Band of Horses - Infinite Arms (2010)

Label: Brown

1. Factory (4:36)
  2. Compliments (3:28)
  3. Laredo (3:12)
  4. Blue Beard (3:23)
  5. On My Way Back Home (3:29)
  6. Infinite Arms (4:09)
  7. Dilly (3:32)
  8. Evening Kitchen (3:57)
  9. Older (3:28)
  10. For Annabelle (3:06)
  11. NW Apt. (3:02)
  12. Neighbor (5:59)
avatar van battersea
Prachtige foto's trouwens in de hoes...

avatar van coldwarkids
Ik verhoog mijn aantal sterren vanwege 2 enorme goede nummers erop: Infinite Arms en Dilly. voor de rest is het wel aardig mooi ze zullen inderdaad niet meer tippen aan Cease To Begin. achja toen waren ze ook met z'n drieen

avatar van Smartass
Waarom wordt eigenlijk telkens gerefereerd aan Cease to Begin? Ik vond Everything all the time een stuk beter.

avatar van steven
Halley23 schreef:
Erg wisselvallig en richtingloos. Factory en NW Apt. prima de rest valt nogal tegen.

ik snap dat richtingloos niet echt. ze doen op deze plaat gewoon hun band of horses ding. Niet beter en niet slechter dan op cease to begin.

van de rustige liedjes vind ik vooral het titelnummer en bluebeard mooi. verder is er wat mij betreft genoeg afwisseling met Nw Apt , het country getinte Older , Dilly , Laredo en Compliments.

stuk voor stuk sterke liedjes. het enige nummer dat ik beneden niveau vind is evening kitchen.

ik zou ipv wisselvallig zeggen degelijk , en ik snap best welke richting de mannen op gaan , die richting is ingezet met cease to begin en wordt hier gewoon doorgezet.

avatar van laboomzaa
Smartass schreef:

Ik ook!! Toen CtB uitkwam moest ik meer slikken dan dat ik nu doe!! Ik heb hem nu 2 keer gehoord en het viel me alles mee eigenlijk...moet hem nog wel een paar x luisteren voor een stem...de stem die doet het hem!!!

avatar van Helicon
Prima album van Bejjnd of Horses! IS wat rustiger dan het vorige en klinkt toch ook wel wat anders dan Cease to begin (behalve nummer 5 die had zo op CTB gepast)

Is wat rustiger, maar mooi.

Nog maar maar eens flink luisteren.

Ik vind dit toch verreweg het minste album van Band of Horses. Het werd al minder met het tweede album, maar als dit het eerste album van BoH was zou ik me nooit hebben geboeid voor de vervolgalbums. Het klinkt allemaal zo gewoontjes en soms zelfs middle of the road country. Veel nummers duren 4 minuten terwijl je het al na 30 seconden kunt dromen. Er zit totaal geen progessie in de afzonderlijke nummers. Alleen Evening Kitchen haalt het niveau van de andere albums. Best jammer, want ik had best naar deze release uitgekeken.

avatar van Maestro B
Geweldige stem en enkele zeer knappe songs.

88Fabian
Dit is een album met veel sfeer,en dat vindt ik altijd super.

Ben getipt door een vriend en jongens, dit klinkt geweldig. Zeker dit album. Ik ga 'm eens in zijn geheel beluisteren. Maar ik durf nu al te zeggen dat dit voor mij de grootste ontdekking van 2010 worden. De andere 2 albums zullen gauw gaan volgen. Later volgt meer wat mijn mening en waardering betreft.

avatar van laboomzaa
Beter laat ontdekken dan nooit.....maar wel een beetje laat, hoor Ad!

avatar van battersea
Ad Brouwers schreef:

en dan is dit naar mijn mening nog hun meest gezapige kwaliteitsalbum... veel plezier!

avatar van AOVV
Na meerdere speelbeurten ben ik toch niet helemaal tevreden over deze plaat. De rustigere nummers vind ik te melig, waar ik 'For Annabelle' in een eerdere post een sterk nummer vond, hou ik er nu een andere mening op na. Het is allemaal wel degelijk, maar zoals hierboven ook al wordt gezegd, gezapig. De stevigere nummers komen wat mij betreft het best uit de verf.

