Vinnie Paz - Season of the Assassin (2010)

Label: Enemy Soil

met Freeway en Jakk Frost

5. End of Days (3:47)

met Block McCloud

6. Righteous Kill (3:42)
  7. No Spiritual Surrender (3:39)

met Sick Jacken

8. Street Wars (4:11)

met Clipse en Block McCloud

9. Ain't Shit Changed (4:04)

met Lawrence Arnell

10. Aristotle's Dilemma (3:26)
  11. Kill 'Em All (3:51)

met Beanie Sigel

12. Keep Movin' On (4:25)

met Shara Worden

16. WarMonger (3:57)
  17. Paul and Paz (3:19)

met Paul Wall en Block McCloud

18. Bad Day (2:46)
  19. Washed in the Blood of the Lamb (4:03)
  20. Drag You to Hell (4:16)
  21. Same Story (My Dedication) (4:06)

met Liz Fullerton

avatar van JustiFicatioN
een grotere fan van JMT en AotP is op deze site niet te vinden denk ik

Dat weet ik nog niet zo zeker

Heb hem gepindakaast, ik ben erg benieuwd Vinnie is nog altijd een van mijn favo rappers.

avatar van MJ_DA_MAN
nega schreef:
Beat van End of the Days lijkt veel op die van Seven(AotP).
Sicknature, die samen met Ill Bill Seven heeft geproduceerd, heeft End of Days geproduceerd, dus toeval is het niet.

Relax
Constant zelfde flow.... ja hoor, beats zijn opzich wel nice.
Ook moet ik zeggen dat het echt lelijk is hoe goed je hoord dat de ademhaling van Vinnie opvallend is weggeknipt, daar heb ik wel vaker last van.

Relax schreef:
Constant zelfde flow.... ja hoor, beats zijn opzich wel nice.

Dat is me nog nooit bij een nummer opgevallen. Maar ik ga er bij dit album eens opletten.

Relax
Ja moet je vooral opletten bij Nosebleed, je hoort zelfs de vocals doorelkaar heen gaan als hij met de zin I begint.
Erg storend nadat je zo'n prachtige verse van Rugged achter de rug hebt gehad.

Edit: Wat komt Paul Wall slecht zeg! Alsof hij nog nooit eerder gerapt heeft.

avatar van MJ_DA_MAN
De originele versie van Same Story staat er trouwens niet op i.v.m. een ''uncleared'' sample.

avatar van fabblwaps
Ik vind Vinnie hier erg ongeïnspireerd klinken, je zou denken dat ie wel wat enthousiaster zou zijn aangezien dit z'n eerste solo album is en ook nog een van de eersten op z'n eigen label.

avatar van Bedorvenkebab
Erg storend nadat je zo'n prachtige verse van Rugged achter de rug hebt gehad.

Dat is wel vaker het probleem met Vinnie heb ik het idee. Ik dacht ook dat dat kwam door zijn overgewicht? Dat hij niet een hele verse in één keer op kan nemen?

Denk dat ik deze maar niet ga beluisteren. Heb een paar tracks gehoord, en Paz is wat mij betreft al een tijdje de weg kwijt. R.A. doet het wel weer verdienstelijk.

Erg storend nadat je zo'n prachtige verse van Rugged achter de rug hebt gehad.

Edit: Wat komt Paul Wall slecht zeg! Alsof hij nog nooit eerder gerapt heeft.

Ik hem zojuist weer geluisterd en ik snap wel wat je bedoeld ja. Nu moet ik het eigenlijk weer zo snel mogelijk vergeten want dan ga ik er op letten en dan irriteer ik me er dalijk ook aan.

avatar van Flipm0de
2* voor R.A.'s verse. De rest is wack.

Rene1979
Dit album is niet goed. Vinnie Paz is afgegleden net als zijn maatje Jos Allar. Vinnie probeert hier in mijn ogen een wat commercieel product neer te leggen. Daar is hij echter niet geschikt voor. Vinnie moet het lekker houden bij zijn oude JMT technieken. Hij verloochend met dit album alles waar hij voor stond. Het is allemaal gewoon niet sterk.

avatar van tovast
MJ_DA_MAN schreef:
Wat een bitch, de ripper van het bestand dat nu te kindakazen valt; elke track heeft op het einde drie seconden stilte . Daar kan ik echt serieus niet tegen, mij is wachtende op de Grouprip (of iemand die geen leven heeft en bij elke track die drie seconden wegknipt).

ik leef met je mee

MAS
Ik hoorde vandaag pas de originele versie van Same Story die is inderdaad wel beter.

MAS
Waar is die niet geclearde sample eigenlijk van? Het komt me heel bekend voor maar ik weet niet waarvan. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat alle JMT-samples destijds zijn gecleared. Vooral omdat er ook klassieke muziek wordt gesampled.

avatar van fabblwaps
Klassieke muziek hoeft volgens mij niet gecleared te worden omdat auteursrecht na een bepaalde periode verloopt. Ik weet alleen niet hoe lang dat duurt.

avatar van Yestsida
fabblwaps schreef:

25 jaar dacht ik, maar ik ben niet zeker.

avatar van fabblwaps
Auteursrecht duurt tijdelijk (bijvoorbeeld 70 jaar na overlijden van de maker)
Dit is van Wikipedia, het heeft dus met het overlijden van de auteur te maken, met de meeste klassieke muziek zal dat wel snor zitten.

