Sia - We Are Born (2010)

Australiƫ
Pop / Electronic
Label: Go! Beat

1. The Fight (3:38)
  2. Clap Your Hands (3:58)
  3. Stop Trying (2:40)
  4. You've Changed (3:11)
  5. Be Good to Me (3:57)
  6. Bring Night (2:57)
  7. Hurting Me Now (3:27)
  8. Never Gonna Leave Me (3:34)
  9. Cloud (3:43)
  10. I'm in Here (3:41)
  11. The Co-Dependent (2:55)
  12. Big Girl, Little Girl (3:18)
  13. Oh Father (4:28)
  14. I'm in Here [Piano Vocal Version] * (3:46)
beatcluster
Heerlijk album van Sia, en een mooi stemgeluid (en accent). Ik vind dit album beter dan de vorige albums van Sia (hoewel ik een paar nummers van die andere albums wel leuk vind). Alle nummers op het album zijn fantastisch; alleen vind ik Never Gonna Leave Me en Hurting Me Now na een tijdje toch wel iets minder, maar alsnog fantastisch. Ik hoop dat Sia nog meer van deze albums gaat maken!

avatar van Pinsnider
Wat kan er in een dik jaar veel veranderen. Misschien ligt het aan het weer. Laatst deze plaat voor een spotprijsje op de kop getikt (aanrader voor de vinyl-fanaten; hij klinkt echt schitterend op plastic!) en met een wijntje in de zon doet hij het ineens fantastisch! Ik slik mijn kritiek van hierboven volledig in. Heerlijk!! Ik wil ook niet zo'n figuur worden zoals de mensen die deze plaat een 1,5 of 2 geven en alleen maar naar The Nationale en Radiohead luisteren brrrr....
Zo, en nu de kleine Pinsniedertjes bij opa en oma zijn en mevrouw Pinsnider aan het werk is gaat het volume op tien en ga ik op de tafel staan... WOEHOEEEE!!!

Geweldige cd. Met heerlijke beats

avatar van MIAB
Kan aan mij liggen, maar ik vind op dit album haar stem minder aangenaam dan op beide opvolgers. Ook de liedjes zijn niet heel erg veelzijdig. Niettemin is Sia gewoon een fantastische singer-songwriter waar je alleen maar respect voor kan hebben. Alleen dit album valt mij wat tegen. Oh Father is overigens wel een erg fijn nummer.

avatar van MIAB
Na 7 jaar, denk ik er toch iets anders over. Dit album bevatte hele fijne nummers met Clap Your Hands, You've Changed, Be Good to Me, Bring Night etc. Zit goed in elkaar. 4*

The Fight (3:38) --- 3,5
The Co-Dependent (2:55) --- 3,5
Big Girl, Little Girl (3:18) --- 3,5
Oh Father (4:28) --- 3,5

avatar van Style.Girl
Ook dit album is heel erg goed. Slim geproduceerd en bijna elk nummer is leuk, behalve 1. En dat is heel gek, maar ik vond het toen ook al afgrijselijk en dat is Clap Your Hands.... Ik weet nog dat je dat nummer overal hoorde. De tekst vind ik heel suf, maar ook de beat en melodie.

De rest is steengoed. Heerlijke nummers, misschien wel haar beste album? The Fight, Stop Trying, Be Good to Me, Bring Night en Cloud zijn de leukste.

Oh Father is prima, maar zit geen eigenheid of verandering in. Het origineel van Madonna raakt mij veel meer.