3 sterren

Als "nieuweling" wat betreft kenner van deze groep kan ik nu na enkele luisterbeurten een hopelijke evenwichtige mening geven, denk ik. In tegenstelling tot anders ben ik begonnen met hun laatste cd goed te beluisteren i.p.v. de normale volgorde. Meestal interesseer ik me erg hoe een groep zich ontwikkelt. Nou ja deze keer eens een keer niet.
Gezapig, zoals AOVV zegt vind ik de rustigere nummers allerminst, maar ja als je meer van "stevig" houdt is die opmerking voor de schrijver zelf.
Het album opent met met een goed in het gehoor liggend nummer, Factory. Op nummer 2 en 3 geeft de groeo ven lekker gas en komt met van ruiger werk. Compliments en Laredo klinken echt goed. Goed gitaarwerk, alles klopt gewoon. Bij nr 4 trappen ze flink op de rem en komen ze met, voor niet kenners van de groep, met en een Fleet Foxes-achtig (qua zangpartijen) ristge song. Op On My Way Back Home hoor ik Brian Wilson met wat Smilegeluiden doorklinken, maar dat is mijn interpretatie. De samenzang op de titelsong is buitengewoon geweldig. Dilly is een ontiegelijk goed in het gehoor liggend up-tempo nummer. Bij nr 8 Evening Kitchen hoor je ineens The Eagles voorbij komen. Tjonge, wat een samenzang. Prachtig! For Annabelle is echt een sterk nummer (toch wel AOVV) NW Apt. klinkt (ouderwets?) lekker rauw. Bij de afsluiter komen de west coast geluiden weer terug, zeker in het begin van het nummer.
Mijn conclusie id dat, toen ik hoorde dat de groep uit Seattle komt, ik een andere idee had van wat ik zou gaan horen. Dit album is een west.coast album. Niet gezapig, sloom of whatever, maar lekkere muziek voor onder een palmboom, in California met een heerlijke coctail in je hand.
Heeft de groep een "eigen"stijl"? Neen dat niet, maar ze hebben binnen hun mogelijkheden laten inspireren door allerlei artiesten, van wie ik toevallig hou. Een beetje van alles, Lekker afwisselend en muzikaal uitermate goed verzorgd album!!! 4.5*****

avatar van AOVV
't is niet dat ik meer van "stevig" hou, kan je ook merken als je m'n top tien bekijkt, maar ik vind de rustigere nummers op dit album gewoonweg niet echt je dat. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik ze slecht vind, anders had dit album waarschijnlijk een negatief cijfer meegekregen.

Maar ik begrijp wel dat je dit goed vind hoor Ad, het is gewoon leuke muziek, maar ik vind hun twee vorige albums toch net iets beter.

Die ben ik nu aan het beluisteren, AOVV. Ze klinken idd zeker niet slecht, maar ik wil ze nog even een paar keer beluisteren, alvorens een conclusie te te kunnen trekken.

avatar van otherfool
Infernal schreef:

Eensch. Geef mij de spanning van Funeral of Monsters maar. Deze laid-back country is zo slecht nog niet, maar kan niet in de schaduw staan van (met name) de debuutplaat. Openingsnummer vind ik nog het best, en de stem blijft wel erg mooi. Verder een gevalletje jammer maar helaas.

avatar van Erikpol
steven schreef:

Vreemd ik vind dat het beste nummer van het album.

avatar van stef212
Live vallen alle nummers zoveel beter op hun plaats. Echt ongelooflijk. Eerst vond ik deze plaat ronduit zwak, nu is het een pareltje. Een tip voor iedereen die Band of Horses waardeert, maar niet zoveel heeft met dit album. Ga ze live zien!

