Vinnie Paz - Season of the Assassin (2010)

Label: Enemy Soil

met Freeway en Jakk Frost

5. End of Days (3:47)

met Block McCloud

6. Righteous Kill (3:42)
  7. No Spiritual Surrender (3:39)

met Sick Jacken

8. Street Wars (4:11)

met Clipse en Block McCloud

9. Ain't Shit Changed (4:04)

met Lawrence Arnell

10. Aristotle's Dilemma (3:26)
  11. Kill 'Em All (3:51)

met Beanie Sigel

12. Keep Movin' On (4:25)

met Shara Worden

16. WarMonger (3:57)
  17. Paul and Paz (3:19)

met Paul Wall en Block McCloud

18. Bad Day (2:46)
  19. Washed in the Blood of the Lamb (4:03)
  20. Drag You to Hell (4:16)
  21. Same Story (My Dedication) (4:06)

met Liz Fullerton

MAS
Ben hier erg benieuwd naar. Ook naar de inbreng van de gastartiesten. Paul Wall en Vinnie lijkt me een beetje een vreemde combinatie maar misschien pakt dat wel goed uit.

De Schaafkaas
Misschien dat hij een mooie grill heeft gekregen? Paul Wall op een Vinnie Paz album lijkt me helemaal geen goede combinatie in ieder geval.

Zelfde geldt voor Clipse trouwens.

Maar ik kijk er wel naar uit, aangezien ik een groot liefhebber ben van Jedi Mind Tricks.

avatar van J.M.
Paul and Paz

avatar van MJ_DA_MAN
Ach, zonder allerlei lelijke beats klinkt Paul Wall gewoon als een normale doorsnee rapper, niet als een of andere achterlijke Weezy-achtige rapper.

Relax
MJ_DA_MAN schreef:

True, Sittin' Sideways en Drive Slow kan ik Paul Wall aardig goed aanhoren.

Ben trouwens niet echt benieuwd naar Vinnie, maar naar de beats.
Vinnie Paz heeft tegenwoordig toch alleen maar hetzelfde rijmschema en flow, als hij mij wilt verassen dan zal die toch anders moeten gaan flowen, want tekstueel stelt hij nooit echt teleur.

avatar van MJ_DA_MAN
Vergeet Just Paul Wall niet, dat is gewoon een goed nummer en met afstand zijn beste (wat ik ken van hem).

En er zijn al snippets te vinden (zoek maar op YouTube). Lijkt een beetje te zweven tussen commercieel en underground. Drag You to Hell en Street Wars lijken bij de minste nummers te horen.

ManMonster
Liz Fullerton, Shara Worden & Lawrence Arnell... Ik voorspel drie gezongen kut-melodieën... Die tracks kunnen natuurlijk 100% meevallen maar ik heb er een hard hoofd in. Block McCloud daarentegen hoor ik wel graag een hook zingen, ben benieuwd iig. Nosebleed wordt natuurlijk HET nummer om in de gaten te houden!

ManMonster schreef:

Ik vond de bijdrage van Lus op die 2 JMT tracks zeker niet tegen vallen dus daar maak ik me niet zo druk om. Die andere 2 ken ik niet.

Welke nummers waren dat?

MAS
Razorblade Salvation en Death Messiah.

ManMonster
Death Messiah heb ik nooit gehoord en Razorblade Salvation is iig geen favoriet van mij...
Ben wel blij dat er 21 nummers op staan, er is ruimte voor een paar slechte nummers zeg maar...

avatar van J.M.
Snippets nog eens geluisterd, en als ik daar conclusies uit moet trekken wordt het wel wisselvallig.

Relax
Ik ging net snippets luisteren.. en Block gebruikt gewoon heel droog weer autotune.
Ik snap niet waarom hij dat blijft gebruiken terwijl hij dat niet nodig heeft, erg jammer van deze man.

avatar van flow natural
Ik ben ook benieuwd naar dit album.
Die "drag me to hell" vond ik niet zo goed maar my story(my dedication) vind ik dan wel goed.

Van paul wall vind ik dat album "the peoples champ" goed.
Daar staan boven genoemde liedjes ook op die anderen als favo schijf bestempeld hebben.

"they dont know" is voor mij dan de goeie schijf.

Hmmm ja paul wall is inderdaad een raar combinatie maar Sick Jacken,ra the rugged mand en Ill Bill vind ik dan wel meer gepast.

avatar van MJ_DA_MAN
De beat van Same Story is op dit album anders dan de eerdere versie. Het nummer met Beanie Sigel is inmiddels ook te beluisteren.

avatar van He$$el_01
Die eerste versie van Same Story is echt 10x beter.

De snippets klonken een beetje wisselvallig en met het AotP album was ik ook niet heel erg onder de indruk van Vinnie. Ik ga dit toch maar even checken maar me verwachtingen zijn niet zo heel hoog meer.

