Johnny Flynn - Been Listening (2010)

Folk / Rock
Label: Transgressive

1. Kentucky Pill (3:53)
  2. Lost and Found (3:42)
  3. Churlish May (4:03)
  4. Been Listening (5:16)
  5. Barnacled Warship (5:12)
  6. Sweet William Part Two (5:01)
  7. The Water (4:13)

met Laura Marling

8. Howl (4:45)
  9. Agnes (3:41)
  10. Amazon Love (5:40)
  11. The Prizefighter and the Heiress (5:06)
  12. The Water [Alternate Version] *

met Sofia Larsson

13. Been Listening [Demo] *
  14. Lost and Found [Demo] *
  15. Churlish May [Demo] *
  16. Howl [Demo] *
  17. The Prizefighter and the Heiress [Demo] *
avatar van Vincent90
Yes! Een nieuwe van dhr. Flynn, de vorige beviel mij allerbest en ik ben benieuwd of hij bij zijn nieuwe plaat nog grote veranderingen in zijn stijl aan gaat brengen (zie het wel gebeuren, geen rede voor die gedachte verder).

avatar van Woody
Kentucky Pill is alvast te beluisteren: YouTube - Johnny Flynn - Kentucky Pill

Social_Mask
Oei, kijk hier toch enorm naar uit. 'A Larum' is één van de beste platen van de afgelopen paar jaar als je het mij vraagt. Een potentiële Top10 album zelfs. Kijk eens aan! Denk niet dat dit album 'A Larum' zal evenaren, maar je weet maar nooit.

Ik zit nu naar Kentucky Pill te luisteren.. Die stem van Flynn is werkelijk geweldig. Verder wel een aardig nummer, maar zou op 'A Larum' behoren tot de minderen. Daar heb je het al.

avatar van faadge
Hopelijk weet hij 'A Larum' op z'n minst te evenaren. Geen eenvoudige taak, dat staat vast.

Ik kan mezelf alvast moeilijk in bedwang houden ..

Sweet William part two

De hoes heeft hij in ieder geval ook al mee.

avatar van timhardt
hier kijk ik dus enorm naar uit...

avatar van Masimo
Oeh, ik ben echt benieuwd.. A Larum vond ik sowieso een erg leuk album en live bij Motel Mozaïque zette deze gast met onder andere banjo en mandoline een fantastisch optreden neer.. 't Liedje samen met Laura Marling ben ik ook erg benieuwd naar..

Het is wachten tot 4 juni..

TvO
Luisterpaal!
3VOOR12 Speler - 3voor12.vpro.nl

Ik zat met name uit te kijken naar Howl, die klonk live echt als een dijk. Ben benieuwd hoe die op de cd uit de verf komt. Verder geen verwijzingen naar de Sweet William EP muv Sweet William Part Two?

avatar van Masimo
Pfoe.. Ik vind 'The Water' toch wel prachtig klinken hoor.. Na vluchtig alles even te hebben geluisterd (zou d'r toch wel meer tijd voor moeten nemen) ben ik toch wel heel blij met de muziek die Johnny Flynn hier heeft neergezet.. Ik ben benieuwd wat de CD bij een betere luisterbeurt gaat brengen.. Vooralsnog ben ik heel positief!

@TvO:
Inderdaad, Howl was live fantastisch, had geen idee hoe het liedje heette (zei 'ie er ook niet bij.. ) maar blij dat hij hier nu opstaat!

avatar van De Daniël
Ik was in de veronderstelling dat dit album pas later ging uitkomen, maar hij is er nu al. Ik kan niet wachten om vanavond uitgebreid te luisteren!

De Daniël schreef:
Vanavond pas? Valt me toch van je tegen..

avatar van De Daniël
Ik zat op stage, beetje asociaal om daar uitgebreid een album te gaan beluisteren...

avatar van jrn
jrn
Onder het mom van 'goed presteren onder het genot van goede muziek'' moet er toch iets te regelen zyn op zo'n stage, toch?

avatar van De Daniël
Daar is inderdaad iets voor te zeggen ja

Ik ben erg verrast door deze nieuwe van Johnny Flynn! A Larum ken ik nog maar een tijdje. Wat een prachtig debuutalbum is dat!
A Larum kwam uit in 2008, het debuutalbum van the tallest man on earth kwam ook in dat jaar uit en is ook prachtig. The tallest man on earth komt ook dit jaar met een vervolg en die viel me een beetje tegen, omdat het erg van hetzelfde was. In het geval van Been Listening is dat absoluut niet zo. Dit album is gevarieerder dan A larum en dat hoor je direct in het eerste nummer.
Desondanks is elk nummer erg sterk. Beide versies van The water zijn schitterend!

Ik denk dat dit een van de topalbums uit 2010 wordt !

avatar van De Daniël
Mmm, ik vind het lastig. Ben al snel geneigd te zeggen dat dit nooit zo goed wordt als A Larum, maar dat is naturlijk luisteren met een vooroordeel (en dus nooit eerlijk). Toch, als ik puur objectief luister, denk ik toch wel dat mijn vooroordeel bevestigd wordt. De meeste nummers boeien mij niet zo erg als de nummers op A Larum wél deden. Lost And Found en Been Listening vind ik wel van niveau A Larum, maar de rest is dat nog niet.

avatar van De Daniël
En dan komt Flynn zomaar voorbij op radio 2 met Kentucky Pill, ze zijn er een beetje laat bij, maarja beter laat dan nooit

avatar van Masimo
Ik vind - in tegenstelling tot De Daniël - dat onze Johhny Flynn wél sterker is geworden sinds A Larum. Met de prachtige samenwerking met Laura Marling bij The Water, het vrijwel nóg mooiere Howl met die fantastische trompet, waar je toch wel van moet genieten. En niet te vergeten Lost And Found, en dan vergeet ik er nog vast heel veel.

