The Dead Weather - Sea of Cowards (2010)

Label: Third Man

1. Blue Blood Blues (3:23)
  2. Hustle and Cuss (3:42)
  3. The Difference Between Us (3:36)
  4. I'm Mad (3:14)
  5. Die by the Drop (3:26)
  6. I Can't Hear You (3:39)
  7. Gasoline (2:42)
  8. No Horse (2:48)
  9. Looking at the Invisible Man (2:41)
  10. Jawbreaker (2:56)
  11. Old Mary (2:58)
avatar van max95
Yes! Een nieuwe!
Ga ik zeker kopen...

Heb de eerste single al geluisterd, was lekker nummer!

avatar van Vincent90
Hopelijk bevalt deze mij meer dan de vorige... Die vond ik toch enigszins tegenvallend gezien het talent dat in deze groep zit.

avatar van midnight boom
Vincent90 schreef:

Dat vind ik ook, en dat hoop ik

Het klinkt weer erg lekker! The Dead Weather - thedeadweather.com Hier streamen ze 24u lang het gehele album d.m.v. een videostream. Lekker een draaiend plaatje bekijken en tegelijkertijd luisteren naar de opvolger van Horehound!

avatar van barrett
Hier kijk ik naar uit na het iets wat veilige debuut van de band hoop ik dat ze nu alle remmen los gaan gooien

avatar van barrett
Ik zie net dat er al een promo met 3 songs te verkrijgen is van deze plaat...

Heb een webrip te pakken! Awesome

whoknowslisa
Hoe awesome het album ook mag zijn, alleen al vanwege de afzichtelijke cover zal ik hem waarschijnlijk niet kopen. Of misschien komt dat doordat ik Horehound erg vond tegenvallen.

avatar van stef212
Klinkt toch weer heerlijk. Hoekige riffs gecombineerd met vreemde effectjes maken dat het album toch weer een inloopperiode nodig heeft.

Hij is ook een stuk korter dan de voorganger, stuk puntiger daardoor.

stef212 schreef:
Klinkt toch weer heerlijk. Hoekige riffs gecombineerd met vreemde effectjes

Wat een fantastische trip is dit album zeg! Natuurlijk weer rauwe vuige rock 'n roll van Jack White en consorten. Wel hoor je dit keer bij vlagen een wat funkier geluid. Alison zingt trouwens fantastisch en wat opvalt is dat haar stem en die van Jack heel dicht bij elkaar liggen. Alsof je de vrouwelijke en mannelijke kant van dezelfde stem hoort, zo klinkt het ongeveer. Soms is moelijk te horen, wie wie is. Verder is echt alles goed: drums, gitaren, synthesizers en productie: wat een sound zeg!

Opvallend is soms de rol van de synthesizer. Dat electronische sausje wat er soms overheen zit, is erg goed gedaan. Er wordt soms echt heerlijk aan die knoppen gedraaid, met inderdaad allerlei vreemde effectjes tot gevolg, die de hoekige riffs nog wat aandikken. Terug van weggeweest is soms weer dat lekkere orgeltje.

Op dit album van the Dead Weather zijn alle songs goed tot subliem. Vaak loopt het in elkaar over en samen vormt het eigenlijk één grote rockorgie. Uitschieters noemen van de nummers is echt moeilijk: daarvoor zijn ze te goed en hangen ze ook wat teveel samen. Nou vooruit: The Difference Between Us & Die By The Drop dan: hard draaien graag!

Voor liefhebbers van bijvoorbeeld Led Zeppelin, the Doors & the White Stripes is deze cd een verplicht nummertje. Dit hoort tot de beste halve uurtjes muziek die tot nu toe in deze eeuw gemaakt zijn. Ook als je al die nummers maar achter elkaar blijft luisteren en luisteren neig je richting de 5,0* voor dit echt fantastische album.

avatar van papat
0,5
waardeloze, herstel, een gewoon erg slechte plaat, weer meer van hetzelfde. voor de liefhebbers van Led Zeppelin, the Doors en the White Striped: zet lekker een ouwe cd op.

Je gedraagt je anders als een soort van Musicmeterhooligan door gelijk maar met 0,5* uit te pakken. Een slechte plaat zit meestal rond de 2,0* en ik zie dat jij ook normaal geen 0,5* uitdeelt. Dat is niet serieus te nemen.

Ik hou niet van Bonnie Prince Billy, Giovanca en Laura Marling bijvoorbeeld, maar dan knal ik er ook niet gelijk 0,5* tegenaan. Zo maak jij de score van Sea of Cowards en is het geen eerlijk gemiddelde.

Nou, dat vind ik dan toch weer aardig gedaan. Haal ik mijn eerste boze bericht weg.

avatar van Chronos85
west schreef:

Inderdaad, van een bepaalde muzieksoort niet houden is prima maar gooi er dan ook geen sterren tegenaan. Op z'n eigen merites en in vergelijking tot eerdere albums dan wel soortgenoten beoordelen alsjeblieft...

Vind het persoonlijk tot nu toe een aardig album maar ben nog niet helemaal onder de indruk. Jawbreaker is trouwens wel een erg fijn nummer!

