Bryan Adams - Live! Live! Live! (1988)

Canada
Label: A&M

1. She's Only Happy When She's Dancing (3:29)
  2. It's Only Love (3:59)
  3. Cuts Like a Knife (5:18)
  4. Kids Wanna Rock (3:02)
  5. Hearts on Fire (4:10)
  6. Take Me Back (5:32)
  7. The Best Was Yet to Come (2:52)
  8. Heaven (4:16)
  9. Heat of the Night (5:16)
  10. Run to You (4:07)
  11. One Night Love Affair (4:33)
  12. Long Gone (4:06)
  13. Summer of 69 (4:47)
  14. Somebody (5:34)
  15. Walking After Midnight (2:18)
  16. I Fought the Law (2:40)
  17. Into the Fire (3:32)
Op 3 juli 1988 speelde Bryan Adams voor 50.000 paraplu’s op Werchter. Live! Live! Live! is de registratie van dit optreden. Recording exactly as it was live that night. Nothing added, nothing taken away lees je in de liner notes. En zo is het.

Met opgestroopte mouwen in de stromende regen. Bryan Adams & band zetten een geweldige live show neer. Vanaf She’s Only Happy When She’s Dancing lijkt de Werchterse wei al te klein. De energie spat er vanaf.

Negen songs van Reckless denderen voorbij (alleen Ain’t Gonna Cry haalde de setlist niet). Let op de reactie van publiek bij Kids Wanna Rock en Summer Of ’69!

De magistrale uitvoering van Run To You is mijn favoriet, maar oude bekenden als Cuts Like A Knife en Heat Of The Night mogen er ook zijn.

Uiteraard ontbreken ook de ballads ook niet. Hearts On Fire, The Best Was Yet To Come en Heaven natuurlijk. Wellicht minder bekende songtitels voor de Bryan Adams-fan van nu, maar goud van oud voor de fans van toen.

Twee covers (Walking After Midnight van Patsy Cline en I Fought The Law van o.a. The Crickets en The Clash) zijn de slotakkoorden van wat een zinderend feest geweest moet zijn.

Live! Live! Live! is een aanrader voor iedereen die van eerlijke rock houdt. Puurder dan dit kun je het niet brengen.

Mijn CD versie is een Japanse importpersing en daarom uitgebreid met een mooie live versie van Into The Fire (opgenomen in Tokyo) en alle songteksten in Japans! Karaoke!

avatar van Ronald5150
"Live! Live! Live!" is een hele fraaie liveregistratie van Bryan Adams. Dit betreft een registratie van het concert dat Bryan Adams gaf op Rock Werchter in 1988. Adams en zijn band spelen energiek en vol passie. De stem van Bryan Adams is live nog rauwer dan op de plaat en het best perfect bij deze classic rock show. De muziek is uiteraard mainstream en uiterst toegankelijk, maar het publiek eet uit zijn hand en de sfeer is bijzonder goed, ondanks dat het volgens mij slecht weer was tijdens de opnamen. De setlist is een typische festival setlist met vooral veel hits. Slechts drie nummers zijn afkomstig van het meest recente album van dat moment "Into the Fire". Persoonlijk vind ik dat jammer, aangezien dit mijn favoriete Bryan Adams album is. Maar dit mag de pret niet drukken. Adams en zijn band zijn in topvorm, waarbij ik met name ook gitarist Keith Scott vind schitteren. Bij het grote publiek wellicht niet de allerbekendste gitarist, maar Scott is al sinds jaar en dag de rechterhand van Adams hij speelt fantastisch lead gitaar. Vooral op "Kids Wanna Rock" gaat de band helemaal los, maar er zijn ook mooie rustmomenten zoals het altijd prachtige "Heaven" en "The Best Was Yet to Come". Andere hoogtepunten vind ik "Take Me Back" en "Long Gone" en de nummers van het album "Into the Fire". "Live! Live! Live!" is een Bryan Adams zoals je die graag wilt horen: pretentieloos, recht-toe-recht-aan, en gewoon lekker rocken.

avatar van SirPsychoSexy
Heerlijk album dat absoluut een hogere score verdient, en ik ben doorgaans allerminst een Bryan Adams-fan. Dit is oerdegelijke stadionrock die met veel overgave wordt gebracht. Adams zingt en schreeuwt zijn strot uit alsof zijn leven er vanaf hangt, het songmateriaal is over heel de linie beklijvend en strak gespeeld, en de geluidskwaliteit is uitstekend.

