Over dit album: ik heb de LP uit nieuwsgierigheid bij verschijnen ooit eens beluisterd in de platenzaak, maar besloot toen om hem niet aan te schaffen. Het klonk - vanzelfsprekend - als een middelmatige Focus-plaat met een jaren tachtig productiesausje en dat sprak me toen niet echt aan, gewend als ik was aan de topplaten van Focus uit de jaren zeventig.
Terwijl ik dit tik, luister ik naar een paar tracks van dit album die op YouTube staan en dan valt het me toch wel weer mee. Zeker nu hij (weer) op CD verschenen is voor een zacht prijsje, bestaat de kans dat ik alsnog toehap. Want ik ben het met
Wandelaar eens dat hier zeker smaakvol gemusiceerd wordt, terwijl de nummers op zich ook niet slecht klinken, hoogstens hier en daar wat te lang.
Maar die blikken productie, met drums uit een doosje, ja, daar word ik nog steeds niet vrolijk van. Hoe komen ze erbij? Nou ja, het was natuurlijk de tijdgeest. Drums klonken nou eenmaal zo, midden jaren tachtig, ook op veel rockplaten.
Toch vind ik het ook anno 2019 nog steeds een smet op deze uitvoeringen. Ook ik schort mijn oordeel nog even op totdat ik een wat completer beeld heb gekregen.