Mocht ik ooit in een gekkenhuis belanden, en zonder mededogen in de strakste dwangbuis de isolatiecel ingeschopt worden omdat ik anders een gevaar vorm voor mijn mede-maniakken, dan komt het vast doordat ik teveel naar dit soort platen heb geluisterd.:-)
Het heeft eigenlijk veel te lang geduurd dat ik weer eens een plaat gehoord heb die de tomeloze energie van 'Fun House' van de haast onnavolgbare Stooges bezit. Bijna had ik de hoop opgegeven en voilá, toen kwam dit album als een geschenk uit de hemel uit de lucht vallen.
Bluesrock die sist, ratelt en kronkelt als een razende woestijnadder: ik kan er tegen beter weten in geen genoeg van krijgen.
Ik laat me namelijk met plezier bijten door songs zoals
Dang, de absolute klapper van deze plaat waarin een gemeen schreeuwende Jon Spencer, omringd door gruizige gitaren, een manisch drumstel en een stomdronken mondharmonica, het begrip psychopatenmuziek een nieuwe invulling geeft.
Dan heb je
Blues X Man, een song waarmee elke moordenaar met plezier een strooptocht zou inluiden. Een waarlijk krankzinnig nummer waarmee je die irritante Marianne Weber-draaiende buren gegarandeerd de gordijnen mee injaagt.
Ware magie vond ik in
Full Grown en
Flavor in de funky grooves die zo uit de trukendoos van George Clinton hadden kunnen rollen.
En zo galoppeert JSBX vrolijk door een verzameling opgefokte songs heen die even gruizig en vettig klinken als een vleesmolen op woensdag gehaktdag.
Kortom, deze plaat is een volmondig HELL YEAH waardig. 4,5*.