Band of Horses - Infinite Arms (2010)

Label: Brown

1. Factory (4:36)
  2. Compliments (3:28)
  3. Laredo (3:12)
  4. Blue Beard (3:23)
  5. On My Way Back Home (3:29)
  6. Infinite Arms (4:09)
  7. Dilly (3:32)
  8. Evening Kitchen (3:57)
  9. Older (3:28)
  10. For Annabelle (3:06)
  11. NW Apt. (3:02)
  12. Neighbor (5:59)
avatar van wvv89
Kan niet wacht op Infinite Arms! Eerste nummer (Compliments) inmiddels beluisterd. Geweldig! Er zit in dit nummer meer power dan in de voorgaande albums (wat de vorige twee albums niet meteen minder goed maken).

En de videoclip is ook zeker de moeite waard om te zien! Prachtig.

Gregson
Mee eens! Clip en song zijn fantastisch!

avatar van chansadres
Factory is ook erg tof!

avatar van thelion
Hun eerste 2 waren geweldig, kan niet wachten op deze

avatar van wvv89
2 geweldige nummers. Dat maakt de verwachtingen heel hoog voor de rest van de nummers. Dit kan wel is één van de grootste verrassingen worden dit jaar!

avatar van Bart
Ik ben erg benieuwd naar het nieuwe album. Het eerste album vond ik destijds zeer fijn. De tweede - 'Cease to Begin' - vond ik een stuk minder en heb ik eerlijk gezegd zelden gedraaid. Ze zijn zo te horen opnieuw een andere weg ingeslagen. Hartverscheurende nummers als 'Funeral' zullen wel niet meer gemaakt worden - maar toch ben ik wel nieuwsgierig!

avatar van tumkie
ik ben er helemaal klaar voor...laat maar komen.

Afgelopen zaterdag traden ze op bij Motel Mozaïque, waar ze ook een aantal nummers van 'Infinite Arms' hebben gespeeld, opnieuw heerlijke nummers!

Bart schreef:

Hoeven ze voor mijn part ook niet te proberen, dat kan alleen maar tegenvallen.
Compliments klinkt alvast fris van de lever.
Er zijn twee releases in mei 2010, waar ik erg naar uitkijk, en dat is deze en de nieuwe van The National (High Violet).

avatar van wvv89
Laredo inmiddels ook te beluisteren op de officiële site: Band of Horses âˆΕΎ Infinite Arms - bandofhorses.com

Ik vind dit wat minder dan Factory en Compliments. Het pakt me niet echt.

avatar van Thomzic
Aah, weer een interessante release. Laat maar komen!

avatar van barrett
Gisteren nog naar hun vorige geluisterd en wat is die toch een lekker plaatje. Dit maakt mij des te nieuwsgierig naar deze nieuwe van de band van paarden.

avatar van wvv89
Is het nationale leakdag geweest?

avatar van coldwarkids
Hij komt bij mij tot nu toe niet erg overtuigend over hier had ik eigenlijk stiekem veel van verwacht.

avatar van RensZ
Dit album moet ik eigenlijk ook nog eens beluisteren, ook al was ik na het horen van een aantal previews niet echt onder de indruk.

For Annabelle = Trudy
Neighbor = Bartles + James

Of zijn dat andere nummers?

avatar van Dieter
Kan me tot nu toe weinig boeien.

Cease to Begin vond is al een stuk minder dan Everything All the Time, maar ik vrees dat met deze plaat die lijn wordt doorgezet.

Ik heb de gehele plaat nog niet gehoord, alleen Factory, Compliments en Laredo. En natuurlijk bij Jools deze fantastische live versie van de nog geen 2,5 minuut durende,onversneden feelgood Rock & Roll-bulldozer, genaamd NW APT. Nieuwe richting bij elke nieuwe plaat? prima, schep op schep op.

YouTube - Band Of Horses - NW APT (on Later Live with Jools Holland - 20th April 2010)

Nihilisme
Dieter schreef:
Kan me tot nu toe weinig boeien.

Exact mijn gedachte. Erg jammer, want Everything All The Time was op z'n zachtst gezegd toch wel een fraai debuut.

Ok, ik draai de leak nu al de hele dag en ik ben plat. Ik vond de eerste twee platen heerlijk verschillend maar van gelijk nivo, al duurde dat bij de tweede even voor al het moois zich ontspon. Hier is de productie even een moment van twijfel, maar als je dat toelaat ontvouwt zich een klasseplaat. De tijd moet het leren, maar ik vermoed dat dit echt groot gaat worden.

avatar van Outlaw104
Hoe heten de nummers 10 en 12 van jouw leak?

Bij mij is dat respectievelijk Trudy en Bartles+James.
Volgens de off. tracklist zijn dat For Annabelle en Neighbor.

Ben eigenlijk wel benieuwd of die tracks zijn herbenoemd, of dat het totaal andere nummers zijn.

Outlaw104 schreef:
Hoe heten de nummers 10 en 12 van jouw leak?

Bij mij is dat respectievelijk Trudy en Bartles+James.
Volgens de off. tracklist zijn dat For Annabelle en Neighbor.

Ja, ik heb ook Trudy en Bartles + James. Ik heb nog niet echt naar de teksten gfeluisterd van die tracks....

wat vind jij van de plaat Outlaw? (goeie naam voor een band of horses-recensent)

avatar van coldwarkids
Jammer dat ze de lijn van Cease To Begin niet hebben doorgezet

avatar van Halley23
Erg wisselvallig en richtingloos. Factory en NW Apt. prima de rest valt nogal tegen.

Halley23 schreef:

Hmm, ik snap wat je zegt, maar naast Factory en NW Apt, vind ik Compliments, Laredo en Dilly ook erg fraai. Die wisselvalligheid vond ik eerst ook in Cease To Begin zitten, maar daar kwam ik een maand of twee later echt op terug. Dat vermoed ik nu ook. Toch eerst nog even een halfie eraf....

Voor de toch wel erg slicke productie....

avatar van tumkie
Halley23 schreef:

Ik ben het helaas helamaal eens...:-(
Jaren gewacht op de release van dit album. Mss te veel verwacht.

Licht het aan de leak die ik heb of is Compliments gewoon zachter opgenomen?, moet elke keer aan de volumeknop draaien.

avatar van Mctijn
Nog niet op het niveau van "Cease of Begin", maar hij wordt gelukkig beter....
3* -> 3,5*

avatar van battersea
ik was maar een beetje teleurgesteld geen equivalent van de eerdere albums te hebben gekocht, maar evengoed een heerlijk ceedeetje. Het klinkt allemaal iets gezapiger, maar vaak duidt dat op het feit dat het een groeiplaatje is. En dat is het hoor, mensen. Ik begin dus met een 3 met potentie naar meer...

avatar van AOVV
Het klinkt allemaal wel goed, maar ik moet eerst de voorgangers nog eens opleggen om de verhoudingen onderling bloot te leggen. Feit is dat 'Laredo' en 'For Annabelle' toch twee erg goeie nummers zijn in ieder geval.