Rene1979
Momnsters ball vind ik echt waardeloos. `````die met Beanie kent daarintegen weer een vette beat

avatar van Rhythm & Poetry
We zitten nu op het punt dat alle serieus te nemen gastartiesten beter zijn dan Vinnie Paz. Erg treurig deze constatering, maar als de heren van Clipse je er zelfs uitrappen behoor je echt tot een grote groep matige mc's die er op de wereld rondlopen. Genant wordt het trouwens als hij R.A. aflost, het niveauverschil is dan niet eens meer van deze wereld.

Qua beats is het wat wisselvallig, staan enkele knallers op maar ook een hoop die de plank volledig misslaan. Verder duurt deze cd een half uur te lang.

avatar van MJ_DA_MAN
Wat een bitch, de ripper van het bestand dat nu te kindakazen valt; elke track heeft op het einde drie seconden stilte . Daar kan ik echt serieus niet tegen, mij is wachtende op de Grouprip (of iemand die geen leven heeft en bij elke track die drie seconden wegknipt).

avatar van J.C.
Die guestverse van R.A. is weer ouderwets hard!

MAS schreef:

Helaas is dit niet zo goed uitgepakt. Een mindere track met een erg vervelend refrein. Ook een beetje jammer dat dat Bassie en Adriaan deuntje in Monster's Ball is verwerkt.

R.A. is inderdaad echt geweldig!

MAS
Lekker album van Vinnie Paz. Er staan wel wat mindere nummers op zoals Paul & Paz en productioneel is het niet te vergelijken met de JMT albums. Maar deze nadelen worden voor mij ruimschoots gecompenseerd door goede nummers zoals End of Days en Aristotle's Dilemma.

avatar van Slick
Dopeste album van 2010. No doubt.

Beats van onder andere Muggs en 4th Disciple bangen mijn trommelvliezen kapot. Paz spit consistent. Tracks zijn ill.
De refreintjes van Block geef het geheel een muzikaal geluid.
Vinnie solo overtreft mijn verwachtingen.

Haters op dit album zijn grappenmakers. Ik wens je veel plezier met je Drake cd. Doei!

avatar van Rhythm & Poetry
Dat komt helemaal goed.

Slick schreef:
Beats van onder andere Muggs en 4th Disciple bangen mijn trommelvliezen kapot.
Heb jij toevallig al een producerlijst per track?
Doe a.u.b. niet zo kinderachtig, zulke opmerkingen zijn echt van 50 Cent-groupie niveau.

avatar van nega
Beat van End of the Days lijkt veel op die van Seven(AotP).

avatar van discipline
[quote]Slick schreef:
Dopeste album van 2010. No doubt.

Beats van onder andere Muggs en 4th Disciple bangen mijn trommelvliezen kapot.

Welke nummers heeft 4th Disciple geproduceerd dan?

avatar van MJ_DA_MAN
De complete producerlijst per track is er nog niet. Tenminste, kan hem nog nergens vinden. Wel weet ik dat Beautiful Love en Street Wars door Shuko zijn geproduceerd, Keep Movin' On door MoSS en Kill 'Em All door C-Lance. Muggs scheen No Spiritual Surrender te hebben gedaan.

avatar van Slick
Ik heb nog geen producerlijst, maar als je de plaat ook serieus zou luisteren, dan hoor je Vinnie zelf de namen van de producers noemen;

* No Spiritual Surrender: "Muggs gave me audio, heroine hit the blue vein"

* Washed In The Blood Of The Lamb: "Yo 4th! You killin' 'em!"

En als ik 50 Cent groupie niveau opmerkingen wil maken, dan mag dat toch? Ik wil best begrijpen dat je Paz niet voelt, maar kom niet klagen en lage beoordelingen geven over een album als je hem bij voorbaat niet dope vindt.
Ik ga nu ook niet naar een Lil Wayne topic om daar een 1 te geven. Niet nodig.

Dit album is wel nodig. De industrie heeft mannen als Vinnie nodig. Waarom?
- Eigen label + kansen geven aan "talent" (AOTP, Outerspace, Reef The Lost Cauze etc)
- Zal nooit zwichten voor publieke opinie
- Liveshows zijn tight
- Beats en lyrics strak
- SOTA bangt!

avatar van MJ_DA_MAN
Je mag zelf bepalen wanneer je iets beoordeelt. R&P hoop vantevoren op een goed album, maar het valt tegen, dat kan toch gewoon? Je hebt het recht om te stemmen; als iedereen niet zou stemmen op in hun ogen zwakke platen had elk album een gemiddelde rond de 4. Ik vrees dat je gewoon op je pik getrapt bent als mensen kritiek geven, iets waar veel AotP-fans op diverse fora wel vaker last van hebben, helaas (en als je denkt dat ik nu ook een ''hater'' ben, een grotere fan van JMT en AotP is op deze site niet te vinden denk ik).