stef212 schreef:

Dat is nu echt uit mijn hart gegrepen. Op plaat zijn de nummers mooi, maar erg slick. Live is het een absolute rock n roll band die krast en schuurt en heerlijk door de ballades heen dweept en de uptempo nummers worden echt heavy rocksongs. Dan doen ze me denken aan "The Band" in de jaren zeventig.

avatar van blonde redhead
Ik heb deze band bijna altijd weggezet als de imitator van My Morning Jacket. Nu blijken ze dat niveau bij lange na niet te halen, maar is er ook nog wel iets eigens aan de muziek waardoor ik het toch wel kan waarderen. Bovendien herhaald deze band constant het zelfde trucje, waar My Morning Jacket steeds weer verrast. Desondanks is dit een album, waar wel weer een paar erg mooie nummers op staan. Ik vind het niveau niet constant, maar de andere platen blijken beter te zijn dus daar ga ik dan ook nog even achteraan. Ik begin ook benieuwd te worden hoe ze live zijn, aangezien My Morning Jacket een van de betere livebands is mi.

Tjonge, My Morning Jacket heb ik onlangs live gezien in San Francisco, en dat kon toch echt never ever tippen aan het concert dat ik in 2008 bijwoonde van deze Band of Horses. En als je het hebt over "trucjes" vind ik die juist bij MMJ zoveel opzichtiger dan bij BoH. Ik ervaar eerder het lijnrecht tegenovergestelde. MMJ is in mijn oren pure stijlpastiche. Veel minder echt en "rock N roll" dan BoH. Zeker live.

avatar van Guinness1980
Jammer dat ik dit album niet in 2010 wat vaker heb geluisterd, dan was het zeker hoog in mijn Top 10 van 2010 gekomen.

Factory, On My Way Back Home en Blue Beard zijn m'n favorieten van Infinite Arms.

@guiness1980 precies. Het is wel een stemmingsplaatje soms vreselijk mooi soms tenenkrommend album en stem.

steinenj
Ik moet als grote fan van het eerste album en live-optredens nu na een aantal luisterbeurten toch toegeven dat me dit niet meer kan pakken. Ik vond CtB al een stukje minder dan het debuut, maar die trend is met IA doorgezet wat mij betreft. Allemaal erg meezingerig en gezapig. Ik heb hen de afgelopen jaren een stuk of 5 keer live gezien en ik vind ook de live-optredens die kant opgaan, dus het komt niet alleen op studio vs live aan.

Older vind ik nou zo'n lekker meezing countrynummertje, waarvan je er ook echt maar 1 op een album kunt hebben, maar bijv. Evening Kitchen en For Annabelle

avatar van GothicBowie
Na het beluisteren van de eerste twee albums was ik op weg een fan te worden, zitten paar leuke nummers tussen maar zoals steinenj zei ''allemaal erg meezingerig en gezapig'' dat kan wel eens leuk zijn, maar het is beetje teveel ''van het goede'' eigenlijk, jammer

avatar van aerogp1
On my Way Back Home klinkt best wel als The Shins

avatar van Jensb
shackinup schreef:

Moet je dit es kijken vriendelijke vriend.

YouTube - my morning jacket dondante okonokos 12

Niks trucjes, niks pastische, pure schoonheid. En rock & roll.

Inderdaad erg mooi. Ik heb hun concert geheel beleefd, en het had zijn momenten, maar ik blijf erbij dat ze erg manieristisch muziek maken, dat bleef als overall impressie hangen. Ondanks het feit dat ze een aantal prachtsongs hebben. Hee ik was niet voor niets op hun concert.

avatar van grovonion
Vanwaar de lage gemiddelde score voor deze plaat? Ik heb deze nu al een hele tijd in mijn mp3 speler en hij blijft maar groeien, gezien de appreciatie van de vorige platen snap ik niet helemaal waarom deze zo slecht scoort (volgens Mume scores dan toch).