System of a Down - Steal This Album! (2002)

Label: Sony

1. Chic 'n' Stu (2:23)
  2. Innervision (2:33)
  3. Bubbles (1:56)
  4. Boom! (2:14)
  5. Nüguns (2:30)
  6. A.D.D. (American Dream Denial) (3:17)
  7. Mr. Jack (4:09)
  8. I-E-A-I-A-I-O (3:08)
  9. 36 (0:46)
  10. Pictures (2:06)
  11. Highway Song (3:13)
  12. Fuck the System (2:12)
  13. Ego Brain (3:21)
  14. Thetawaves (2:36)
  15. Roulette (3:21)
  16. Streamline (3:37)
avatar van HammerHead
Dit album lijkt misschien een samenraapsel van wat losse nummers, het is toch zeer de moeite waard. Het klinkt gewoon als een geheel. Ik geef 4,5 sterren, ondanks dat ene zwakke nummer wat er op staat: Boom.

kvind het niet echt een geweldige cd. veel nummers waren bij mij al bekend. maar is wel een leuke cd om naar te luistere*

avatar van Facedown
Opnieuw heel goede cd van SoaD, met als hoogtepunten Chic 'n' stu; I-E-A-I-A-I-O en F*ck the system. De liedjes volgen elkaar goed op en zijn stuk voor stuk heel goed beluisterbaar. Het beste dat deze cd te bieden heeft is, net als hun vorige cd's), de stembanden van de leadzanger Serj. De mannen blijven bij de metal met Armeense invloeden en zo moeten ze het ook houden. Uitstekende cd die het bijna onmogelijke doet: de vorige 2 cd's evenaren.

101
Idd hoeveel nummers SoaD ook maakt ze blijven me boeien.

Mooi album met goede muziek en stevige metal en punk.
Ook de uitgaven is raar en grappig een 3,5*

avatar van HiLL
Wie heeft het album nou wel eens gestolen?

avatar van psychonaatje
HiLL schreef:
Wie heeft het album nou wel eens gestolen?

Ik zag 'm een keer bij een platenzaak liggen (ik meen de Vrije Platenzaak) en daar hadden ze een stickertje op het album geplakt, vóór de titel waarop geschreven stond "DON'T". Vond ik wel grappig.

avatar van aslan
aslan (crew)
psychonaatje schreef:

dus deed je het zéker

(motto: alles wat niet mag moet)

avatar van psychonaatje
aslan schreef:

dus deed je het zéker

(motto: alles wat niet mag moet)

Ik kreeg wel ontzettend die neiging, maar de CD zat er niet in. Bovendien ben ik een (te) braaf jongetje.

psychonaatje schreef:

(te) braaf?

niemand gelooft je, alleszins

Ddk
Dit album van SOAD is zwaar ondergewaardeerd. Ze maken met dit album een goed politiek statement en er staan genoeg goeie nummers op om een SOAD fan aan het luisteren te houden.
Toen ik het album had gekocht vond ik het eerst ook tegenvallen. Dit is gewoon een album dat moet groeien.
A.D.D., Boom, bubbles, fuck the system, streamline zijn allemaal stuk voor stuk eersteklas SOAD nummers...
Mijn tip: Negeer alle negativiteit rond het album en luister er een aantal keren naar...

slaemperayreon
Wees niet bang, Ddk. Dit album is absoluut niet ondergewaardeerd

Ddk schreef:

Mee eens. Heel veel mensen denken gelijk aan Toxicity of de 2 nieuwste cd's van SOAD als je "System of a Down" noemt... Dit toch echt een geweldige plaat

meschien wel mijn lievelings system of a down album.., vooral Mr. Jack..,z'n super mooi nmr

kevin15
slechste cd van soad.
Spijtig want er staan nog goeie nummers op zoals
Mr jack, Boom

bendrino
Wel een goede cd, maar haalt het niveau van toxicity en system of a down niet.
wel beter dan mezmerize en hypnotize

Relax
Ik wil wel ff weten, zeg nou eerlijk, wie heeft dit album nou gestolen uit de winkel ?
Omdat de titel dat zegt.

brecht geers
Relax schreef:
Omdat de titel dat zegt.

jij bent de grappigste thuis zekerst.
das gewoon uit protest tegen illegaal downloaden

bro
een album dat echt boven al het werk van soad uitsteekt!
niet omdat de rest slecht is (behalve hypnotize dan) maar omdat dit album lekker melodieus en hard is!
beter kun je niet hebben!!
vooral het geng vind ik uitersmate goed van serj in dit album

avatar van bennerd
bro schreef:

vooral het geng vind ik uitersmate goed van serj in dit album

Geng?

