menu

Supertramp - Live '88 (1988)

mijn stem
2,57 (14)
14 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: A&M

  1. You Started Laughing (1:50)
  2. It's Alright (5:35)
  3. Not the Moment (4:44)
  4. Bloody Well Right (6:25)
  5. Breakfast in America (2:56)
  6. From Now On (8:02)
  7. Free as a Bird (4:45)
  8. Oh! Darling (3:49)
  9. Just Another Nervous Wreck (4:38)
  10. The Logical Song (4:09)
  11. I'm Your Hoochie Coche Man (4:33)
  12. Don't You Lie to Me (2:49)
  13. Crime of the Century (6:43)
totale tijdsduur: 1:00:58
zoeken in:
avatar van bikkel2
3,0
Live album in de periode rond Free As A Bird . Rick Davies die toch al op de experiment tour was , wilde een livealbum registreren op de meest mogelijk ruwe en simpele manier . Gewoon eens kijken wat er overbleef van de van huis uit vrij gelikte sound van de groep .
Er is dus niet of nauwelijks aan gesleutelt en is een vergelijking met Live In Paris absoluut zinloos .
Davies zal een beetje heimwee gehad hebben naar de tijd van vroeger , waar hij in een groep die speelde die de The Joint heette .
Vandaar ook wellicht dat bluesjes als 11 en 12 hier worden gespeeld .
Kwalitatief dus even schrikken . De nummers worden zoals altijd goed gespeeld , maar krijgen gelijk een ruwer randje en een veel minder ruimtelijke sound .
Geen documentje die je veel draait , wel interessant om deze invalshoek van de groep te beluisteren . Getuigt in ieder geval van lef .

avatar van Rainmachine
2,5
Nou nou bikkel2, niet aan gesleuteld en op de meest ruwe manier opgenomen? Als je hoort hoe vreemd het publiek hier in/uit gemixed is dan zijn dat voor mij geen ruwe nummers. Ook de instrumentatie en zang is bewerkt, dit is geen ruwe live band. En degene die achter de knoppen heeft gezeten en de (boem boem) drums en (waar is de?) bas zo hebben opgenomen moeten ze kielhalen. Ik hou het liever bij Live in Paris een van de beste live albums ooit uitgebracht naar mijn mening. Dit is ook een leuke plaat maar niet meer dan dat, ik kan hier niet in de groove komen hoe groot mijn Supertramp liefde ook is. Deze is leuk voor de heb maar ook niet meer dan dat.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:29 uur

geplaatst: vandaag om 15:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.