Hij is al uit in Nederland, officieel sinds vrijdag. Ik had 'm gereserveerd en kreeg 'm keurig vrijdag thuisgestuurd. Ik zag 'm gistermiddag ook in de winkel liggen (Plato).

In the UK komt 'ie pas morgen of dinsdag uit.

-minor mod edit-

avatar van VanDeGriend
lekberichten en linkverzoeken verwijderd

avatar van Venceremos
Mwoah, 'Gasoline' en afsluiter 'Old Mary' zijn gewoon erg goede nummers, daarbuiten veel van hetzelfde. Van mij mag dit hobbyprojectje wel stoppen, 2 albums en 3 goeie tracks ('Treat Me Like Your Mother' komt nog van Horehound en is zowaar fantastisch) voor dit talent is wel erg karig.

avatar van lowieke
Is de vorige niet echt net uit???? Desalniettemin: GAAAAAAAAF!

Beste mensen, let vooral niet op het huidige stemgemiddelde: er zitten nog meer hate stemmers tussen. Van die mensen die de boel hier op Musicmeter lopen te verzieken voor de anderen.

avatar van Musico Pinjo
west schreef:

De meeste stemmers hebben anders gewoon 3,5 sterren gegeven! Lijkt me nog aardig wat op basis van het niet al te overtuigende debuutalbum en de ene dag dat je deze plaat al hebt kunnen beluisteren (officieel dan). Direct 4,5 geven is toch ongeveer het tegenovergestelde van hate-stemmen?

avatar van stef212
Ik vind het gemiddelde ook belachelijk laag.

avatar van max95
Oef, wordt nog wel ff wennen voor mij dit album. Net zoals met Die By the Drop. Heb ik ook een stuk of twintig keer moeten beluisteren voordat ik hem geweldig vond.
We kennen The Dead Weather als een duistere band die een beetje rauwe muziek maakt. Dat is altijd - naar mijn zeggen - een beetje wennen.
Misschien denken mensen dat ik nu ga zeggen dat ik dit een slecht, mislukt album vind. Nee, dit vind ik geen slecht album. Het is wel even wennen, maar ik weet zeker, dat ik na een aantal goede luisterbeurten dit album ook wel ga waarderen, net zoals alle andere cd's die in de kast staan bij mij.
Misschien gebeurt dat wel sneller dan bij andere albums, want zo lang is dit album ook weer niet. Vind ik persoonlijk wel jammer, maar ja, wat wil je nou met een gat van tien maanden tussen twee albums?
Kortom: lekkere rauwe nummers, maar waar ik nog wel een beetje aan moet wennen. Is momenteel wel drie sterren waard. Wordt in de toekomst zeker nog hoger. Jack White is tenslotte geen flutmuziekant.

Rizz
Ga deze zeker nog even luisteren
Moet alleen wel zeggen dat ik dit 'even wennen' muziek vind.
Niks mis mee verder.

Musico Pinjo schreef:

Nee hoor, dit album was vrijdag officieel al uit in Nederland. Zoals ik al schreef had ik 'm vrijdag netjes bij de post zitten. Mijn cijfer heb ik gegeven na 3 of 4 keer luisteren en ik sta daar nog steeds vol achter. Ook heb ik een review geschreven voor dit album.

De 0,5 of 1,5 stemmers hebben vaak niet naar een album geluisterd of alleen naar flarden van een album. Dat noem ik hate stemmers, die het hier voor de rest verpesten. Over hen had ik het. Misschien zijn ze jaloers op Jack White omdat hij in 1 band zit / zat met Meg White en Alison Mosshardt?

avatar van Musico Pinjo
west schreef:

Haha, daar heb je dan denk ik wel een beetje gelijk in!

avatar van sean leonard
Ik vond de vorige cd heel leuk, maar op de een of andere manier heb ik helemaal geen behoefte aan een tweede Dead Weather plaat. Ik verwacht meer van hetzelfde en dan zonder verrassingselement want iedereen kent het debuut al..

Als ik alle andere nieuwe geniale albums die de laatste tijd zijn uitgekomen komt deze wel aan de beurt, maar het voorlopig gemiddelde belooft niet heel veel goeds.

Als je nou eerst eens leest wat er bij dit album geschreven is over het gemiddelde en vooral over de plaat. Maar ja, vermoedelijk lees je dit (dus) ook niet....

Wat een prachtig werkstuk dit album! Meer experiment dan op het debuut. Ik vind dit lekkerder dan horehound denk ik. Eerste indruk na drie luisterbeurten: 4.0*

Als liefhebber van het onder meer hammondorgels en meer Deep-Purple-iaanse ruige licks en loops, kan ik niet ontkennen dat de Dead Weather met de vorige plaat en in meerdere mate met deze, heerlijk vuile muziek heeft gemaakt.

Wat wel belangrijk is met deze 'herrie': een set die het ook goed blijft weergeven als het een beetje druk wordt. Anders verlies je echt de charme van deze ragmuziek. Mijn ervaring is dat als je het goed kan weergeven, het staat als een huis en de ruigheid an sich tot zijn recht komt.

maar, dat vind ik persoonlijk.
vandaar ook de hoge waardering, omdat elk nummer op mij ook zo overkomt: RUIG en VUIL