Sia - We Are Born (2010)

Australiƫ
Pop / Electronic
Label: Go! Beat

1. The Fight (3:38)
  2. Clap Your Hands (3:58)
  3. Stop Trying (2:40)
  4. You've Changed (3:11)
  5. Be Good to Me (3:57)
  6. Bring Night (2:57)
  7. Hurting Me Now (3:27)
  8. Never Gonna Leave Me (3:34)
  9. Cloud (3:43)
  10. I'm in Here (3:41)
  11. The Co-Dependent (2:55)
  12. Big Girl, Little Girl (3:18)
  13. Oh Father (4:28)
  14. I'm in Here [Piano Vocal Version] * (3:46)
avatar van bRuud83
You've Changed heeft ze al laten lekken via Twitter en klinkt fantastisch.Een versie van dit nummer had ze al eerder in 2009 gemaakt samen met de Dj, Lauren Flax. Op haar website heeft ze naast You've Changed nog een vijftal platen uitgelekt. Het klinkt allemaal lekker up-tempo en een stuk vrolijker dan haar voorgaande albums. Ik kijk enorm uit naar dit album.

avatar van musicfriek
Oeh, een nieuwe Sia, die ga ik in de gaten houden

Zes nummers zijn al te beluisteren: lekkere, vrolijke popsongs waarmee je gelijk de zomer in kunt gaan.

Kijk hier naar uit.

avatar van MusicFreak
Clap Your Hands inmiddels al veel gedraaid. Krijg er een lekker zomers gevoel bij. Benieuwd naar de rest!

tuktak
clap your hands is echt een verademing op de radio, vooral dat funky basslijntje doet het hem. ik ben erg benieuwd naar het hele album.

Al eerder wist ik te melden dat ik Sia zo'n schatje vind. Raar om dat mee te nemen in je beoordeling van een artiest natuurlijk, maar ik kan het niet helpen dat het wel degelijk meehelpt

Dat We Are Born een vrolijk getint album zou worden konden we al horen aan de 6 tracks die al vrijgegeven waren. Hoe dit een album lang zou gaan uitpakken viel natuurlijk wel te bezien omdat ik nogal gecharmeerd ben van tearjerkers als Breathe Me (bekend door de grandioze afsluiting van de serie Six Feet Under).
Toch bleek dat ik die 6 nummers eigenlijk zeer vaak gedraaid heb de laatste weken en dat ik er naar uitkeek om de rest van het album te kunnen beluisteren.

En dat bevalt me dus prima: precies volgens verwachting! Heerlijk vrolijke popsongs met dat karakteristieke stemgeluid van Sia.
Dit tovert een brede glimlach op mijn gezicht, doet de zon spontaan schijnen ook al is het nog zo grauw buiten, en doet me op een huppelend drafje richting stereo begeven om daar de volumeknop wat omhoog te gooien.
We Are Born? Het is een haast herboren Sia. Niet dat het nodig was, want ik was zeker nog niet uitgekeken op haar maar deze nieuwe koers vind ik net zo smakelijk als haar voorgangers en hiermee toont ze aan een veelzijdig artieste te zijn.

Inclusief de zeer verdienstelijke coverversie van Madonna's Oh Father, het swingende Clap Your Hands en het heerlijke nummer Cloud!

Ik hoor net nieuwe nummers hier in een reisbureau in Australie. Maar natuurlijk! Een nieuwe cd. Echt weer heerlijk allemaal. I love Sia.

En ja ze is zeker schattig.

avatar van Nickstbo
Sia krijgt van mij veel respect.
Een van de betere artiesten op dit moment!
'Oh Father' is een heerlijke cover

avatar van MusicFreak
Stuk voor stuk heerlijke nummers om naar te luisteren. ben echt helemaal gek van Sia!!

avatar van AstroStart
Een beetje te poppy, maar wel aardig leuke nummers.

avatar van miintzish?
Vanochtend om half 6 opgestaan, half 8 op stageplek geariveerd, helemaal niet blij. Dit album zag ik vervolgens staan op de luisterpaal en ik dacht, eens even iets anders dan mijn gebruikelijke muziek opzetten, word ik misschien wat sneller wakker. Ik ben Stop Trying al sinds kwart over 8 aan het loopen, wat een geweldig vrolijke track is dat. Boem weg rothumeur.

Normaal gesproken luister ik alleen nederhop en dubstep achtige zooi, maar deze plaat is gewoon zo ongelovelijk vrolijk en zomers dat ik deze misschien maar eens ga halen

Rizz
Nu ben ik wel heel benieuwd naar dit album na alle positieve reacties.. Zo maar de stad in.

Ace
Ik heb echt geen idee of ik de rest van haar muziek ook eens zou moeten checken, maar Clap Your Hands is voor mij het zomernummer van 2010. Wat een geweldig leuk liedje is dat, om vrolijk van te worden!

avatar van musicfriek
Zeker een lekker nummer! En net de video bekeken, erg apart, maar heel mooi

Rizz
Ah heb hem gekocht. Lekker zomers dit. Vind ieder nummer wel lekker eigenlijk

avatar van lowieke
Voor mijn part mogen ze dit zo snel mogelijk verbieden. Clap your hands is echt vreeeeeselijk...

