The National - High Violet (2010)

Label: 4AD

1. Terrible Love (4:39)
  2. Sorrow (3:25)
  3. Anyone's Ghost (2:54)
  4. Little Faith (4:36)
  5. Afraid of Everyone (4:19)
  6. Bloodbuzz Ohio (4:35)
  7. Lemonworld (3:23)
  8. Runaway (5:33)
  9. Conversation 16 (4:18)
  10. England (5:40)
  11. Vanderlyle Crybaby Geeks (4:12)
  12. Terrible Love [Alternate Version] * (4:18)
  13. Wake Up Your Saints * (4:14)
  14. You Were a Kindness * (4:25)
  15. Walk Off * (2:40)
  16. Sin-Eaters * (3:39)
  17. Bloodbuzz Ohio [Live at Current] * (3:53)
  18. Anyone's Ghost [Live] * (2:58)
  19. England [Live] * (5:26)
Ik weet dat hij vrijdag in de winkel ligt, en ik weet dat hij te downloaden is, maar jacobz suggereert met zijn post dat hij hem al heeft kunnen kopen..

avatar van coldwarkids
hij bedoelde aangeschaft in mp3 formaat

avatar van hallo!
Mn favoriet is nu Anyone's Ghost, echt schitterend. Ook de live versie op Pitchfork.

avatar van Bart
RensZ schreef:
Pitchfork: TV

Deze versie van Terrible Love gaat dus duidelijk wel door voor one of the best songs ever < 3. Tenminste voor mij dan, kippenvel tot en met.

Vergeet de versie van 'Anyone's Ghost' niet!

Pitchfork: TV

Prachtig!

avatar van RensZ
Ook die is geniaal! Heb er misschien toch wel spijt van dat ik geen ticket heb gekocht voor Paradiso.

avatar van cbokhove
llorando schreef:
Ondertussen beginnen ook hier de recensies binnen te vloeien. Lees deze maar eens: The National :: High Violet - goddeau.com :: magazine over muziek en andere
Wat een recensie!!! Je zou er bijna van beginnen janken. Misschien voel ik het ook zo aan, ik weet het nog niet. Maar ik zal het toch nooit zo kunnen omschrijven

Hmmm...ik deel de conclusie maar ik vind dit juist een hoog Van Dik Hout achtig filosofisch neuzelgehalte hebben.

Deze CD is de goed smakende champagne in een wijnkelder vol met verzuurde slobberwijnen.

Van dat bedenkelijke niveau....

avatar van Gajarigon
Joristus schreef:

Ik heb hem ook al zien liggen.

avatar van Tegid.mzk
Vandaag bij de van Leest gekocht!! Ik hoorde dat ze 'm aan het afspelen waren en toen heb ik dat ene exemplaar maar meteen meegenomen. Ik ben benieuwd. Als ik het niks vind, dan blame ik musicmeter met die schandalig hoge score.

Tegid.mzk schreef:

Ligt hij al bij Van Leest?! Dan ga ik er morgen meteen om. Ook al kost die dan wat meer dan bij cdwow.nl, maar dan moet je er nog 1 week op wachten.

avatar van Tegid.mzk
Er lag maar één exemplaar. Niet echt een grootse aanpak voor zo'n release. Dus misschien was het allemaal nog niet zo officieel. maar ik zou het vooral proberen!

(verwijderd)
Ik was vanmiddag nog heel even bij de platenzaak en in mijn bij zijn belde ze even met de leverancier en ze konden mij ervan verzekeren dat ik morgenmiddag de speciale dubbel LP zou kunnen meenemen

avatar van RensZ
Morgen ochtend meteen even langs, hopelijk ligt er een.

Een weekje aan de andere kant van de wereld met een mp3 speler vol nieuwe releases en het enige wat ik het opgezet is High Violet. Nog steeds niet alle nummers hebben hetzelfde ontroeringsniveau bij mij, maar het begint te komen. En nog belangrijker, het album blijft fris en verrassend. Een van de belangrijkste elementen op dit album zijn toch de teksten van Berninger hoor. Sommige zinnetjes raken je recht in je hart en dopen mij in een bak kippenvel waar je akelig van wordt. Nummers als Sorrow, Afraid of Everyone en vooral Vanderlyle beginnen nu toch ook aan mij te groeien. Het zal niet lang duren voordat ik dit album ga herbecijferen, en dan ook eens een echte recensie ga schrijven.

avatar van Koston
In de Bilbo van Leuven heb ik hem helaas nog niet zien liggen vandaag

Koston schreef:
In de Bilbo van Leuven heb ik hem helaas nog niet zien liggen vandaag

Ik heb hem net in de parijsstraat gekocht. Je krijgt er een poster bij en mag aan een tombola meedoen voor een schilderij van de cover!

avatar van kaj_666
Zo, ook maar besteld.. Zag hem net al wel liggen bij de platenboer, maar wel twee keer zo duur als bij cdwow. Aangezien ik praktisch gezien gewoon geen geld heb nu, maar toch per se de nieuwe van The National moest hebben, toch maar voor de goedkope oplossing gegaan..

