Voor mij is dit niet alleen het album waarop de monsterhit Iris staat. Hoewel Iris uiteraard de reden is waarom ik dit album ben gaan luisteren (of meer waarom ik dit album blijvend heb geleend van mijn grote broer). Hoewel Iris inderdaad is grijsgedraaid, gaat het niet vervelen. Maar daarnaast bevat dit album nog veel meer mooi materiaal.
Wat vooral opvalt is dat The Goo Goo Dolls niet één stijl hanteren. Persoonlijk vind ik dat het bij dit album niet helemaal geslaagd is. Vooral omdat een aantal snelle nummers nogal zwak zijn. Dit geldt vooral voor de nummers die gezongen worden door bassist Robby Takac. De stem van Robby verbleekt bij de stem van zanger Johnny Rzeznik, en daarnaast zijn de nummers die gezongen worden door Robby zeer oppervlakkig.
Een speciaal gevoel zal ik altijd houden voor Black Balloon, het mooiste nummer van dit album. Naast de Load Out/Stay van Jackson Browne, is het namelijk het enige nummer die ik op een bepaald moment heb uitgeroepen tot mijn favoriete nummer. Het is een prachtig opgebouwd nummer, dat een stuk complexer is dan de titel in eerste instantie aangeeft.
Van de snelle nummers is zonder twijfel All Eyes on Me mijn favoriet. Ook Bullet Proof en Dizzy bewijzen dat The Goo Goo Dolls best in staat zijn om te “rocken”. Daarnaast vormen ook Slide, Acoustic #3 en Hate This Place hoogtepunten van dit album.
In feite is het alleen jammer dat het album bevuild is met een aantal zeer zwakke nummers. Hierbij denk ik vooral aan January Friend, Full Forever en Extra Pale. Het is extra jammer dat deze nummers zich bevinden tussen de verschillende parels die dit album rijk is. Toch zorgen All Eyes on Me, Iris en vooral Black Balloon dat ik dit album nooit zal vergeten.