Dan sta je in de supermarkt en hoor je bijna een kwartier hetzelfde zinnetje: clap your hands turn the lights nog wat..... ai ai ai

lowieke schreef:

Jaaaa, en dat is wel 1 heel nummer van het hele album! :O

Rizz
Een voorbeeld van een bijna perfect popalbum.
Tof ook dat ze alles bijna zelf geschreven heeft.

M'n favorieten zijn nu: Bring Night, Never Gonna Leave Me en I'm in Here.

avatar van AOVV
Leuk, zomers popalbum van deze dame. De nummers zijn mijns inziens elkaar waard, en van degelijke kwaliteit.

3 sterren

avatar van rzasa
Voor een tientje in de uitverkoop bij FRS gescoord. Top aankoop! Erg goeie plaat.

Dit album heeft mij echt verrast!
Ik kende Sia alleen van Clap your hands, en besloot toen het album te beluisteren. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk ieder nummer heerlijk vind klinken! Top cd!

avatar van revadebe
Ik vind Clap Your Hands op het eerste gehoor niks, maar dat heeft er misschien ook mee te maken dat ik Sia vooral ken en waardeer om nummers als Breathe Me en Numb en ik nou niet echt zat te wachten op deze carrière move.
Vooral ook omdat het grote publiek haar nu zo leert kennen, terwijl ze ook een heel andere kant heeft. Wat als ze een keer concert geeft in Nederland en ik zou ernaartoe gaan, krijgen we dan alleen deze electropop deuntjes te horen, of doet ze ook nog nummers van vroeger?

Maar... misschien ben ik gewoon bang voor verandering. Nu ik deze positieve recensies lees (met name die van aERodynamIC) geef ik de cd toch een kans. To be continued...

avatar van revadebe
Lekkere cd hoor, het is anders maar nog steeds heel Sia.

avatar van AyKay
Top 40... de Hitkrant... een cassetterecorder.....Vroeger was ik uren in de weer met popmuziek. Nu op mijn 42e is dat toch veel minder. Af en toe heb ik TMF of MTV als behangetje op de achtergrond.
Gisteren kwam 'Clap Your Hands' van ene Sia voorbij. Dat trok mijn aandacht. Wat een raar mens, dacht ik nog en dan heb je helemaal mijn aandacht. Ik ben altijd al gek geweest op popartiesten die zich onderscheiden door een apart uiterlijk en performance-art. Boy George, Dead or Alive, Eurythmics...ga zo maar door.
'Clap Your Hands' dus. Erg vrolijk nummer en een mega geinige clip. Andere nummers beluisterd via Youtube, Wikipedia erbij, want WAT HEB IK AL DIE TIJD GEMIST???
Meteen drie albums gehaald: 'Colour The Small One', 'Some People Have Real Problems' en dit pareltje. Ik heb mijn Prozac de deur uit geknikkerd, bij wijze van spreken dan.
'Stop Trying' doet me een klein beetje denken aan 'Close to Me' van The Cure. Met name het begin.
'You've Changed' is een lekker voortdenderend funky nummer. Geinige vocalen. Onmogelijk stilzitten hierbij.
'Be Good To Me' wijkt totaal af van de voorgaande nummers. Die Sia heeft een dijk van een soulstem!!! Bijna 4 minuten een meeslepende smeekbede om goed te zijn voor haar. Prachtig.
'Bring Night' vind ik persoonlijk een minpuntje van 3 minuten.
Met 'Hurting Me Now' is het nog vrolijkheid troef, maar de toon van het album veranderd op den duur. Prachtig hoe de registers open gaan op 'Cloud'.
'I'm In Here' is een dromerige ballad met Art Of Noise invloeden.
'Big Girl Little Girl' heeft weer veel weg van Tori Amos, met name de vocalen.
'Oh Father' moet je maar aandurven. Madonna valt goed te coveren, maar dit is toch wel een erg persoonlijk liedje van Madonna. Het moet ingetogen blijven en daar is Sia zeker in geslaagd.
Conclusie: ik hoor eindeloos veel invloeden. Maar ze heeft het zich erg eigen gemaakt. Sia is een zeer prettige uitzondering in de popmuziek _O_

avatar van revadebe
In de tweede aflevering van Nikita zit de piano/vocal version van "I'm In Here". Dat doet toch wel erg denken aan het oude vertrouwde "Breathe Me". Erg mooi.

avatar van MusicFreak
En volgens mij is dat ook de nieuwe single. er is namelijk een clip verschenen bij de piano/vocal versie van I'm In Here. Prachtig!!

avatar van Booyo
Nee helaas ben ik meer fan van de oudere albums van Sia. Dit is mij net iets te vrolijk en poppy. Al blijft ze een zeer aangename stem hebben, ik vind het beter passen bij de wat rustigere nummers..

avatar van Emile93
Heerlijke cd! Het eerste album wat ik van haar luister en ik ben meteen 'fan'!

avatar van Pinsnider
Na al deze juichende reacties (behalve die van Booyo) vol verwachting de plaat eens geluisterd. Het is inderdaad vrolijk, poppy, leuk, etc, maar toch.... Er knaagt iets... Ik vind het allemaal net wat TE lief zo op het eerste gehoor.... Er zitten geen venijnigheden in zoals bij Robyn, er zitten geen donkere kantjes aan zoals bij Marina (and the Diamonds), er zit niet dat sexye aan zoals bij Kylie....
Misschien maar eens wat vaker luisteren, maar vooralsnog pakt het me nog niet helemaal....