Reflection Eternal - Revolutions Per Minute (2010)

Label: Warner Bros.

1. RPM's (1:05)
  2. City Playgrounds (4:43)
  3. Back Again (3:25)

met Res

4. Strangers (Paranoid) (2:51)

met Bun B

5. In This World (3:36)
  6. Got Work (4:16)
  7. Midnight Hour (4:39)

met Estelle

8. Lifting Off (5:21)
  9. In the Red (3:00)
  10. Black Gold (Intro) (0:17)
  11. Ballad of the Black Gold (5:33)
  12. Just Begun (3:36)

met J. Cole, Jay Electronica en Mos Def

13. Long Hot Summer (2:22)
  14. Get Loose (5:33)

met Chester French

15. So Good (3:32)
  16. Ends (3:22)

met Bilal

17. My Life (Outro) (3:27)
avatar van Game
Lijkt wel op een mixtape cover.

Enfin, dit lijkt erg tof te worden. In This World en Just Begun zijn fantastisch.
Bun B is ook weer lekker bezig op Strangers

avatar van fabblwaps
Uitgaande van de nummers die ik al ken kan dit bijna niet meer misgaan.

Social_Mask
Ik weet het niet, hoor. De nummers weten mij niet te overtuigen en met het debuut vers in mijn geheugen valt het allemaal toch tegen. Beide heren zijn naar mijn mening over hun hoogtepunt heen. Dat merk je heel sterk bij Kweli. Ik vind het heel vervelend om al te lang naar hem te luisteren, wat eerder amper aan de orde was. Bij Eardrums voelde je dat al een beetje aan. Ook zijn de beats van Hi-Tek niet meer wat ze waren. De beats zijn nergens meer subtiel en discreet, maar toch allesomvangend. Het klinkt te makkelijk. Tja..

Strangers vind ik dan weer wel een aardig nummer. Maar ze hebben (hadden?) veel meer in hun mars.

Ik ga denk ik maar Train of Thought opzetten.

avatar van fabblwaps
Om een of andere reden kan ik als een van de weinigen op mume het geluid van hun eerste album niet zo waarderen. De singles van deze CD liggen bij mij wel lekker in het gehoor, kwestie van smaken verschillen denk ik.

Social_Mask
Opvallend. Ik denk dat rond die tijd niemand in de buurt kwam van Kweli. Eminem buiten beschouwing gelaten dan. Een nummer als 4 Women geeft dat bijzonder mooi weer.

avatar van fabblwaps
Ik vond Kweli wel goed, maar de producties deden me gewoon niet zoveel. Ligt denk ik meer aan mij dan aan die producties.

Dat denk ik ook.

Overigens heeft dat album wel ongeveer dezelfde sound als Blazing Arrow, misschien wat ingetogener. Maar ja, kan gebeuren. Ik vergeef het je.

avatar van MJ_DA_MAN
Social_Mask schreef:
Nou.... nee.

MJ_DA_MAN schreef:
Nou.... nee.
Precies, ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden.

Social_Mask
Nou, ja, het is iig wel zo dat veel mensen die Blackalicious waarderen, ook Train of Thought goed vinden. Het ligt volgens mij in hetzelfde straatje. Of is het zo lang geleden dat ik Blackalicious heb gedraaid?

avatar van thgryda
Denk het toch wel ja, ik kijk hier naar uit maar vrees tegelijk ook voor de definitieve val van beide heren. Kweli's laatste album vond ik nog vrij lekker maar het was al wat te commercieel. Hi teks laatste album was echt erg slecht, erbarmelijk echt... Ik heb the re:union mixtape bewust niet gechecked om me volledig op dit album te kunnen focussen. Ik hoop niet dat ze hun eerste classic (een van mijn favo albums ooit) oneer aan doen... De hoes voorspelt weinig goeds

avatar van 'State Of Mind'
Dit wordt gewoon een ijzersterk project uitgaande van de mixtape en de gelekte tracks!

Alleen midnight hour is kut

avatar van MFPascal
2 Video's toegevoegd.

Much anticipated deze release.

avatar van fabblwaps
Zit ie soms Ne-Yo na te doen op die Midnight Hour video?

Rene1979
Is dit nou het tweede album? Dacht dat dit een mixtape was?

avatar van MJ_DA_MAN
Nee, The Re:Union is de mixtape, dit het album. Maar de voorkant ziet er idd wel zo uit.

P-DawG
En dat terwijl die cover van het vorige album nog wel zo dope was.

Inderdaad. Deze cover trekt op niet veel :/

De plaat kan me ook niet echt bekoren na een eerste luisterbeurt.

avatar van Rhythm & Poetry
Beetje saai album of niet 2nd Chamber? Het is nergens echt heel slecht, maar ik hoor ook nergens absolute opwinding. Hi-Tek zijn beats betoveren niet zoals ze dat vroeger wel deden en Talib Kweli wordt steeds meer een modale rapper. Sommige gasten, zoals Bun B, zorgen wel voor wat extra vermaak.

Wat boeit de cover nou! Gaat toch om de muziek die erop staat. Heb hem net een eerste luisterbeurt gegeven en ben toch erg verrast over de nummers die ik nog niet kende. vooral Ballad of the black gold, Got work, ends en de outro bekoren me en vind ik persoonlijk beter dan de singles die tot nu toe zijn uitgekomen.

avatar van fabblwaps
Ik luister deze nu voor het eerst en ben nu bij Got Work. Die track klinkt erg apart en is volgens mij echt een kwestie van wennen. Ben erg benieuwd hoe ik de rest van de CD ga vinden.