Naar ik het begrijp is dit net op het artistieke hoogtepunt van 's mans carrière opgenomen, waardoor deze plaat als een soort live "best of" kan worden beschouwd. Dat het een concert van op eigen bodem is, is nog eens een leuk pluspuntje. Ondanks de gietende regen geniet het publiek er duidelijk met volle teugen van, getuige het spontane gezang dat losbreekt op het einde van Somebody. 4 dikverdiende sterren, met kansje op verhoging.

avatar van Bruce Almighty
Deze plaat werd me al eerder aanbevolen op basis van mijn waardering voor Reckless: dat album is nog steeds voor mij, qua muzikale ontdekkingen, een van de hoogtepunten van dit jaar tot nu toe. Ook opvolger Into the Fire vond ik een geweldig album, dus ik ben nog lang niet uitgeluisterd op Bryan Adams. Zelfs als al het andere zou tegenvallen, heeft hij naar mijn mening in ieder geval twee fantastische studioalbums gemaakt.

Daar mag dit livealbum zich moeiteloos bij aansluiten. Aangezien ik pas twee albums van Bryan volledig beluisterd heb, en hier bovendien twee covers op staan, kende ik nog niet alle nummers. Dat bleek echter geen probleem, want dit luister heerlijk lekker weg. De belangrijkste hits van Reckless en Into the Fire komen aan bod en ze worden stuk voor stuk met veel overtuiging en enthousiasme gebracht. Ik heb nog geen beelden van het optreden gezien, maar vorm wel degelijk een beeld tijdens het luisteren. Het helpt dat de waardering van het publiek zo nu en dan goed te horen is.

Bryan lijkt alles te geven dat hij in zich heeft en zijn band lijkt precies hetzelfde te doen. Alle instrumenten vallen meermaals in positieve zin op. Het trio Heaven, Heat of the Night en Run to You is niets minder dan fenomenaal: het zijn uitvoeringen die zich gemakkelijk mogen meten met de studioversie, zo niet beter zijn. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken volgt na deze drie tracks: One Night Love Affair. Dit is - al blijft het moeilijk kiezen - vermoedelijk mijn favoriete nummer op Reckless, maar ik moet hier toch echt de voorkeur geven aan de studioversie. Een aantal essentiële uithalen in dat nummer (met name de 'trying to make like we don't caaaare' na de gitaarsolo) worden hier helaas achterwege gelaten of vervormd. Het publiek zal er niet rouwig om geweest zijn, en ikzelf waarschijnlijk ook niet als ik erbij was geweest, maar het viel me wel op. Overigens 'herpakt' de plaat zich daarna weer onmiddellijk met een goede uitvoering van Summer of '69 en met Somebody wordt weer een nieuw hoogtepunt bereikt. De twee covers en een akoestische versie van Into the Fire sluiten het album gedenkwaardig af.

Al met al is dit gewoon een bijzonder fijne concertregistratie. Alles zit lekker in de mix, waardoor het songmateriaal uitstekend tot zijn recht komt. In het boekje valt te lezen dat dit een van de favoriete optredens van de band was tijdens die tour en dat ze niet met de opnames geknoeid hebben. Beide aspecten zijn terug te horen op de plaat en de band verdient dan ook alle lof voor dit optreden!

Ik wil graag vielip hartelijk danken voor het tippen. Blij dat ik dit beluisterd heb en kan blijven beluisteren