Vampire (5:08)

met Lars Ulrich

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Het was al een heel tijdje geleden dat deze "In the Shadows" ter degustatie op mijn bord lag ... en het heeft weeral gesmaakt. Ter bevestiging van de vorige luisterbeurt: sterke nummers en een sterke productie. Deze keer werden de smaakpapillen bijzonder gecharmeerd door het aanwezige en eigenlijk voor Mercyful Fate typische gitaarwerk. Meer dan een waardige opvolger voor Melissa en Don't Break the Oath. Mijn favorieten? Te veel om op te noemen. Een waardig derde album na een lange pauze van een legendarische en onovertroffen groep. Zelfs Return of the Vampire begint te wennen, ondanks de aanwezigheid van slordigen aap Lars Ulrich. Zeker een halfje erbij, want dit album verdient dit. Ook leuk dat je via het boekje kan volgen wie welke solo's speelt.
In totaal vijf berichten, waarvan drie van mij, bij een top-metalalbum: wie volgt? Dit niet kennen is een gat in uw metal-cultuur!

avatar van james_cameron
Acceptabel comeback-album van deze denen, maar niet zo goed als de twee eerste platen. Opener Egypt is een feest der herkenning en belooft veel goeds. De songs die volgen zijn echter slechts sporadisch indrukwekkend. Het is allemaal niet slecht en er zijn veel geïnspireerde momenten, maar veel songs hangen een beetje als los zand aan elkaar. Het materiaal had in ieder geval wel wat strakker (en korter) ingespeeld mogen worden.