Rhythm & Poetry schreef:

Hier ben ik het helaas volledig mee eens.

avatar van fabblwaps
Ik zit nu bij Get Loose en liefhebbers van de eerste RE gaan dit album inderdaad niet waarderen volgens mij. Revolutions Per Minute is een stuk meer up-tempo en meer commercieel. Ik ben zoals eerder gezegd geen grote liefhebber van Train of Thought en voor mij staan hier wel een aantal erg leuke nummers op. Een cijfer volgt binnenkort.

Ga ook volledig akkoord met R&P. Die ene zin, die Social_Mask ook quote, vat het perfect samen.

De intro vind ik ok, goede beat. Daarop volgt een saai, inspiratieloos geproduceerde tweede nummer met een met een al even slechte Talib.

Back Again en Strangers zijn leuke nummers, niets speciaal.

Hierna volgen een stuk of 5 erg matige nummers die nergens interessant worden of weten te boeien.

Ballad of the Black Gold en Just Begun vind ik niet slecht. Jay Electronica en J Cole brengen bijde een zeer verdienstelijke gastbijdrage. Talib doet het erg goed op Black Gold. Jammer van de productie die, weeral, niet weet te boeien.

Long Hot Summer heeft een vervelende sample.

Get Loose is aardig. Vreemd begin, maar het herpakt zich na de hook. Het mocht wel een minuut of 2 korter zijn.

So Good en Ends vind ik verschrikkelijk.

My Life is leuk. Slechte drums wel.

Wat me ook opvalt is dat de overgangen tussen de nummers bijzonder slecht zijn.

Kortom, WERELD van verschil met de eerste. Die zoveel emoties in me opwekte. Prachtige producties die bijna 10 jaar later nog altijd even goed/zomers/briljant/geniaal klinken en een ongelofelijk goede Talib Kweli.

Bijgevolg had ik erg hoge verwachtingen voor deze die jammergenoeg nergens worden ingelost.

Bij deze hoop ik dan ook dat er geen tweede Black Star komt haha

Rene1979
Ik weet wel zeker dat ik het niet eens ga zijn met Rob en 2nd Chamber. Voel ze beiden wel maar ik zie het iets anders. Ga eerst nog een paar luisterbeurten afwerken voor ik met mijn definitieve oordeel kom.

EDIT

Tot nu toe vind ik dat Hi-Tek wel meer dan goed geproduceerd heeft. Zeker In This World kent een geniale beat.... Talib is uiteraard een fantastische die MC die de laatste jaren wel wat (te) commercieel is geworden. Dit is ook duidelijk aan zijn rijmschema's te merken. Waar ik hem op EarDrum nog erg goed vond is hij hier wat zwakker. Al met al doet Talib het op de meeste tracks goed. Ik hou het voor nu op een 3.5 kan groeien en vermoed niet dat het afzwakt.

avatar van thgryda
Damn ik hoopte zo hard dat dit album goed zou worden om de naam reflection eternal niet te schaden. Maar de cover deed me al het ergste vermoeden en dan de rating hier... Ik ga het album vandaag checken, hoop dat ik het wel dig want Talib blijft een van mijn favo mcs. Dat hij de laatste jaren wat minder is geworden klopt echter jammer genoeg wel, ik hoop dat hij hier niet nog verder wegzakt

Relax
De beats van Hi-Tek zijn wel oké, maar helaas zijn de beste tracks wellicht de singles, die met Estelle vind ik ontzettend irritant en poppy.
Talib klinkt ook niet bepaald enthiousast als voorheen, denk dat ik rond een matige 3,0* uitkom.

Social_Mask
Theatraal als ik ben.. Ik heb tranen gelaten om het resultaat. Als je in je achterhoofd houdt tot wat deze twee heren - al dan niet als groep - toe in staat zijn, dan is Revolutions Per Minute een belediging voor hen als musici. Het gaat zelfs zover dat ik begin te twijfelen aan de kwaliteiten van een album als Train of Thought. Het is toch godsonmogelijk dat dit dezelfde gasten zijn die verantwoordelijk zijn voor een dergelijke plaat én een paar van de beste hiphopnummers ooit gemaakt. Ik ervaar Revolutions Per Minute niet alleen als een belediging voor Kweli en Hi-Tek zelf, maar ook als het bespottelijk maken van mij goede herinneringen én een klap in het gezicht voor hen die uitkeken naar dit album - ik had dan geen hoge verwachtingen, maar had blijkbaar wel de illusie dat beide heren garant stonden voor, al is het maar een klein beetje, kwaliteit. Belachelijk gewoon..

P-DawG
Wat was dit wack zeg na 1 luisterbeurt.

avatar van Niek
Ik heb nooit gesnapt wat mensen zo verschrikkelijk goed aan Train of Thought of Talib Kweli of Hi-Tek vinden dus het spreekt voor zich dat ik hier ook niet veel van verwacht. Maar gezien de reacties is dit album niet vergelijkbaar met de eerste Reflection Eternal dus ik ga em toch maar even checken .

Edit: En leuk om te zien dat Bilal nog leeft...