Relax
brecht geers schreef:

jij bent de grappigste thuis zekerst.

Ik meende het serieus, sommige mensen zijn zo gehypnotiseerd...
En ja ik ben de grappigste thuis als je dat wou weten.

bennerd schreef:

bro schreef: vooral het geng vind ik uitersmate goed van serj in dit album

bennerd schreef: Geng?

hmm , ik zou zelf nie meer weten wat ik bedoelde. ik denk dat ik 'zang' bedoelde.

avatar van EGpower
*Die heerlijke gitaarlijn van Knight Rider in I-E-A-I-A-I-O....

*Die tempowisselingen in Inner Vision

*Dat gekakel in Fuck the System--> lijkt echt net op een kip die protesteert dat ie in een legbatterij terecht is gekomen.

Enige manco is Boom!, ik mag de boodschap, behalve de verpakking.

Desalniettemin 5 *. Elk SOAD album past in een bepaalde tijd. Daarom kan ik niet kiezen welk album mijn favoriete is. Een best-of album is onmogelijk.

Samen met Tool en Life of Agony mijn favoriete bands.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ken het album niet, maar heb altijd weer dubbel gelegen als ik dit album in de winkel tegenkwam. Vooral in de begin periode toen dit album groots werd gepresenteerd. Werd je gelijk geconfronteerd met "Steal This Album!", ronduit geniaal bedacht als je het mij vraagt!

bro
aaah, zonet dit album es opgelegt op lekker luid volume en deze cd is gewoon een hemels geschenk!!!!!
kheb hem direct op nummer 2 in mn top 10 gezet (Disclaimer II van seether krijgt hij niet van nummer 1 )

bro schreef:

ok, ik heb toch dit album op n°1 gezet en Disclaimer II van Seether opgeschoven naar n°2.
dit album is gewoon veeeeeel te goed voor 'maar' 2des te staan
zaaaalig album!!!

dimwit
Dit album gaat wel erg snel vervelen, veel sneel dan toxixity.

headup
Een tijdje heb ik deze heel vaak geluisterd, toen een tijd niet aangeraakt maar ben hem laatst weer eens gaan draaien! Geweldige CD, en ik vind deze niet slechter dan toxixity moet ik zeggen

avatar van chansadres
Ik ben één van de mensen die dit album heeft "gestolen".
Hoe zit het in elkaar voor de mensen die het niet weten:
System of a down schrijft ontzettend veel nummers. Daar selecteren ze een heel aantal van en gaan ze opnemen in de studio. Daaruit ontstond Toxicity. "Spijtig" genoeg, heeft iemand bij een luistersessie alle demotracks opgenomen.

In ieder geval Toxicity verscheen en snel daarna verschenen de nummers die niet het album hebben gehaald in demokwaliteit op een door een fan gemaakt album. Die cd werd verkocht voor belachelijke bedragen maar snel verscheen ook de cd op het internet.

SoaD vond de demoversie's van de nummers van zo'n laag kwalitatief niveau dat ze opnieuw de studio indoken om die nummers opnieuw op te nemen. Als extraatje namen ze enkele nieuwe nummers en nooit eerder verschenen nummers op. Zo ontstond het idee voor "Toxicity 2".

Omdat de illegale cd zo in trek was bij de fans, werd de cd omgedoopt tot "Steal this Album!". Als protest tegen de illegale download.

Wat je hier aantreft zijn dus nummers, die niet in de stijl paste van het album Toxicity. Ze geven zelf ook aan dat de nummers geen "2e keuzes" zijn.

Gelukkig passen de nummers lekker bijelkaar! De nummers zijn van hoge kwaliteit en zijn echt even goed als die van Toxicity.

Meest ondergewaardeerde SoaD cd.

4,5 *

avatar van Ploppesteksel
De intro van Fuck the System is behoorlijk netjes.