staan er ook stoupe producties op?

avatar van fabblwaps
Nee, hier een lijstje met degenen die wel geproduceerd hebben.

toch wel jammer.

de producties van stoupe kan ik meestal wel erg waarderen en de combi met vinnie is meestal goed

avatar van fabblwaps
Dan zul je moeten wachten op een nieuw JMT album, ik denk alleen dat Vinnie Paz en Jus Allah het niet meer in zich hebben om nog een goed album te maken. Ik hoop natuurlijk dat ik het fout heb en nog positief verrast wordt.

avatar van fabblwaps
Echt jammer dat Vinnie Paz zo ongeïnspireerd klinkt tegenwoordig, aan zijn flow en stem hoor je vaak gewoon dat hij er geen zin meer heeft. Bij de laatste AOTP vond ik 'm ook al wat minder klinken. Op sommige tracks, zoals End of Days klinkt hij wel gewoon goed, volgens mij moet hij gewoon meer politieke en persoonlijke teksten gaan rappen, dat ligt 'm kennelijk nog wel goed.

Het is me hierdoor tot nu toe nog niet gelukt het hele album af te luisteren.

edit: ben 'm nu wel aan het uitluisteren en moet zeggen dat ik Bad Day ook wel leuk vind, R.A. is natuurlijk ook geweldig op Nosebleed, maar dat was te verwachten.

avatar van Elohim
weet niet waar het sample van same story vandaan kwam, wel weet ik dat ik em een keer heb gehoord toen mn moeder grey's anatomy aan t kijken was, herkende het meteen XD

maarja, dit album? ik heb de album sampler gehoord, ben niet van plan verder te gaan dan dat.
hoezo brengt hij 21 tracks, bijna elke track hetzelfde onderwerp (geen onderwerp dus) en ELK onderwerp dezelfde flow, hetzelfde stemgebruik...
ik luister nu voor de grap maar even paul and paz, wil nog ff kunnen lachen. prachtig hoe block mccloud weer een prachtige homosexueel klinkende chorus weet te brengen, met, als ik me niet vergis, (een variant op) autotune... en is het niet prachtig mensen? hoe paul wall een verschrikkelijke track nog erger kan verpesten?

kortom: vinnie moet maar eens wat nieuws doen, hij bracht eerst altijd bijna elk album nieuwe stijl, maar sinds 2007 zit ie vast in hetzelfde

btw, stoupe samplet helemaal niet zoveel klassieke muziek, heel veel spaanstalige muziek, uit spanje maar ook veel uit zuid-amerika. en nee, praktisch geen sample is met rechten gebruikt =]

avatar van discipline
Ik vind Paul Wall wel lekker komen eigenlijk op Paul and Paz beter dan Vinnie paz

avatar van Elohim
nu je dat zo zegt zou dat nog wel kunnen kloppen ook jah... dat zegt eerlijk gezegd meer over vinnie dan over paul wall lol

want ik vind em echt niet... goed... of beter gezegd: echt slecht komen... keihard ook eigenlijk, voor block mccliddy (moest echt keihard lachen toen k dat voor t eerst hoorde), hij doet mee op eigenlijk een duo-track, als opvulling, omdat ze geen refrein hadden ofzo, anders had de track wel paul, paz and mccliddy geheten... maar dat klinkt dan ook weer homosexueel, en de alliteratie is weg... nvm lol

MAS
De video van Keep Movin On is uit!

YouTube - Vinnie Paz "Keep Movin' On" Feat. Shara Worden

Edit: Zie dat die hier al is toegevoegd.

avatar van discipline
MAS schreef:
De video van Keep Movin On is uit!

YouTube - Vinnie Paz "Keep Movin' On" Feat. Shara Worden

Edit: Zie dat die hier al is toegevoegd.

Wat een verschrikkelijk mooi nummer! Misschien toch hier maar ff achter aan gaan!

avatar van Nahuel
vinnie is saai geworden zzzz
wanneer moet ik sick jacken horen eigenlijk in de 7de track? in de chorus alleen? =_=

avatar van pqt
pqt
pff, al 3 keer kippenvel gekregen bij liedjesvan dit album, Keep Movin' On, End of Days en Same Story. Is de rest even goed, of zijn de liedjes hierna op lager niveau?

avatar van Sound
Damn ik hou van serieuze reviews en meningen, maar soms lijkt het wel alsof bijna iedereen op MM eigenlijk niets heeft wat hij/zij wel goed vind. Veel negatieve reacties lees ik ook hier weer terwijl nummers als Beautiful Love, End of Days, Street Wars en Ain't Shit Changed in mijn ogen echt toppertjes zijn. en dat pas na een eerste luisterbeurt. In mijn ogen is het al een zeldzaamheid als een album meer dan 4 goede tracks heeft dus ik vind dit nu al een topplaat, terwijl ik de afgelopen jaren zelden hip hop hoor die me kan boeien. Op een gegeven moment wordt je zelfs Atmosphere, Mr. Lif Immortal Technique etc zat en graai je dan maar weer naar oude classics.
Jammer dat La Coka Nostra zo verschrikkelijk is tegengevallen. Was mijn enige hoop om nog eens iets te horen wat ook maar een beetje in de buurt van mn oude favs kwam, maar gelukkig maakt Vinnie Paz het dan weer een beetje goed met deze plaat.