Los van dat alles: wat een geweldige plaat weer!! Of hij het niveau van Boxer op de lange termijn benadert is natuurlijk afwachten, maar de eerste luisterbeurten beloofden heel, heel erg veel!

Marko
Bloodbuzz Ohio is nu echt mijn favoriet geworden. Eerst vond ik het maar een gemakkelijke doch aardige single, maar die teksten, die ambiance, die suspense... 't Is om over naar huis te schrijven.

High Violet is een plaat die onder je huid kruipt om een vogelnestje in je hart te bouwen.

(Nu rest nog enkel de vraag: Wat is een 'bloodbuzz'?)

avatar van Henjo
Heb deze plaat nog niet geluisterd maar de wel het optreden bij Pitchfork.TV, fantastisch!! dit beloofd nog beter te worden dan Boxer!

avatar van RensZ
Ik heb hem ook bij de Van Leest weten te krijgen, wel voor 7 euro duurder dan cdwow, maar dan had ik nog minimaal een week moeten wachten waar ik geen zin in had.

avatar van hallo!
Ik geef het album nu maar de volle vijf sterren. Kmoet hem dringend ook gaan halen in de winkel. Hij blijft echt groeien bij mij. Elk nummer weet mij nu te raken. De twee elementen die er voor mij bovenuit steken op dit album zijn de drums en de stem van Berninger.

JanBetonde2e
Heb het album besteld, maar kan me niet meer inhouden dus ik download hem nu gewoon maar alvast

Vandaag gekocht, mooi hoesje, mis wel een boekje met lyrics. Ik moet ook eigenlijk niet zo klagen want de muziek is waarschijnlijk van dusdanig hoog niveau (..ook gezien de cijfers hier) dat alle kleine details er helemaal niet toe doen.. Ga hem nu aanzetten!

avatar van RensZ
Ik miste in het begin ook het boekje met lyrics en jammer van die paarse sticker 'The National High Violet', maar whatever, dit album is gewoon geniaal en ik denk dat er nog wel een verhoging in zit naar 5 sterren.

avatar van Tegid.mzk
Wordt echt steeds beter. Vooral de laatste paar nummers maken indruk.

avatar van Sandow
Alle nummers bevallen me ondertussen heel erg (vooral Little Faith), enkel Anyone's Ghost vond ik een beetje tegenvallen, tot ik dit vanmorgen deze filmpjes zag en ik Anyone's Ghost nu ook al een stuk beter vind. Hiervoor wil ik nog wel eens naar de winkel gaan.

YouTube - The National - Anyone's Ghost (on WNYC's Soundcheck Live) | Part 1 of 3

YouTube - The National - Afraid of Everyone (on WNYC's Soundcheck Live) | Part 2 of 3

YouTube - The National - Terrible Love (on WNYC's Soundcheck Live) | Part 3 of 3

avatar van sjostie
Plaat vandaag aangeschaft op violet vinyl, heel stoer, prachtige hoes, mooie uitgave. Nummers voeren je mee, ik vind bloodbuzz op dit moment het mooiste nummer, maar moet de plaat eerst vaker horen om echt iets zinnigs te zeggen.
Genieten dus maar!!

avatar van snarf349
Klote weer buiten, strontverkouden, nergens zin in, behalve dan in deze plaat. Ik maak een duik in deze schijf vol met weemoed om nooit meer boven te komen. Saluutjes.

Milestones
Van die melancholieke stem van Matt Berninger krijg ik echt tranen in mijn ogen .
Wat een zeldzaam prachtig album is dit.
Eindigt heel hoog in alle jaarlijsten, maar dat is een makkelijke voorspelling. No Risk Disc !!!

avatar van De Daniël
Mooi gesproken snarf

Aan mij begint de plaat langzaam steeds meer haar schoonheid bloot te leggen.

avatar van Henjo
Dat Little Faith volgens deze site het minst goede nummer is zegt genoeg over deze plaat! want wat een pareltje is ook dat nummer.

Ik vind echter alleen het album niet zo geweldig geproduced, de opnames in het kasteel voor Pitchfork vind ik veel beter, dat is wel jammer.