Katie Melua - The House (2010)

Label: Dramatico

1. I'd Love to Kill You (2:58)
  2. The Flood (4:04)
  3. A Happy Place (3:27)
  4. A Moment of Madness (3:48)
  5. Red Balloons (4:20)
  6. Tiny Alien (4:36)
  7. No Fear of Heights (2:54)
  8. The One I Love Is Gone (3:39)
  9. Plague of Love (3:26)
  10. God on Drums, Devil on the Bass (3:48)
  11. Twisted (3:44)
  12. The House (5:01)
Laten we het een lichte koerswijziging noemen op enkele nummers van The House: genoeg om het nog een beetje boeiend te houden en ook weer niet te groot om de liefhebbers van zich te vervreemden. Over het algemeen toch ook weer zeer veel herkenbaars.
Ben ik een liefhebber? Indertijd bij het debuut zeer zeker, daarna was het een beetje oppassen dat te veel zoetigheid niet voor te veel bederf zou zorgen.
Ook dit album is niet stekelig en past in de categorie 'zoet', alleen heeft de toverbal een iets andere kleur gekregen.
Prima zo, niks mis mee. Typische 'wijntje, kaarsje, kaasje muziek'.
Zoek je avontuur dan heb je niks te zoeken bij Katie Melua. Voor mij persoonlijk is het een redelijk plezierige afwisseling en draai ik haar nooit al te veel. Daarbij is de muziek altijd wel geschikt voor algemene gelegenheden (oom, tante en de rest vinden haar vast wel te pruimen).
Gewoon een leuk plaatje dit The House en verder eigenlijk niets.