Johnny Flynn klinkt volwassener, en er zijn mooiere begeleidingsinstrumenten bij gekomen, het album is meer een geheel naar mijn mening: kortom, het is naar mijn mening wel degelijk een beter album dan A Larum (hoewel die natuurlijk ook erg goed is)

boomkat
Vervelende hoes.

avatar van AOVV
Mooie plaat, die misschien nog wat meer luisterbeurten nodig heeft om aan de 4 sterren te komen, maar een nummer als 'Howl' bezit toch heel wat potentieel om uit te groeien tot een ijzersterk nummer in dit genre.

3,5 sterren

avatar van timhardt
ik heb schrik gehad voor deze plaat. A larum, zijn eerste, is bij mij zo een essentiele plaat geworden dat een opvolger eigenlijk alleen maar kan doorprikken. Want ondertussen heb ik de nummers van A larum zo tot die van mij gemaakt dat je stiekem toch a larum 2 wil, maar dat kan niet.

gelukkig maar, want flynn bewijst met deze plaat dat hij toch nog gegroeid is tov zijn eerste. Deze plaat heeft een paar luisterbeurten nodig, het zwaartepunt vind ik in het midden liggen, bij a larum was dat toch zeker de eerste helft van de plaat. De single Kentucky pill breid eigenlijk verder op a larum, maar is geen trentsetter voor de rest. Daarna volgen twee tragere, in het begin wat minder opvallende nummers (dat verandert wel bij meerdere luisterbeurten). maar daarna trekt flynn met been listening en zeker met barncled warship al zijn registers weer open.

Ik begin met 4,5*, zeer hoog voor mijn doen, maar ik sluit niet uit dat ik binnen een paar dagen het alsnog naar het maximum verhoog.

Als hij in België komt spelen, ben ik er zeker bij!

5 sterren!

het heeft lang geduurd, maar deze plaat verdient net evenveel als de eerste. hij klinkt volwassener, minder uitbundig en daarom was het even wennen, alleen in 'Barnacled Warship' en in delen van 'Been Listening'. Zeer volwassen, zeer mooie plaat. Nog een paar weken voor ik hem live zie nu....

avatar van Sandokan-veld
Even wennen dit, maar wat een buitengewoon verslavende plaat!

Flynn ziet eruit als een fotomodel, reist al zijn hele jeugd de wereld over, bezocht dure scholen en houdt er een acteercarriere op na (trivia-weetje: Flynn is de hoofdrolspeler in de verfilming van Kruistocht in Spijkerbroek). Hip! Wie hem nonchalant langs de camera ziet kijken met zijn hemelsblauwe oogjes, zou niet verwachten dat uit zo'n cosmopolitisch jochie 'Howl' zou kunnen komen. Een vuil, schreeuwerig nummer, dat je zou verwachten van een tegendraadse folkie van rond de veertig. Elders klinkt Flynn weer uitermate dandyesk (Kentucky Pill) of hangt hij tegen een ingetogen Nick Cave aan (Amazon Love).

Alleen maar gewaagde, onder de huid kruipende liedjes met fascinerende teksten en Flynns zwalkende maar prominente stem als middelpunt. Intelligente arrangementen, waar trompetten blazen of piano's tingelen, afhankelijk van wat het nummer nodig heeft. Dit, mensen, is waarlijk een Groots Visitekaartje van een Bijzonder Talent. Heeft een paar luisterbeurten nodig gehad bij mij, maar nu: een van de beste platen van het jaar.

avatar van Masimo

Ik heb de film gezien, deze kerel live zien optreden, filmpjes van 'm bekeken, enzovoorts, enzovoorts, en nóg had ik de link nog niet kunnen leggen! Debiel! Grappig om te weten, thanks!

avatar van De-noir
Barnacled Warship - nummer + video. Stunning! Als de rest net zo goed is kan dit op de valreep nog wel eens de ontdekking van het jaar worden...

De-noir schreef:

de rest heeft soms wat meer rijptijd nodig, maar geloof me, in het begin was Barnacled Warship ook mijn favoriet, maar nu zou ik echt niet meer kunnen kiezen.

avatar van bommel
Johnny Flynn, ik had er nog nooit van gehoord.
Toch maar even proberen.
Even laten rijpen , en jawel een echte groeiDIAMANT
Wat een prachtige stem heeft hij.
Geen zwakke plekken op deze CD, uitschieters Lost & Found, Been Listening en natuurlijk het meesterlijke The Water.
Ik had mijn lijstje voor 2010 al gemaakt, maar dat ga ik toch nog even aanpassen

avatar van Booyo
Met Lost and Found, the Water en Amazon Love kent dit album drie ongelofelijk mooie nummers.. De samenzang met Laura Marling in the Water is van ongekende schoonheid. Zingt zij trouwens niet ook mee bij Amazon Love?

Rest van het album is ook van behoorlijke klasse, maar niet zo goed als deze drie uitschieters.

avatar van Rhythm & Poetry
Goede zanger, fijne instrumentale begeleiding. Zet wel mijn vraagtekens bij de oprechtheid van Johnny Flynn, het komt bij vlagen nogal theatraal over op mij. Desondanks een zeer vermakelijke plaat, staan louter nummers van een zeer degelijk niveau op. Helaas geen uitschieters, waardoor het op den duur wat saai kan worden. Ik heb daar vooralsnog geen last van.